-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 21 /23:02

Lady Gagos šou aidėjo per visą Vilnių, o Vingio parke tarp dainų nuolat skambėjo žodis „Lithuania“

Antradienio vakarą Vilniaus Vingio parke dešimtis tūkstančių gerbėjų subūrė popdievaitės Lady Gagos pasaulinių gastrolių „The Born This Way Ball“ koncertas. Žmonės.lt skaitytojai pranešė, kad Lady Gagos pasirodymo garsai skambėjo net ir toli nuo Vingio parko nutolusiuose rajonuose – Šiaurės miestelyje, Antakalnyje ir Pilaitėje.
Lady Gagos koncertas Vilniuje
Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke / Martyno Siruso nuotr.
Temos: 1 Lady Gaga

Atkakliausi ir puošniausi 26-erių dainininkės gerbėjai į Vingio parką suskubo užsiimti geriausių vietų dar nuo antradienio ryto, tačiau pagrindinis klausytojų srautas scenos link suplaukė tik jau po darbų, prieš pat koncerto pradžią. Kaip ir planuota Lady Gagą apšildė jos atsivežta britų glamūrinio roko grupė „The Darkness“ ir amerikiečių atlikėja Lady Starlight.

Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke
Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke

Lady Gagos šou prasidėjo  net anksčiau nei tikėtasi – porą minučių prieš devintą vakaro. Iš pradžių publika girdėjo tik atlikėjos balsą. Tačiau jau netrukus prasivėrus pilies formos scenos (pavadintos „The Kingdom of Fame“ („Šlovės karalystė“) vartams, Lady Gaga pasirodė jodama mechaniniu žirgu ir lydima būrio šokėjų.

Antrojo kūrinio „Government Hooker“ metu atlikėja pasipuošė sudėtingu metaliniu kostiumu ir priminė ateivę iš mokslinės fantastikos filmų.

Vėl pasikeitus dekoracijoms per pilies vartus pasirodė vorą primenantis gyvis, kurio viršuje atsidūrė Lady Gaga. Ji skleidė gimdyvės garsus, atrodė, kad iš atlikėjos pilvo tuoj tuoj kažkas gims. Taip dainininkė padovanojo kūrinį „Born This Way“.

Netrukus Lady Gaga pasirodė vilkėdama ilgą gelsvą lateksinę suknelę. „Labas Lietuva!“ – angliškai gerbėjų džiaugsmui šaukė ji. Tiesa, Vingio parke žmonių buvo ne taip daug kaip tikėtasi. Garsiausiai šėlo arčiausiai scenos esanti publika, o tolimesniuose sektoriuose palyginti laisva.  Dainininkė ne kartą kreipėsi į lietuvius  mėgindama juos išjudinti ir ragino Lietuvą šėlti.

Puikiai išmoko žodį „Lithuania“

Įspūdingais kostiumais garsėjanti atlikėja jau po pirmojo pasirodymo ilgą suknelę pakeitė į trumpesnę, taip pat gelsvos spalvos, tačiau galvą pasipuošė skrybėlę.  „Noriu, kad šiandien jūs įsivaizduotumėte, kad visi esame lygūs. Pajuskite aistrą!“ – nuo scenos šaukė atlikėja. Tuoj po dar vieno kūrinio nusileidusi dramatiška dūmų užsklanda paslėpė Lady Gagą, leisdama jai nematomai dingti ir pakeisti dar vieną kostiumą.

Į pačią pasirodymo pradžią Lady Gagą įtraukė ir dviprasmiškus kūrinius „Black Jesus“  bei „Bloody Mary“ bei juodaodžio šokėjo „nukryžiavimą“. Šie epizodai labiausiai rūstina dievobaimingus atlikėjos kritikus.

Rimvydo `irvinsko nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke
Rimvydo Širvinsko nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke

Nuolat keitė sukneles ir dėkojo gerbėjams

Lady Gagai trumpai dingus nuo scenos buvo įskaitytas „Motinos monstrės“ manifestas. Trumpos pauzės metu atlikėja spėjo trečiąsyk persirengti – šįkart trumpute balta odine įmantrios formos suknele.

„Pakelkite rankas, parodykite savo letenėles!“ – kartojo Lady Gaga. Panašu, kad į Lietuvą ji atsivežė programą su nemažai hitų. Nuskambėjo garsioji daina „Bad Romance“, kurią atlikėją sudainavo pasipuošusi galvos papuošalu su ragais.

„Aš nesu ateivė!“ – isteriškai šaukė Lady Gaga. „Nesu nei vyras, nei moteris, nesu jūsų vyriausybės kūrinys, Lietuva, bet aš esu jūs. Mes dalinamės tas pačias viltis, mes dalinamės tas pačias svajones, tą pačią ateitį, potencialą, aš esu viskas, ką jūs savyje mylite ir ko nemylite. Aš esu, nes jūs mane sukūrėte, mažieji monstrai. Tokia gimiau“, – į žiūrovus kreipėsi atlikėja. Ragindama „monstriukus“ neišduoti jos Lady Gaga dovanojo kūrinį „Judas“.

Persirengusi elegantiška balta suknele ir skrybėle dainininkė klausia, ar kas nors prisimena kūrinį, kuris jai padėjo išgarsėti. Nuskambėjo „Just Dance“ akordai. „Prisimenu, sukūriau ją prieš ketverius metus, kai manęs dar niekas nepažinojo!“ – aidint gerbėjų klyksmams sakė Lady Gaga. 

Po dainos „Love Game“ dainininkė persirengusi trumpa  juoda, blizgia suknele kreipėsi į žiūrovus su padėka. Lady Gaga tarė ačiū gerbėjams savo, šokėjų ir visos grupės vardu. Ji dėkojo už tai, kad jie ją sukūrė ir perka bilietus į koncertus. „Lietuva, ačiū. Lietuva nuostabi šalis. Aš kas vakarą lipu į sceną tik dėl jūsų. Man šiandien taip malonu matyti 20 tūkstančių lietuvių!“ – kalbėjo ji. Tiesa, plika akimi atrodė, kad skaičius yra kiek pagražintas.

Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke
Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke

Priėmė iš gerbėjų trispalvę ir kitas dovanas

„Prisiminkite, jei manęs reikės, aš nuo jūsų esu tik per telefono skambutį“, – kūrinį „Telephone“ pristatė Lady Gaga.
Kaip ir žadėta, koncerto metu į sceną buvo įvarytas ir įspūdingas motociklas. Jis pasirodė hito „Heavy Metal Lover“ metu. „Ar gerai leidžiate laiką? Taip? Tiesą sakant, jei ne, man nerūpi!“ – ironizavo Lady Gaga. Ji tikino, kad žmonių individualumui niekas negali daryti įtakos.

Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke
Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke

Antrąsyk scenoje dainininkės motociklas pasirodė pakeistas – ant jo vairo atsirado klavišiniai. „Noriu jums atlikti dainą, kurią sukūriau prieš metus – „Princess Die“, – jausmingai kalbėjo Lady Gaga ir dovanojo akustinį kūrinį. Šį ji atliko ant galvos užsidėjusi „erškėčių“ vainiką puoštą rožėmis.

Priėmusi iš „monstriukų“ jai skirtas dovanas, tarp kurių buvo ir Lietuvos trispalvė, kūrinio „You and I“ metu Lady Gaga išskleidė Lietuvos vėliavą ir ją laikydama apibėgo garbės ratą. Tuoj pat po šio kūrinio scena sumirgėjo  spalvomis prasidėjus kūriniui „Electric Chapel“.

Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke
Martyno Siruso nuotr./Lady Gagos koncertas Vilniaus Vingio parke

Sveikino homoseksualius draugus

Savo ginamas seksualines mažumas Lady Gaga pagerbė kūrinio „Americano“ metu, kuomet atlikėjos šokėjai suvaidino jaunavedžius. Vegetarų siaubą – garsiąją mėsos suknelę atlikėja parodė atlikdama savo superhitą „Poker Face“. Žiūrovų nuostabai scenoje buvo galima pamatyti ne tik mėsmales, bet ir iš „mėsos audinio“ pagamintą sofą.

Išsirengę šokėjai demonstruojantys simpatijas vieni kitiems pasirodė kūrinio „Alejandro“ metu. Kaip ir dainos klipe, netrūko vyrų meilės scenų. „Labai myliu savo homoseksualius draugus“, – pareiškė Lady Gaga, o minia pritariamai suošė.

„Ačiū už jūsų meilę, įkvėpimą ir talentą, aš jus myliu“, – atsisveikindama kalbėjo atlikėja. Tiesa, nors jai dingus scena aptemo, o kai kurie suskubo skirstytis, meldžiama gerbėjų Lady Gaga sugrįžo ir pamalonino „monstriukus“ daina „The Edge of Glory“. Darsyk persirengusi atlikėja pasirodė pilies balkone ir kūrinio pradžią atliko praktiškai be pritarimo. Visą laiką kreipusis į publiką „Lithuania“, paskutinės dainos metu Lady Gaga sušuko „Vilnius!“

Viena „monstriukė“ galėjo pasimėgauti Lady Gagos dėmesiu

Baigusi dainą Lady Gaga vėl kreipėsi į publiką, kartojo, kad Lietuva yra ypatinga vieta. Pasikvietusi vieną mergaitę iš publikos ant scenos dainininkė pasakojo, kaip ji buvo maža ir kaip kadaise jos, grojančios pianinu klausydavosi tik keliolika žmonių. „Matau, kad nesupranti angliškai. Išverskite jai, ką sakiau! Žinau, tu pasižiūrėsi šias akimirkas „Youtube“. Jūs turite tiek svajonių, tiek meilės, mano mažieji dinamitai nėra nieko, ko jūs negalite padaryti!“ – vesdamasi pagalbininkę kalbėjo popžvaigždė. Ji atliko hitą „Marry the Night“, o mergaitė iš minios drauge su ja šoko, minia šėlo. Tačiau net amžiaus koncertai pasibaigia, pasibaigė ir šis. Nutilus dainos akordams išnyko ir mergaitė, ir Lady Gaga.

Skaitytojo Tomo Nagelės įamžintas Lady Gagos sveikinimas:

VIDEO: Lady Gagos sveikinimas gerbėjams ir Lietuvai

Skaitytojo Tomo Narkaus vaizdo medžiaga:

VIDEO: 15MIN.LT: Lady Gaga Vilniuje

Žmonės.lt skaitytojo įamžintos Lady Gagos koncerto akimirkos:

 

Įamžink Lady Gagą koncerte, siųsk nuotraukas arba video adresu zmones@15min.lt ir gauk dovanų!

„The Born This Way Ball“ koncertinis turas Lady Gagai yra jau trečiasis. Jo metu iš viso buvo suplanuota apie 110 atlikėjos šou Azijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Australijoje, taip pat Europoje, o vėliau Lotynų Amerikoje, Pietų Afrikoje ir Šiaurės Amerikoje.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gerbėjai laukia Lady Gagos koncerto
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gerbėjai laukia Lady Gagos koncerto

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius