-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 03 /21:25

Bryanas Adamsas trankiu roku ir baladėmis Vilniuje tirpdė gerbėjų širdis

Penkeri metai – tiek praėjo nuo paskutiniojo Bryano Adamso (52) koncerto Vilniuje. O štai antradienio vakarą ištikimiausi romantiškų dainų ir prikimusio balso savininko gerbėjai vėl turėjo galimybę jį išvysti koncerte, Vilniaus „Siemens“ arenoje.
Akimirka iš Bryano Adamso koncerto
Bryanas Adamsas / Viganto Ovadenvo nuotr.

Dar prieš koncertą „Siemens“ arenos prieigos priminė apgultį. Dainininko gerbėjai plūdo iš visų pusių, o prie įėjimų viskas virto vienu dideliu kamščiu. Arenos viduje koncerto pradžios belaukiančios pabiros grupelės žmonių nejučiomis virto didėjančia ir tirštėjančia žmonių jūra, o galiausiai, scenoje pasirodžius B.Adamsui – plojančių rankų bei trypiančių kojų vandenynu.

Nors atlikėją kelionėje lydi apie 50 žmonių, scenoje pasirodė tik penketas – Bryanas Adamsas, gitara ir vokalas Keithas Scottas, būgnininkas Mickey Curry, bosinė gitara Normas Fisheris bei klavišiniai Gary Breitas.

Reikia pripažinti, kad sceną Bryanas žengė su trenksmu ir koncertą pradėjo energinga daina „House Arrest“. O ir vėliau viena po kitos sekė abejingų nepaliekančios dainos. Visi it vienas iškėlė rankas ir paleido gerkles išgirdę pirmuosius dainos „Somebody“ akordus, o dainą „Here I am“, skambėjusią animaciniame filme „Simarono žirgas“, publika dainavo kartu su atlikėju.

Net ir tolimiausiose vietose nutūpę ar minioje paskendę Bryano gerbėjai galėjo aiškiai matyti veik kiekvieną scenoje esančio muzikanto judesį. Mat dideliuose ekranuose pasirodymas buvo transliuojamas tiesiogiai. Bryano Adamso veido išraiškas fiksavo ir ant mikrofono stovo pritvirtinta kamera.

Viganto Ovadnevo nuotr./Akimirka ia Bryano Adamso koncerto
Viganto Ovadnevo nuotr./Akimirka iš Bryano Adamso koncerto

„Labas vakaras. Žinau, kad praėjo keli metai, po paskutinio mūsų apsilankymo čia. Nuo tada buvo daug dainų, daug koncertų... koncertas bus ilgas, – šmaikštavo atlikėjas ir audrindamas publiką dar pridėjo. – Žinau, kad kai kuriems rytoj teks eiti į darbą, tad koncertą galime ir sutrumpinti".

Išgirdusi tokį pasiūlymą minia ėmė vieningai ošti ir reikšti nepasitenkinimą. Galiausiai dainininkas pasiūlė alterneatyvą: „Jūs patys nuspręsite, kada norite eiti namo ir tiesiog išeisite“.

Brynas Adamsas taip pat pasidžiaugė, kad albumas „Waking up the neighbours“ švenčia savo dvidešimtmetį, tad atlikėjas publiką apdovanojo viena iš albume esančių baladžių – „Thought I'd died and gone to heaven“.

Dainavo su gerbėja Toma iš Raseinių

Koncerto metu nuskambėjo ir geriausiai žinomos atlikėjo dainos. Pradėjus groti trankią ir energingą dainą „Summer of 69“ visi stovinčiose vietose susirinkę žiūrovai ėmė šokinėti, ploti ir, žinoma, dainuoti kartu su atlikėju. Dailiosios lyties atstoves Bryanas pamalonino atlikdamas romantiškąją „Please forgive me“ dainą.

Tačiau niekam nepasisekė taip, kaip studentei Tomai iš Raseinių. Koncerto įkarštyje dainininkas kreipėsi į publiką: „Man reikia dainininko. Kas norėtų užlipti į sceną?“. Atsiradus šimtui kandidatų Bryanas Adamsas pasiūlė publikai balsuoti, ką jie norėtų matyti: vaikiną žaliais marškiniais ar blondinę baltais marškinėliai. Galiausiai publika ir dainininkas išsirinko Tomą ir pasikvietė ją užlipti į sceną.

Bendraudama su pasaulinio garso žvaigžde lietuvaitė neprarado amo ir guviai atsakinėjo į dainininko klausimus, galiausiai duetu jie sudainavo ritmingą dainą „When you're gone“. Po šio pasirodymo merginai sugrįžus į žiūrovų salę, melomanu ausis ir, neabejotinai, širdis pasiekė dar vienas garsus atlikėjo hitas – „(Everything I Do) I Do It For You”. 

Geriausias kąsnelis – pabaigai

Koncertui pasiekus finišo tiesiąją Bryanas Adamsas pasiekė su trimis iki skausmo žinomomis dainomis: „Cloud no. 9“ bei roko deimantais „The Only Thing That Looks Good On Me Is You“, „Run To You“.  Po paskutiniosios dainos grupės būgnininkas gerbėjams išmetė net kelias būgnų lazdeles.

Iškviestas bisui dainininkas akustine gitara atliko dvi balades – „Straight From The Heart“ ir „All For Love“. Paskutinioji, žinia, kartu su Rodu Stewartu ir Stingu buvo sukurta filmui pagal Alexandre Dumas romaną „Trys muškietininkai“.

Iškart po pasirodymo nulipęs nuo scenos B.Adamsas dar spėjo persimauti marškinėlius ir sėdo į „Mercedes“ automobilį, kuris laukė jo prie tarnybinio išėjimo.

VIDEO: Bryano Adamso koncertas Vilniuje (Siemens arena)

Po koncerto į mylimosios glėbį

Bryanas Adamsas antradienio popietę  į Vilnių atvyko iš Rygos, kur pirmadienį vyko Latvijos publikai skirtas jo ir grupės pasirodymas. Pasak šį koncertą Lietuvoje organizuojančios bendrovės „SEVEN Live“ vadovo Juro Vėželio, Bryano Adamso reikalavimų sąraše nebuvo nieko, ką būtų sudėtinga įgyvendinti. Bene griežčiausias Bryano Adamso reikalavimas – jokių oro kondicionierių.

Nors po koncerto Vilniuje atlikėjas turės keletą laisvų dienų, jis pageidavo iš karto vykti namo pas savo šeimą – gyvenimo partnerę Alicią Grimaldi ir pirmagimę Mirabella Bunny. Vėliau atlikėjas tęs koncertinį turą ir vyks į Austriją.

Kanadietis dainininkas Lietuvoje lankosi jau trečią kartą. Pirmasis jo koncertas Vilniaus „Žalgirio“ stadione įvyko dar 1999 metais, o antrasis – 2007-aisias. Pastarojo koncerto, vykusio taip pat Vilniuje, metu Bryanas Adamsas net kelis kartus žiūrovų buvo iškviestas pratęsti koncerto. Dainininkas anuomet žiūrovus pamalonino su akustine gitara nusileidęs į publiką ir atlikęs paskutiniąsias dainas.

Kelias į šlovės Olimpą

Bryanas Adamsas pasaulinėje muzikos scenoje žinomas ne dėl savo įspūdingai spalvingo ar šokiruojančio šou, bet prikimusio balso, paprastumo ir nuoširdumo koncertų metu.

Intensyviai gastroliuojantis B.Adamsas pirmąjį savo albumą išleido 1980 metais, tačiau šlovės spinduliuose maudytis pradėjo tik po trejų metų, kuomet dainos „Straight From The Heart” ir „Cuts Like A Knife” netikėtai užkopė į JAV populiariausių kūrinių dvidešimtuką.

Vėliau dainininko populiarumas kilo netikėtais greičiais. Tikriausiai nėra nei vieno, kuris nežinotų bene romantiškiausių B.Adamso dainų „Have you ever really loved a women?“ „(Everything I do) I do it for you”, „Please forgive me”, „Here I am“ ar „Summer of 69”, kurios pelnė ne tik pripažinimą muzikinėje orbitoje, bet ir užkariavo daugelio melomanų širdis. Atlikėjas ne kartą koncertavo su ryškiausiomis muzikos pasaulio pažibomis, o jo klipai nenustojamai sukosi MTV eteryje.

Garsioji roko baladė „(Everything I Do) I Do It For You”, sukurta filmui „Robinas Hudas – vagių princas”, pelnė B.Adamsui kiekvieno muzikanto išsvajotą „Grammy“ statulėlę, iš viso per savo karjerą „Grammy“ ceremonijoje atlikėjas yra apdovanotas keturis kartus.

Asmeninis gyvenimas – po devyniomis spynomis

B.Adamsas ne tik romantiškai suokiantis roko baladžių dainininkas, bet ir milijonierius, turintis namus Vankuveryje, Paryžiuje ir Londone, filantropas bei fotografas.

Bulls press nuotrauka/Bryanas Adamsas
Bryanas Adamsas su dukra

Mažiausiai žinoma B.Adamso sritis – asmeninis gyvenimas, kurį jis, rodosi, saugo it po devyniais užraktais. Aišku tik tai, kad retai asmeninėmis temomis interviu dalinantis Bryanas 2011-ųjų metų balandį susilaukė dukters Mirabellos Bunny, kurią dainininkui pagimdė mylimoji Alicia Grimaldi. Ji – Bryano asistentė ir dainininko įkurto labdaros fondo darbuotoja.

Spaudą pasiekė žinia, kad gimusi dukra pakoregavo Bryano koncertinio turo planus. Jis – geras tėtis, todėl koncertuose stengiasi praleisti ne ilgiau nei dvi savaites iš eilės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius