Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kostiumus filmui „Streikas“ kurianti Agnė Jagelavičiūtė: „Darbas filmavimo aikštelėje neturi jokio teatrališkumo“

Jauno režisieriaus Romo Zabarausko (22) ir jo filmo „Streikas“ (angl. We will riot) pristatyti jau nebereikia. Iš paties Niujorko „atsigabenęs“ populiarėjantį aktorių Ebeneezerį Nii Sowahą (26) režisierius jau trečia dieną filmuoja antrąją, lietuvišką filmo dalį. O tuo metu prie kostiumų pluša kostiumo dailininkė Agnė Jagelavičiūtė (32). Moteris pripažįsta, kad tai pirmasis jos bandymas filmui kurti drabužius, ir kol kas jai tai itin patinka.
Agnė Jagelavičiūtė
Agnė Jagelavičiūtė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Menų fabrike „Loftas“ vykusiame filmavime sutikta Agnė pasidalino įspūdžiais iš filmavimo bei prasitarė, kad rengiant aktorius kinui vienintelė naujovė – nesibaigiantis laukimas.

„Filmas neturi jokio teatrališkumo ir yra kur kas realistiškesnis. Kita vertus, darbas teatre ir kine vis tiek turi panašumų. Matot, filmavimo aikštelėje negalima atsitraukti nuo darbo – reikia dirbti visą darbo dieną ir tai man šiek tiek keista. Pavyzdžiui, niekada nebuvau susidūrusi su laukimu. O filmavimo aikštelėje, nors ir nieko nedarai, turi laukti, kol nufilmuos vieną ar kitą sceną“, – pasakojo Agnė ir pripažino, kad kol kas ši darbo sritis jai nepaprastai tinkanti.

Kostiumų dailininkė patikino, kad dirbti su niujorkiečiu Ebeneezeriu – labai paprasta. Aktorius nuolankiai pasitiki Agnės skoniu, nors jo paties stilių koreguoti reikia nedaug. Juk Ebeeneezeris – niujorkietis Lietuvoje, o jo personažas Lukas taip pat iš Niujorko, tad nieko čia daug ir neprikursi.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Akimirka ia filmavimo aikatelės
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Akimirka iš filmavimo aikštelės

„Pradžioje maniau, kad Ebeneezeriui įtikti bus itin sunku. Bet man atrodo, kad mes iš karto susišnekėjome ir sutarėme, kaip jis turėtų atrodyti. Dar tada, kai mes kalbėjome su Romu, koks turėtų būti Luko personažas, supratome – jis ir yra niujorkietis Lietuvoje, jis vaidina niujorkietį Lietuvoje, tai tiesą sakant, pats Ebeneezerio stilius ir yra jo personažo stilius. Mes tą niujorkietį turime viename asmenyje ir nėra to kardinalaus asmenybės susidvejinimo. Juk jis panašiais drabužiais vaikšto kasdien. Trumpai tariant, Luko personažo stilius – paprastas, stilingas, nepretenzingas ir patogus, bet su sexy gaidele“, – užsidegusi kalbėjo Agnė.

Tačiau, kodėl nuolat su kostiumais spektakliams dirbusi Agnė nusprendė dirbti prie šios kino juostos? Moters atsakymas paprastas – Romas ir įspūdį palikęs filmo siužetas.

Nebūčiau sutikusi dirbti, jei filmas man iš pat pradžių nebūtų palikęs įspūdžio. Labai noriu būti šios komandos dalimi. Man daro įspūdį tai, kad kūrybinė grupė, nepaisant to, kad yra labai jauna ir nedidelė, yra ir neįtikėtinai profesionali. Romas yra antroji priežastis. Jis man paliko motyvuoto, tikslingo žmogaus įspūdį. Tai man – svarbiausios savybės. Nes pagal tai išties galima nuspręsti galutinį rezultatą – pavyks mums  ar ne. Mat aš eksperimentuoti nelabai norėčiau. Būtų nesmagu, jei mes atidirbtume kelis mėnesius ir neturėtume rezultato. Akivaizdu, kad mes su Romu tą rezultatą pasieksime. Jis žino, ką daro, ir jam nereikia čia mūsų ūdyti ir vadovauti, nes visi esame suaugę žmonės ir žinome, ką darome“, – portalui Žmonės.lt sakė kostiumo dilininkė.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Akimirka ia filmavimo aikatelės
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Akimirka iš filmavimo aikštelės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius