Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Iš gyvenimo savo noru pasitraukusio Aurimo Dautarto bičiuliai: klausimų daugiau nei atsakymų

Tragiškai savo gyvenimą baigusio 35 metų radijo laidų bei renginių vedėjo Aurimo Dautarto mirtis jo artimiausiems bičiuliams užminė daugybę mįslių. Laiminga savo draugo santuoka bei pas jį vėl sugrįžusia profesine sėkme džiaugęsi A.Dautarto bičiuliai vieningai tvirtino: „Žinia apie jo savižudybę buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus“.
Aurimas Dautartas
Aurimas Dautartas. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

„Man viskas labai nesiriša. Dėl to pasąmonėje šmėkščioja sąmokslo teorijos. Nu niekaip nesiriša... Suprasčiau, jeigu žmogų būtų ištikusi kūrybinė krizė, jis būtų patekęs į finansinę duobę ar pastaruoju metu smarkiai gėręs. O dabar kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Taip, jis buvo emocionalus, bet pastaruoju metu viskas klostėsi puikiai, – 15min.lt pasakojo daugiau nei 17 metų A.Dautartą pažįstantis Aušrys Kriščiūnas-Tynta, per pastarąsias dvi savaites netekęs jau antro artimo draugo. – Man norėtųsi sudėlioti visą mozaiką, kas ir kaip vyko: kada kas kam skambino, kada yra tiksli mirties valanda, ar buvo kažkokie iškvietimai tą vakarą prieš tai, ar buvo užfiksuotas koks nors buitinis konfliktas“.

Po pribloškiančios žinios apie savo draugo bei kolegos mirtį kol kas sunkiai atsigaunantis radijo stoties „Kauno fonas“ vedėjas Ernestas Belevičius pasakojo, jog už savaitės radijo eteryje turėjo startuoti nauja A.Dautarto laida.

„Paskutiniu metu jo gyvenime buvo 200 procentų pliuso, o ne minuso. Jo darbe realiai pastaruoju metu viskas buvo visiškas pozityvas: ir perspektyvos, ir planai, ir svajonės, ir ateities projektai. Viskas buvo absoliučiai teigiama. Ar šios nelaimės negalėjo lemti seni pykčiai su pirmąją žmona? Ne. Tai yra pakankamai pasenęs procesas, kuris taip staiga negalėjo pakeisti gyvenimo.

Su dabartine žmona viskas buvo neblogai. Šeimose idealiai niekuomet nieko nebūna. Bet šiaip jis labai mylėjo ir savo dukrą, ir savo podukrą. Jis stengėsi viską padaryti taip, kad viskas būtų gerai“, – 15min.lt pasakojo praėjusį penktadienį paskutinį kartą A.Dautartą matęs E.Belevičius.

Minėjote, jog Aurimas yra išgyvenęs lengvesnių ir sunkesnių gyvenimo periodų. Panašu, kad paskutinis tikrai nebuvo pats sunkiausias?15min.lt paklausė ilgamečio A.Dautarto bičiulio A.Kriščiūno.
Anksčiau yra buvę pas jį finansinių krizių, be jokių abejonių sunkiausia buvo tuomet, kai jis skyrėsi su pirmąja žmona ir ji į užsienį išsivežė dukrą. Va ten tai tikrai buvo krizės ir tragedijos. O pastaruoju metu... Pernai vedė, surado antrąją gyvenimo meilę, truputį atsigavo su darbai ir su pinigais, pradėjo vesti Lietuvos krepšinio lygos renginius.

Kaip manote, ar negalėjo pykčių su pirmąja žmona šleifas atsivilkti iki dabar?
Žinok, per ilga uodega. Sunkiai tikėtina. Jis tą išgyveno ir buvo susitaikęs su situacija.

Kada paskutinį kartą su juo kalbėjote?
– Telefonu su juo kalbėjau praėjusį penktadienį. Jo nuotaika buvo puiki. Praėjusią savaitę buvo mano gimtadienis, bet aš nieko nedariau. Tai jis paskambino ir klausė, kada švenčiam mano gimtadienį. Sutarėm, kad pašvęsim kažkurį savaitgalį. Viskas tuo ir baigėsi.

Neoficialiai kalbama, kad Aurimas sekmadienio vakarą galėjo būti neblaivus.
Ką reiškia išgėręs? 50 ar 500 gramų čia yra įkalimas? Reikia paimti jo kraują ir pasižiūrėti, kiek jame buvo promilių. Kol neatliktas skrodimas, manau, nereikėtų apie tai diskutuoti.

Gal teko girdėti, kas Aurimo namuose iš tiesų įvyko sekmadienio vakarą?
Nežinau tikrai. Teko girdėti tik tiek, kad greitąją iškvietė jo mama. Mano sūnus gyvena tame pačiame name kaip ir Aurimas. Pamatęs, kad atvažiavo policija ir greitoji, sūnus tą vakarą man paskambino ir papasakojo, kad Aurimui kažkas nutiko.

Ką galėtum pasakyti apie Aurimo žmoną?
Ji buvo Aurimo žmona, jis pasirinko su ja eiti gyvenimo kelią. Anksčiau būdavo, kad pakonfliktuodavo, bet kur to nebūna.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius