Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 11

Specialiai 15min.lt ir Žmonės.lt: debiutinio Beissoul, „MuseIQ“ ir Šarūno Kirdeikio vaizdo klipo premjera

Ketvirtadienio popietę išskirtinai 15min.lt ir Žmonės.lt skaitytojams pristatomas debiutinis išmoningojo „MuseIQ“ trio ir jo sielos Beissoul (22) muzikinio kūrinio „Imagination“ (liet. „Vaizduotė“) vaizdo klipas, kurio bendraautoriumi ir vienu iš herojų tapo „Show Makers“ akademijos choreografas Šarūnas Kirdeikis (31).
Beissoul ir Šarūnas Kirdeikis
Beissoul ir Šarūnas Kirdeikis / Asmeninio archyvo nuotr.

„Imagination“ – jau penktasis kūrinys „MuseIQ“ (Beissoul, Einiaus ir Rolando-Innomine) sąskaitoje, viešai pristatomas kartu su vaizdo klipu. Anot Beissoul, taip muzikantai nori klausytojui pristatyti pilną produktą, o ne vien dalį jo.

Šįkart vaizdo klipo filmavimo aikštelėje susirinko kaip niekad daug profesionalų – kūrinio vizualizacijos choreografiją

Vytauto Jaaausko nuotr./MuseIQ
Vytauto Jašausko nuotr./„MuseIQ“

kūrė choreografas Š.Kirdeikis, savo judesio meistriškumą demonstravo šokio stiliaus „vogue“ meistras Airidas Imbrasas bei Nacionalinio Operos ir baleto teatro artistas Žilvinas Beniuševičius, klipo operatoriumi tapo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojantis Vytautas Katkus, montažo darbus atliko Vytautas Jašauskas. Klipą režisuoti ėmėsi pats Beissoul kartu su Š.Kirdeikiu.

Apie jausmus – šiek tiek sarkastiškai

Anot Beissoul, „Imagination“ – nerūpestingas ir šiek tiek sarkastiškas žvilgsnis į žmonių santykius, ypatingai paliesiantys tuos, kurie savo jausmus reiškia slapčia - atsitiktiniu buvimu šalia patinkančio asmens,kuris dažniausiai įmanomas tik netikėtai susitikus parduotuvėje, prasilenkiant universitete, vakarėlyje, troleibuse, metro ar kitoje viešoje vietoje...

Vytauto Jaaausko nuotr./Einius ia MuseIQ
Vytauto Jašausko nuotr./Einius iš „MuseIQ“

„Šis kūrinys - tarsi tiltas tarp fantazijos ir realybės, kuris į rimtą ir dramatišką jausmų virtinę padeda pažvelgti su humoru ir universalumu, nes drąsos pasakyti  į akis tai, ką taip ilgai laikai viduje, neatsiras galbūt niekados...“ – sako Beissoul.

Tokią kūrinio idėją atspindi ir „Imagination“ tekstas: „Norėčiau būti tavo mėgstamu daiktu – kėde, ant kurios tu sėdi, durų rankena, kurią tu nuspaudi, arbatos puodeliu, iš kurio tu geri, - anglų kalba dainuoja Beissoul. – Norėčiau tapti tavo geriausiu draugu, mama, tėčiu, gyvūnu, kad tik matyčiau tave ir kiekvieną dieną būčiau vis arčiau.“

Siekė atspindėti save

Nors Beissoul gerbėjai vaizdo klipuose pratę vaikiną matyti gana statišką, šįkart atlikėjas ryžosi dar vienam akibrokštui – bene viso klipo metu žiūrovai matys aktyviai judančius šokėjus, jų gretose savo žingsnelius pademonstruos ir Beissoul.

Kalbėdamas apie vaizdo klipą Beissoul tikino, jog pagrindinis jo tikslas filmavimo aikštelėje buvo parodyti žiūrovams

Naglio Bieranco nuotr./Jaunasis atlikėjas Beissoul
Naglio Bieranco nuotr./Jaunasis atlikėjas Beissoul

iki šiol nematytas savo puses. „Tuo klipu mėginu parodyti skirtingas savo puses. Žinote, gyvenime nesu drąsus – aš galiu pabūti šone, nesidemonstruoti. Tačiau su Beissoul yra kitaip – jis turi „bass in his soul“ ir tiesiog lekia pirmyn. Klipe ir mėginu žiūrovus supažindinti su visais savo atspalviais – pradžioje būsiu paprastas aš, vėliau – ir pašokti galintis aš. Iš tiesų net visi kiti klipe matomi žmonės savotiškai įkūnys mane ir rodys skirtingus mano variantus. Tai tarsi mano alter-ego“, – šypsojosi vaikinas.

Anot Š.Kirdeikio, didžiausias dėmesys kuriant vaizdo klipą buvo skirtas choreografijai. „Kurdami vaizdo klipo choreografiją mėginome atrasti „beissoulišką“ šokio braižą: liepiau Beissoul judėti ir mėginau atrasti jo išskirtinumą, vėliau jį naudoti idant pasirodymas klipe būtų unikalus. Norėjome, kad viskas būtų tikra: Beissoul aprangos stilius, Beissoul balsas, jo šokis. Nenorėjome prikurti ko nors naujai – to, ko iš tiesų nėra, bet neva „turi būti“, – pasakojo choreografas.

Š.Kirdeikis taip pat atskleidė plika akimi galbūt ir nepastebimas klipo detales. „Norėjome, kad kiekvienas klipo personažas primintų Beissoul – ne tik kiekvieną jų aprengėme rūbais iš jo spintos, bet ieškojome aukštesnių šokėjų, ilgom rankom, lanksčių, turinčių nenušlifuotą judesį“, – pasakojo choreografas.

Plačiau apie vaizdo klipo filmavimo užkulisius galite skaityti čia.

15min.lt ir Žmonės.lt siūlo skaitytojams patiems pirmiems išgirsti naujausą Beissoul ir „MuseIQ“ kūrinį bei įvertinti dar niekur nerodytą vaizdo klipą. Savo nuomonę kviečiame išsakyti komentaruose.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius