-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramūnas Rudokas: iš blogiuko – į policininką

Aktorius, žavingos plikės savininkas ir, regis, nuolatinis blogiukas – tokį žiūrovai įpratę matyti aktorių Ramūną Rudoką. Ištaikęs minutę tarp filmavimų jis praskleidžia paslapties šydą – po Naujųjų metų kino teatrus pasieks Emilio Vėlyvio filmas „Zero 2“, kuriame jam teks... policininko vaidmuo.
Filmo „Zero 2“ kadrai: Ramūnas Rudokas
Filmo „Zero 2“ kadrai: Ramūnas Rudokas ir Kęstutis Jakštas / Meed Films nuotr.

Visą laiką gaunate blogiukų vaidmenis, net atrodo, kad kitokiame amplua R.Rudoką net sunku įsivaizduoti. Kodėl taip yra, gal dėl asmeninių savybių?

Nežinau, ar mano asmeninės savybės režisieriams leidžia mane matyti kaip blogiuką ir siūlyti tokius vaidmenis. Galbūt ir taip yra, galbūt dėl mano išvaizdos. Galų gale juk ne visi turi vaidinti geruosius herojus. Be blogiukių kartais šie būtų nulis. Naujajame filme nebūsiu visiškai tikras blogiukas. Aš ir mano partneris Kęstutis Jakštas vaidiname policijos pareigūnus, porininkus, kurie pakliūna į įvairiausias keblias situacijas ir bando iš jų išsisukti.

Prieš keletą metų viename interviu sakėte, kad vienas labiausiai jus erzinančių dalykų – grubumas. Kaip sekasi vaidinti agresyvius, pasikeikti mėgstančius personažus, ar nesikerta tai su jūsų principais?

Tai tikrai nesikerta su mano principais, nes vaidinu personažą, tokį žmogų, koks gali egzistuoti ir realiame gyvenime. O mūsų kasdienybėje netrūksta ir grubumo, ir keiksmažodžių. To neverta dangstyti tik tam, kad galėtume įsivaizduoti, kad taip nėra.

Kodėl sutikote vaidinti Emilio Vėlyvio filmuose?

Aš galiu atsisakyti vaidinti bet kur kitur, tik ne Emilio Vėlyvio filmuose. Nežinau kiek dar kartų jis mane kvies, bet jo paprašytas neabejoju nė sekundės. Jis, mano manymu, geriausias šios kino kartos režisierius Lietuvoje ir dirbti su juo vienas malonumas. Jis kaip niekas kitas visada žino, ką daryti ir darbui yra pasiruošęs šimtu procentų. Jis niekuo neabejoja, žino, ko nori, ir su juo dirbti nepaprastai lengva.

Kaip galite apibūdinti naujojo „Zero 2“ filmo žanrą, kalbama, kad jame įpinta net muilo operos elementų?

Na, apie muilo operą nežinau, nebent tai būtų tarantiniška muilo opera (juokiasi). Tai bus toks sarkastiškas, kupinas humoro detektyvas.

Pirmas „Zero“ šokiravo visuomenę, antrasis filmas seks jo pėdomis?

Manau, kad  „Zero 2“ negali nesukelti prieštaringų vertinimų. Žinoma, jis juos sukels ir sulauks įdomių atsiliepimų. Neabejoju, kad kai kuriuos šis filmas šokiruos. Tai nėra tradiciškas mūsų, lietuvių, supratimu kinas plaukiančiais gražiais kadrais. Tai yra greitas, šiuolaikiškas, mano manymu, nuostabiai atspindintis mūsų gyvenimą, mūsų dienas filmas.

Filmų tęsiniams visuomet tenka sudėtingesnis uždavinys – reikia lyg ir nurungti pirmąjį filmą. Kuo  „Zero 2“ nustebins, bus pranašesnis, kuo skirsis?

Tai nėra pirmojo filmo tęsinys. „Zero 2“ papasakos visiškai naujas istorijas, persipinančias tarpusavyje, kurias įgyvendins nauji personažai. Nė vienas veikėjas nėra sugrįžęs iš ano filmo. Visi aktoriai sukūrė visiškai naujus personažus, įskaitant ir mane. Pradžioje Emilis ir visa filmo grupė gal ir manė, kad tai bus tęsinys, bet filmuodami supratome, kad tai yra kitas filmas. Nepaisant to, kad jo pavadinimas irgi yra „Zero“. Viskas iš nulio išeina ir viskas į nulį sugrįžta. Galima sukurti tūkstantį filmų, linkiu to Emiliui, ir visų jų pavadinimas gali būti „Zero “ (juokiasi). Nematyčiau problemos.

Kuriant naują filmą, atsirado kitų aktorių, keitėsi kūrybinė grupė. Kaip kito darbas, atmosfera?

Aikštelėje viso darbo metu tvyrojo itin darbinė, sveika, labai gera atmosfera. Neturiu su kuo palyginti, nors esu dirbęs su ne vienu Lietuvos kino ir televizijos režisieriumi, su britų ir amerikiečių režisieriais, filmuojančiais Lietuvoje. Čia viskas buvo taip gerai, kad tuo nė sekundę neabejojau. Su didžiausiu malonumu kėliausi šeštą ryto ir važiuodavau į Gariūnų turgavietę, kur septintą ryto, jei saulė skaisčiai šviesdavo, jau prasidėdavo filmavimas. Į darbą ėjau su didžiausiu malonumu ir noru. Nė vienos dienos, nė vienos pamainos nebuvo tokios, kad aš kelčiausi ryte ir sakyčiau, kaip man sunku dirbti.

Kuo filmas bus aktualus šiandienos žmogui?

Visa tai, ką matys žiūrovas, – iš gyvenimo, nieko nėra iš piršto laužta. Viskas bus taip, kaip vyksta mūsų gatvėse, mūsų butuose, mūsų gyvenimuose, tarp mūsų žmonių, o ne tarp mistinių būtybių, todėl ir bus aktualu.

Kur šiuo metu filmuojatės?

Vedu LNK televizijoje laidą „Na, palauk!“ ir, ačiū Dievui, kad egzistuoja, tokia kompanija kaip „Videometra“, kuri kuria lietuviškas vadinamąsias muilo operas, serialus ir mums, aktoriams, dar yra darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius