-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Svetimą automobilį apgadinusiai TV laidų vedėjai Palmirai Galkontaitei teismas skyrė piniginę baudą

Lietuvos televizijos žurnalistei, laidų vedėjai Palmirai Galkontaitei trečiadienį Vilniaus apylinkės 2-asis teismas paskyrė nuobaudą – 150 Lt. Žinomai moteriai nemalonumų su teisėsauga kilo, kaip ji pati yra sakiusi, dėl menkniekio – įbrėžto svetimo automobilio.
Palmira Galkontaitė
Palmira Galkontaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 3 TV Bauda Teismas

Bylos duomenimis, automobilį „Mazda 3“ vairavusi TV žvaigždė Palmira Galkontaitė ir Vilniaus universiteto (VU) lektorė Loreta Chodzkienė su visureigiu „Mazda CX 7“ sostinės M.K.Čiurlionio gatvės nepasidalijo 2010 metų spalio 15 dieną.

P.Galkontaitei surašytame administracinės teisės pažeidimų protokole buvo teigiama, kad vairuotoja ne tik nepaliko pakankamo tarpo tarp savo ir kito automobilio, bet ir pasišalino iš avarijos vietos. Už tai „Nacionalinės paieškų tarnybos“ vedėjai grėsė bauda nuo 3000 Lt ir vairuotojos pažymėjimo atėmimas nuo trejų iki penkerių metų.

Vilniaus apylinkės 2-asis teismas administracinę bylą dėl pabėgimo iš įvykio vietos nutraukė pritrūkus įrodymų. TV laidų vedėjai buvo skirta pinignė bauda – 150 Lt – už tai, kad apgadino svetimą automobilį. 

Neigė, kad pasišalino iš įvykio vietos

P.Galkontaitė teismo posėdžių metu teisėjui ir savo oponentei L.Chodzkienei įrodinėjo, kad avarija buvo tokia menka, jog paprasčiausiai liko nepastebėta. „Pripažįstu, kad įvyko eismo įvykis, bet nesutinku, kad pasišalinau, nes nejaučiau, kad įvyko eismo įvykis“, – savo poziciją šioje byloje yra išdėsčiusi P.Galkontaitė. Žurnalistė atkreipė dėmesį, kad po minėto incidento, kurio iš karto nepastebėjo, ji savojo automobilio neslėpė ir paliko įprastoje vietoje prie darbo.

Anot P.Galkontaitės, tik radusi ant mašinos stiklo šaukimą atvykti į policijos būstinę ir paskambinusi pareigūnams, ji pamatė „silpnai nudrėkstą bamperį“.

Šių metų sausį teisme dalindamasi įspūdžiais apie avarijos aplinkybes L.Chodzkienė tikino nesuprantanti, kaip P.Galkontaitė galėjo esą nepastebėti avarijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius