Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentina ir Ispanija alsuojančią parodą Brigita Bublytė pagerbė flamenko improvizacija

Nedidukė ispaniškų ritmų sala Vilniuje atsirado šeštadienio popietę Šv.Jono gatvės galerijoje, kur buvo iškilmingai uždaryta grafikės Elvyros Katalinos Kriaučiūnaitės paroda.
Renginio akimirka
Brigita Bublytė / Mariaus Žičiaus nuotr.

Argentinoje, Buenos Airėse gimusios menininkės darbų ekspozicijos uždarymą paįvairino dainininkės ir aktorės Brigitos Bublytės pasirodymas. Daug laiko Pietų Ispanijoje, Sevilijoje, praleidžianti atlikėja pasidalijo su svečiais savo dienoraščio užrašais, apipintais dainomis ir ritmišku kulniukų kaukšėjimu. B.Bublytė prisipažino sutikusi pasirodyti E.K.Kriaučiūnaitės parodoje dėl to, kad ją pakerėjo menininkės vėduoklės, aktorė tikino ir pati namuose jų turinti ne vieną.

„Sukūriau kompoziciją iš keturių dalių – keturioms vėduoklėms. Balta reiškia kvapą, raudona – gimimą, juoda – sapną arba mirtį, o paskutinioji, smėlio spalvos – šventę“, – sakė R.Bublytė, panardindama popietės dalyvius į žydinčių apelsinmedžių sodų kvapą, imituodama lietaus muziką, pasakodama atsiminimus apie mamą šokėją ir jos flamenko batelius.

„Esu gimusi Argentinoje, dažnai važiuoju į Ispaniją. Šios parodos motyvai atėjo iš vaikystės – ir vėduoklės, ir raudona spalva, ir rožės... Mano tėvai lietuviai, pritapau prie Lietuvos kultūros, tačiau šie dalykai pasąmonėje liko. Nors pirmąsias pasakas išgirdau lietuviškai, flamenkas ir tango yra mano kraujyje“, – portalui Žmonės.lt sakė parodos autorė E.K.Kriaučiūnaitė.

Anot jos, gerokai šaltesnis lietuvių temperamentas nekliudo priimti ir suprasti flamenko muzikos. „Žmonės gerai priima, Lietuva – labai tolerantiškas kraštas. Kai buvau jauna, man sakydavo, kad mano menas nelietuviškas, o aš – kaip medis, kuris pavėluotai buvo persodintas. Tada dėl tokių kalbų išgyvenau. O po to pamąsčiau, gal aš visai ne medis – aš paukštis“, – šypsojosi menininkė, kuriai renginio metu talkino vyras Kazimieras Gylys. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius