Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 02 /21:02

Lino Adomaičio 15-os metų kūrybos sukaktis – su gausiu draugų būriu

Dainininkas ir prodiuseris Linas Adomaitis jau 15 metų muzikinėje Lietuvos scenoje – tiek laiko praėjo nuo tos dienos, kai drauge su pirmąja savo grupe „L+“ atlikėjas užkariavo tautiečių širdis. Antradienio vakarą nemenką sukaktį L.Adomaitis su gausiu bičiulių būriu minėjo LRT didžiojoje studijoje.
Linas Adomaitis ir Giedrė Kilčiauskienė
Linas Adomaitis ir Giedrė Kilčiauskienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Temos: 1 Linas Adomaitis

Jubiliejinio koncerto, kurį vėliau transliuos LRT televizija, scenoje pasirodė ne tik pats Linas, bet ir ryškūs jo kūrybinio gyvenimo partneriai. Drauge uždainavo Giedrė Kilčiauskienė iš grupės „Empti“, Andrius Glušakovas-Pushaz iš „G&G Sindikato“, Donatas Montvydas, Monika Linkytė ir daugelis kitų garsių Lietuvos muzikantų. Renginio metu svečių akį džiugino ir Kauno valstybinio muzikinio teatro šokėjai.

Šventinio koncerto filmavimas prasidėjo nuo nuotaikingų vedėjo repeticijų su publika – atėjusieji buvo raginami dainuoti drauge ir karštai palaikyti L.Adomaitį pasirodymų metu. Muzikinė kelionė per 15-a metų trunkančią atlikėjo muzikinę karjerą startavo kūriniu „Tavo spalvos“. Vėliau sekė gerai pažįstami „Floating to You“, „Window Of My Soul“. Pasikvietęs ant scenos bičiulę G.Kilčiauskienę, Linas duetu atliko „Aš tavo kūnas“. „Aš tau sakau“ paįvairino breiko šokėjų, Lietuvos čempionų grupės „Banzai“, pasirodymas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./ Egidijus Dragūnas-Selas su drauge Eleonora
Egidijus Dragūnas-Selas su drauge Eleonora

Žiūrovų gretose L.Adomaičio palaikyti atėjo grupės „Saulės Kliošas“ vokalistė Justė Starinskaitė ir būgnininkas, jos mylimasis, Laurynas Šarkinas, dalį koncerto stebėjo scenos grandas Stasys Povilaitis ir vienas populiariausių šių dienų Lietuvos atlikėjų – Egidijus Dragūnas-Selas. Šis į koncertą atvyko kartu su mylimąja Eleonora Sebrova ir sūnumi. Dainininkas nebuvo nusiteikęs bendrauti su žiniasklaida ir neapsikentęs fotografų dėmesio paliko salę jau po pirmųjų renginio minučių.

Iš L.Adomaičio lūpų taip pat nuskambėjo drauge su G.Kilčiauskiene atliktas „Empti“ hitas „Pabandyk“. Ne kartą koncerto metu dainininkas už įkvėpimą ir meilę dėkojo žmonai Irmai Adomaitienei. Jis sudainavo mylimajai lengvą ir jautrią „Aš parnešiu tau saulę“.  L.Adomaitis Ir Monika Linkytė atliko jausmingas dainas „Tavo Tyroj Širdy“ ir „Saulės pėdomis“. Pastarąją Linas yra dainavęs su buvusia scenos partnere ir mylimąja Simona Jakubėnaite. „Simona, tau linkėjimai už Atlanto!“ – prieš kūrinį sušuko vakaro kaltininkas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Linas Adomaitis ir Sasha Son
Linas Adomaitis ir Sasha Song

„Į svečius“ pas Liną ant scenos atkeliavęs Sasha Song su savimi atsinešė ir garsiąją dainą „Mamai“, kurią atlikėjai sudainavo pritariant publikai studijoje. „Labai didžiuojuosi, kad esame pažįstami, kad esame kartu ant šios scenos ir tu, Linai, pasirūpinai, kad ši daina išliktų žmonių širdyse“, – aidint audringiems plojimams kalbėjo Sasha Song.

„Turiu tokį pastebėjimą – kas scenoje išbūna ilgiau dešimties metų, tas joje būna iki pat gilios senatvės, to tau, Linai ir linkiu“, – prieš atlikdamas Franko Sinatros stiliaus dainą „Sugrįžimas“ kalbėjo vienu vakaro svečių tapės S.Povilaitis. Po scenos grando savuosius sveikinimus sakė „Saulės  Kliošo“ nariai ir skyrė šiai šventei dainą „Tu atėjai“. L.Adomaitis prisipažino, kad būtent ši grupė pasirodė jo vestuvėse.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Justė Starinskaitė
Justė Starinskaitė

Koncerto desertui buvo paliktos geriausios L.Adomaičio dainos. Šią programos dalį atlikėjas pradėjo 2003-ųjų hitu, kurį įrašė kartu su grupe „Sel“ – „ Jombady 68“. Renginio metu nuskambėjo ir skanduotė „Visi Kauno „Žalgirio“ fanai!“, po kurios Linas uždainavo dainos „I Love You“, kadaise atliktos su krepšininku Tanoka Beardu, žodžius.  Energingą kūrinio „Ar tu ją matei?“ versiją L.Adomaitis pristatė su Donatu Montvydu. Užbaigdamas jubiliejinę šventę Linas sukvietė visus bičiulius ant scenos ir su jų palaikymu atliko dainą „Pasaulis gražus“, kurią anksčiau dainavo su Hokšila. Apipiltas gėlėmis ir sveikinimais L.Adomaitis dėkojo visiems susirinkusiems ir palaikiusiems jį ne tik šio koncerto, bet ir visos muzikinės karjeros metu.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Lino Adomaičio jubiliejinio koncerto akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Lino Adomaičio jubiliejinio koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius