Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 17

„Bekešo Vilkai“ gerbėjus pradžiugins debiutiniu dainos „Soul Education“ vaizdo klipu

Dar visai neseniai gerbėjus nudžiuginę 9-ojo gimtadienio proga surengta švente, vilniečių „funk“ stiliaus muzikos grupė „Bekešo Vilkai“ klausytojams ruošia naują staigmeną: jau nuo pirmadienio muzikantai dirba prie pirmojo grupės istorijoje vaizdo klipo, susukto pagal dainą „Soul Education“ (liet. „Sielos Išsilavinimas“).
Girmantė Vaitkutė
"Bekešo vilkai" / Luko Balandžio nuotr.

Nors scenoje „Bekešo Vilkai“ stovi jau devynerius metus, šis jau greitai žiūrovų teismui pasirodysiantis vaizdo klipas muzikantams – debiutinis. „Anksčiau neturėjome jokios vadybos, tad tokių reikalų niekas netvarkė. Patys organizavome savo koncertus, reklamavomės. Po tiek metų tik dabar turime savo pirmąjį prodiuserį – jis ir ėmė rūpintis šiais dalykais“, - paklaustas, kodėl savo kūrybai suteikti naują plotmę muzikantai ryžosi tik dabar, sakė grupės būgnininkas Jonas Narbutas.

Viso dainos „Soul Education“ vaizdo klipo filmavimo darbai užtruko tris dienas, visas veiksmas užfiksuotas Vilniuje esančios Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos patalpose.

Klipo scenarijaus autore bei režisierė tapo praėjusiais metais „Sidabrinės Gervės“ apdovanojimuose triumfavusi ir apdovanojimą už „Metų Studento darbą“ gavusi LMTA antro kurso studentė Marija Stonytė.

Atspindėjo mokyklos gyvenimą

Filmavimo aikštelėje „Bekešo Vilkai“ įkūnijo mokyklos darbuotojus – jie tapo griežtais, neklaužadų vaikų

Luko Balandžio nuotr./"Bekeao vilkai"
Luko Balandžio nuotr./ Marija Stonytė

nepakenčiainčiais mokytojais. Pagrindinis vaidmuo klipe teko grupės vokalistei Girmantei Vaitkutei – talentingoji atlikėja vaizdo klipe gavo itin piktos mokyklos direktorės rolę.

Vis dėl to nors klipo scenarijus buvo sukurtas dar gerokai prieš filmavimo darbus, aikštelėje dirbusi gausi komanda nebijojo improvizuoti ir užrašyto plano neketino griežtai laikytis.

„Pagal pradinį scenarijų, muzikantai turėjo vaidinti griežtus mokytojus, tramdančius neklaužadas vaikus – jie turėjo atitikti visus mokytojo stereotipus. Klipo atomazga turėjo būti suvokimas, jog svarbiausia yra išsilavinimas, skirtas sielai – geros emocijos, mokėjimas džiaugtis gyvenimu. Vietoje padarėme pakeitimų – nukrypome nuo užrašyto scenarijaus“, - Žmonės.lt pasakojo režisierė M.Stonytė.

Tačiau nepaisant pokyčių, esminė vaizdo klipo idėja liko nepakitusi. „Klipas visvien pasakos apie mokyklos gyvenimą – matysite ir griežtus mokytojus, ir mokinius, tačiau svarbiausi bus jų vidiniai išgyvenimai, būsena. Visi jie sieks sielos išsilavinimo“, - sakė M.Stonytė.

Anot „Bekešo Vilkų“ vokalistės – unikalaus balso savininkės G.Vaitkutės – šiuo dainos klipu muzikantai norėjo parodyti žiūrovams, kad lavinti galima ne tik protą, bet ir sielą. „Daina „Soul Education“ yra apie mokymąsi. Norime pabrėžti, kad sielą lavinti padeda būtent muzika. Tokio išsilavinimo mums reikia itin daug“, - besiruošdama filmavimui kalbėjo ji.

Filmavimas prilygo iššūkiui

Luko Balandžio nuotr./"Bekeao vilkai"
Luko Balandžio nuotr./"Bekešo vilkai"

G.Vaitkutė pripažino, kad jokiame muzikiniame klipe ligšiol nėra filmavusis, tad ši patirtis jai – itin naudinga. Tiesa, šis filmavimasis jai prilygo ir šiokiam tokiam iššūkiui – prieš žengdama į aikštelę G.Vaitkutė pripažino nežinanti, ar pajėgs tinkamai atlikti savo vaidmenį. „Man labai įdomu filmuotis klipe. Tai – pirmas toks mano filmavimasis. Vaidinsiu mokyklos direktorę – labai piktą ir griežtą. Nežinau, kaip man pavyks įsijausti į vaidmenį – gyvenime esu visai kitokia“, - šypsojosi mergina.

Tačiau nepaisant visko, G.Vaitkutė tikino į filmavimo aikštelę žengianti itin rami. „Man patinka būti prieš objektyvą – mėgstu stovėti prieš kameras ir fotoaparatus. Todėl ir čia jaučiuosi labai patogiai“, - džiaugėsi ji.

Džiaugsmo dėl virte verdančių filmavimo darbų neslėpė ir būgnininkas J.Narbutas – labiausiai jam patiko paties klipe

Luko Balandžio nuotr./"Bekeao vilkai"
Luko Balandžio nuotr./"Bekešo vilkai"

įkūnytas personažas. „Personažus mums paskirstė iš anksto, tačiau jie labai mums tinka. Pats vaidinsiu fizinio lavinimo mokytoją – tai gan juokinga, nes kai mokiausi mokykloje, būtent dėl fizinio lavinimo pamokų net kelis kartus turėjau nemenkų problemų – kokius keturis kartus dėl jo manęs vos nepaliko antriems metams. Nelankiau tų pamokų, o dabar pats apsimetu mokytoju. Fenomenalu!“ – juokėsi muzikantas.

Paklausti, kam apskritai filmuoja vaizdo klipą – juk tokio grupei lig šiol neprisireikė net devynerius metus, o ir viešinti vaizdo klipų Lietuvoje, rodos, pernelyg nėra kur - „Bekešo vilkai“ nepasimetė. „Filmuojame, kad turėtume, ką įdėti į internetą – juk tai labai gera viešinimosi priemonė“, - grupės vardu kalbėjo J.Narbutas.

Debiutinį „Bekešo Vilkų“ dainos „Soul Education“ vaizdo klipą 15min.lt ir Žmonės.lt skaitytojai išvys jau artimiausiu metu, o kol kas kviečiame pasiklausyti, kaip daina „Soul Education“ skambėjo gyvo „Bekešo Vilkų“ pasirodymo metu.

VIDEO: Bekešo vilkai - Soul education

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius