Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslininkas Marius Gelažnikas raginamas vykdyti teismo sprendimą

Vilniaus apygardos teismas įpareigojo verslininką Marių Gelažniką iki rugsėjo 15 d. pertvarkyti savavališkai padidintas ir pakeistas vitrinas vadovaujamoje parduotuvėje (Didžioji g. 15, Vilnius).
Marius Gelažnikas
Marius Gelažnikas / „Scanpix“ nuotr.

Kultūros paveldo departamento direktorei Dianai Varnaitei kelia nerimą tai, kad nors iki Vilniaus apygardos teismo sprendimo pabaigos liko vos pusantro mėnesio, M.Gelažnikas dar jokių darbų nepradėjo.

Departamento direktorė reikalauja, kad verslininkas įvykdytų teismo sprendimą, teigiama Kultūros paveldo departamento pranešime spaudai.

Pastatas Didžiojoje g. 15 yra įrašytas į Kultūros vertybių registrą, tad darbai šiame kultūros paveldo objekte turi būti atliekami laikantis paveldo objektų tvarkybos technologijų, juos vykdyti turi teisę tik atestuoti specialistai. Jei M.Gelažnikas laiku ir tinkamai neįvykdys teismo nutarties, antstolis atliks priverstinio vykdymo veiksmus ir vėliau išieškos iš verslininko vykdymo išlaidas, o departamentas kreipsis į teisėsaugos institucijas dėl baudžiamosios atsakomybės taikymo.

Primename, kad M.Gelažnikas už pažeidimus, susijusius su minėto pastato niokojimu ir pareigūnų teisėtų reikalavimų nevykdymu, buvo ne kartą baustas. Departamento direktorė reikalauja, kad iki šių metų rugpjūčio 7-osios verslininkas informuotų apie veiksmus, kurių imsis, ir pateiktų jų grafiką, kad būtų laiku ir tinkamai įvykdyta teismo nutartis. Taip pat verslininkas ne vėliau kaip rugsėjo 15 dieną turi informuoti apie įvykdymo rezultatus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius