Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Podiumu „Pirklių klube“ žengė ir šou pasaulio atstovai, ir vaikai

Jei tai nebūtų užfiksuota nuotraukose tikrai niekas nepatikėtų, kad Juozas Statkevičius pristatė, liaudiškai tariant, „išeiginius treningus“ madai neabejingoms moterims. Tiksliau tariant, garsiausiu Lietuvos dizaineriu tituluojamas Juozas kviestinei publikai pasirodė visiškai naujame amplua – jis pristatė specialiai „Audimui“ kurtą, Londono olimpinių žaidynių įkvėptą, sportinės ir laisvalaikio aprangos kolekciją „Black&White“. „Pirklių klube“ Vilniaus Gedimino prospekte ketvirtadienio vakarą susirinkę svečiai išvydo net penkias kolekcijas.
Gabrielė Martirosianaitė ir Valerijus Gigevičius
Gabrielė Martirosianaitė ir Valerijus Gigevičius / Luko Balandžio nuotr.
Kernius ir Mantas Budriai
Ingos Budrienės sūnūs – Kernius ir Mantas

Pirmieji podiumu, kurį nutiesė jau trečią kartą rengiama „Stiliaus naktis“, žengė mažieji stileivos, pristatydami vaikišką „Kotrynos“ kolekciją. Pūstomis suknelėmis ir sijonais pasidabinusios mergaitės, megztomis kepurėmis ir džinsais pasipuošę berniukai rankose nešė tai balionus, tai pliušinius meškučius. Vaikišku podiumu žengė ir verslininkės Ingos Budrienės sūnūs – Kernius ir Mantas. Bei Ingos ir Aivaro Stumbrų dukra Estela.

Itališkų drabužių prekinio ženklo „Stefanel“ dizaineriai pristatė itin žiemišką kolekciją – vyravo visų atspalvių pilkos, rudos ir mėlynos spalvos bei, žinoma, mezginiai. Nieko nuostabaus, mat kolekciją kūrę dizaineriai vadovavosi šūkiu „Viską, ką gali įsivaizduoti – gali numegzti“.

Estela Stumbraitė
Estela Stumbraitė

Šalia kolekciją pristačiusių laibakojų manekenių podiumu žengė ir į mezginius įsisupusi 2008 metų „Mis Lietuva“ Gabrielė Martirosianaitė.

Gabrielė nebuvo vienintelė šou pasaulio atstovė, išdrįsusi žengti ryškiai apšviestu podiumu. Štai stilistas ir išradingasis kirpėjas Valerijus Gigevičius apsiginklavęs šaudymo lanku, strėlėmis ir kostiumu taip pat vienam vakarui tapo modeliu. Vyras pasirodė kartu su drabužius galantiškiems vyrams kuriančio prekinio ženklo „Suit Supply“ modeliais.

„Karen Millen“ kolekcija  taip pat buvo persismelkusi pilka ir itin rudeniška nuotaika. Kita vertus, dizaineriai kurdami šio prekinio ženklo drabužius nevengė  grynų, ryškių ir gana tradicinių atspalvių: raudonos, juodos, mėlynos, rudos. Griežtų formų švarkeliai, klasikinio kirpimo sijonai bei preciziškos manekenių šukuosenos išdavė, kad šis neseniai Lietuvoje pasirodęs prekinis ženklas bus skirtas klasikos mėgėjoms. 

Tačiau visi sulaikę kvapą laukė mados guru, tituluoto dizainerio šou. Mat jis dar prieš pristatydamas kolekciją intrigavo, kad stengsis suderinti stilių, sportą, patogumą ir eleganciją.

Belaukiant Juozo Statkevičiaus „Audimui“ kurtos sportinės aprangos pristatymo visų didžiai nuostabai dingo dalis apšvietimo. Tačiau netrukus podiumas vėl nušvito ir ant jo pasirodė Juozo Statkevičiaus kurta sportine apranga pasipuošusios manekenės.

„Sportiškumas ir prabanga viename“, – savo kolekciją lakoniškai apibūdino pats kūrėjas. Ši kolekcija, anot dizainerio, yra skirta stilingai ir sportiškai moteriai. Iš tiesų, Juozo kurta kolekcija atitiko savo pavadinimą – „Black&White“. Juodai baltą aprangą dėvėjusios manekenės pristatė trikotažinę, iš pažiūros patogią kolekciją. Visos moterys galvas buvo prisidengusios juodomis trikotažinėmis kepurėmis arba gobtuvais, didžioji jų dalis dėvėjo tamsius akinius nuo saulės. Tradiciškai podiumu žengė ir Renata Mikailionytė, ir Smiltė Bagdžiūnė.

Ant dizainerio kurtų marškinėlių puikavosi popkaralienės Madonnos veidas, o visų manekenių kaklus puošė masyvūs, blizgūs karoliai. Tiesą pasakius, sportišką aprangą paversti tinkama podiumui – misija ne iš lengvųjų.

Tiesa, pačiam Juozui žengus ant podiumo nusilenkti publikai, šviesa vėl pritemo. Tad žiūrovams beliko tik spėlioti, ar taip buvo įprasmintas kolekcijos pavadinimas „Black&White“, ar dalį podiumo aptemdė techninės problemos. 

Viganto Ovadnevo nuotr./Akimirka ia kolekcijų pristatymo
Viganto Ovadnevo nuotr./Juozo Statkevičiaus sportinė kolekcija

Spalvinga publika

Kolekcijų pristatyme pasirodė gausus būrys Lietuvos garsenybių: išsipuošę Inga ir Aivaras Stumbrai, kurie atvyko palaikyti podiumu žengusią savo dukrą. Pasisemti stiliaus ir mados idėjų atvyko dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, virtuvės „pankas“ Ali Gadžijevas su drauge Ieva, Nijolė Narmontaitė ir Nijolė Statkutė, Mantas Petruškevičius, Asta Valentaitė, dizaineris Egidijus Sidaras, fotografas Gediminas Žilinskas, grupės „ŠarkA“ narė Ieva Stasiulevičiūtė ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius