Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Selas – pustrečių metų pėsčiomis (atnaujinta 9.15 val.)

Egidijus Dragūnas-Selas pustrečių metų turės naudotis visuomeniniu transportu arba vairuotojo paslaugomis. Pats jis teismo sprendimu automobilio vairuoti nebegalės.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas išnagrinėjo administracinę Selo bylą dėl mašinos vairavimo esant neblaiviam bei dėl privalomojo civilinės atsakomybės draudimo poliso nepateikimo.

Kaip jau buvo pranešęs naujienų portalas 15min.lt, E.Dragūnas sostinės kelių policininkams įkliuvo vasario 8-ąją, kai sekmadienio naktį neblaivus (1,71 promilės alkoholio) sukiojo savojo visureigio Volkswagen Touareg vairą.

Atsipalaidavo su manekene

Pastaruoju metu E.Dragūnas apie save viešai kalbėdavo kaip apie drausmingą vairuotoją, per kelerius metus kelyje neiškrėtusį jokių šunybių, todėl naujausias žvaigždės akibrokštas nustebino daugelį. Tačiau, kaip patartų prancūzai, Cherchez la femme – ieškokite moters!

Tituluotoji gražuolė Rima Triškutė.
Selo draugė gražuolė Rima.

Paaiškėjo, kad lemtingąją naktį E.Dragūnas leido su žavia palydove, kuri tikriausia ir privertė dainininką pernelyg atsipalaiduoti. Vienam savaitgaliui grįžusi iš Milano, kompaniją E.Dragūnui palaikė žinoma dvidešimtmetė manekenė Rima Triškutė, pagarsėjusi ir nuogomis fotosesijomis.

Už šiurkštų Kelių eismo taisyklių pažeidimą Selui gresia griežta bausmė – teismas skirs tūkstantinę baudą ir keleriems metams atims iš E.Dragūno teisę vairuoti.

Selo varžovei – naujas argumentas

Antradienį 15min.lt žurnalistai bendravo su advokate Renata Narbutiene, ginančia E.Dragūną kitoje byloje. Advokatės užduotis – dėl savo mažylio sūnaus kovojančiam garsiam klientui padėti pasiekti, kad teismas pripažintų jį oficialiu vaiko globėju.

Berniuko motina praeitame teismo posėdyje kaip savo kozirius klojo priekaištus Selui, koks jis yra nedrausmingas ir skandalingas. E.Dragūno nemalonumai su kelių policija – papildomas ginklas motinai, nenorinčiai nusileisti kovoje dėl vaiko globos. „Tai kad ta kita pusė apskritai tokia labai silpna yra... Mama apskritai neturi nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio. Bet nemanau, kad tokie dalykai yra prioritetiniai įgyvendinant vaiko interesus“, – kalbėjo R.Narbutienė.Procesas visiškai nesudėtingas, – prieš posėdį E.Dragūną neakivaizdžiai drąsino kitoje byloje žvaigždei atstovaujanti advokatė R.Narbutienė.

Ji pridūrė, kad vairavimo išgėrus ir vaiko globojimo bylos – nesusiję reikalai, kurių nereikėtų painioti.

Advokatė: susitvarkys pats!

15min.lt paprašė advokatės, kad ši pasiteirautų su žiniasklaida bendrauti nelinkusio E.Dragūno, ar jis nenorėtų pasidalyti mintimis, kurios kilo išmokus eilinę nedrausmingo vairavimo pamoką.

Po trumpo pokalbio su žvaigžde tarpininkė R.Narbutienė pranešė: „Vienu žodžiu, jis sakė duos spaudai atskirą pranešimą.“

Kada ir kokia forma – raštu ar žodžiu, bus duotas tas „pranešimas“, E.Dragūnas nepatikslino, nes „buvo užsiėmęs, kažką repetavo“.

Advokatė R.Narbutienė neplanavo trečiadienį lankytis teisme, nes šioje byloje Selas jos nesamdė.

Teisininkė neabejojo, kad vyrukas susitvarkys savarankiškai. „Čia net nėra kam atstovauti. Procesas visiškai nesudėtingas: eini į teismą ir viskas vyksta taip pat, kaip kelių policijoje būdavo, kai tokias bylas nagrinėdavo“, – kalbėjo advokatė.

Ar galima pasitikėti teismais?
Ar galima pasitikėti teismais?

Papildyta 8.34 val. Likus penkioms minutėms iki teismo nustatyto bylų nagrinėjimo laiko prie posėdžio salės durų būriavosi keli kiti pažeidėjai, Selo likimo broliai. Teisėjas nedelsdamas pakvietė juos po vieną užeiti vidun.

Tuo tarpu ant teismo rūmų laiptų stoviniavo nemaža žurnalistų grupė. Žiniasklaidos atstovai svarstė, jog E.Dragūnas nutuokia, kad į teismą jam nepavyks ateiti nepastebėtam, todėl gali apskritai nepasirodyti. Žurnalistų nuojauta neapgavo.

Papildyta 8.45 val. Teisėjui Robertui Raniui išnagrinėjus kitų šį rytą atvykusių pažeidėjų bylas, žurnalistams buvo pranešta, kad E.Dragūno jiems šįryt laukti neverta – paaiškėjo, kad jo byla išnagrinėta antradienį.

„Jau vakar išnagrinėjom! Jis paaiškino, kad šiandien negalėtų, nes šiandien jam kita byla, dėl vaikučio“, – sakė teisėjas.

Lietuviški teismai, kaip įprasta, išlieka paslaptingi: Selo byla dėl sūnaus bylos trečiadienį numatyta 13.30 val, o rytiniame 8.30 val. turėjusiame įvykti posėdyje E.Dragūnas būtų užtrukęs 5-10 minučių. Tačiau teismas įsiklausė į E.Dragūno prašymą, kad jis negalėtų persiplėšti, norėdamas dalyvauti abiejuose šios dienos posėdžiuose. Todėl posėdis, „išduriant“ žiniasklaidą, buvo paslapčiomis surengtas vakar. Tuo tarpu teismų tvarkaraščių elektroninėje sistemoje, sukurtoje ir visuomenės informavimo tikslais, trečiadienį net po 9 val. tebebuvo skelbiama, jog E.Dragūno bylos laikas yra vasario 25 dienos rytą.

Į klausimą, kokia bausmė skirta E.Dragūnui, teisėjas R.Rainys atsakė: „3000 litų bauda ir dveji su puse metų pėsčiomis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius