Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 10

Paramos koncerte – Zambijos karštis ir Andriaus Mamontovo muzika su regio prieskoniais

Sekmadienio vakarą Menų fabrike „Loftas“ įvyko trečiasis ir paskutinis koncertas, skirtas paremti Zambijos vaikus. Nors renginys buvo nemokamas, tačiau retas kuris koncerto žiūrovas praeidavo neįmetęs į prie įėjimo stovinčią aukų dėžutę bent kelių litų.
Koncerto akimirka
M.Zulu ir A.Mamontovas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Koncerto metu ant „Lofto“ sienų keitėsi didžiulės Andriaus Mamontovo fotografijų projekcijos. Jose, A.Mamontovo žodžiais, buvo įamžinti būtent tie Zambijos vaikai, kuriems tą vakarą ir buvo aukojami pinigai.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Klausytojai aukojo noriai

Teigiama nuotaika pulsuojančiame renginyje A.Mamontovas, Viktoras Diawara kartu su muzikantais iš Zambijos Maiko Zulu ir Sister D. simbolinę sumą paaukojusiems klausytojams dovanojo gražiausias savo dainas.

„Mums labai smagu ir labai liūdna, nes mes jau sugrojome du koncertus ir šiandien tai paskutinis mūsų bendras pasirodymas. Koncertuose jau spėjau pajusti jų muzikos skonį. Tačiau šis vakaras dar prieš akis, todėl manau, kad dar spėsime juo pasidžiaugti“, – renginio pradžioje į publiką kreipėsi Palangoje ir Kaune paramos koncertuose pasirodęs Andrius Mamontovas.

Garsiausi Zambijos dailininkai M.Zulu ir Sister D. atliko savo kūrybos dainas bei Bobo Marley dainos „No Woman No Cry“ perdirbinį. Nuotaikinga regio muzika šokdino ne tik pačius dainininkus, klausytojus, bet ir Zambijos muzikantams akompanavusius A.Mamontovą ir V.Diawarą.

„Noriu padėkoti jums, kurie padedate išsaugoti šių vaikų, šių angelų gyvybes“, – publikai dėkojo M.Zulu.

Sister D. ir M.Zulu dėkojo ne tik žodžiais, bet ir dainomis – atlikėjai muzikinės improvizacijos metu vieno kūrinio priedainiu pavertė žodžius „Thank you, Lihuania, for saving the children in Zambia“ („Ačiū Lietuva, kad saugai Zambijos vaikus“ – liet.).

Karštų afrikietiškos muzikos garsų pakylėtas A.Mamontovas tą vakarą buvo kaip niekad energingas. Dainininkas savo gerbėjus pamalonino tokiomis dainomis kaip „Vandenyje“, „Saulės miestas“, o kūrinį „Nieko panašaus“ pabaigė netikėta regio stiliaus improvizacija.

Šis renginys Vilniuje buvo vienas iš trijų koncertų, skirtų padėti sergantiems Zambijos vaikams – už surinktas lėšas bus apmokomi medikai-savanoriai bei perkami dviračiai, kuriais gydytojai galės greičiau pasiekti sergančiuosius.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Koncerto akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Koncerto akimirka

Kartu su viešąja organizacija „Gelbėkit vaikus“ rengiama paramos akcija tęsiasi iki šių metų spalio 15 d. Visi norintys aukoti gali trumpaisiais numeriais 1416 – auka 2 Lt, 1417 – auka 5 Lt.

VIDEO: Maiko Zulu, Sister D., A.Mamontovas ir V.Diawara -- „No Woman No Cry"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius