Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama visiškai atsisakė rūkymo

JAV prezidentas Barackas Obama pagaliau atsisakė įpročio retkarčiais vogčiomis užtraukti vieną kitą dūmą, o jo žmona Michelle „labai didžiuojasi“, kad buvęs pirmasis šalies rūkalius galės drąsiai žiūrėti dukroms į akis, sakydamas, jog neberūko.
Pirmoji JAV pora
Pirmoji JAV ponia Michelle labai didžiuojasi vyro stiprybe. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Obamos pastangos atsisakyti šio žalingo įpročio kėlė didelį susižavėjimą JAV žiniasklaidai per audringą 2008 metų prezidento rinkimų kampaniją ir pirmuosius dvejus jo kadencijos metus.

Pirmoji šalies ponia antradienį žurnalistams sakė, kad prezidentas jau maždaug metus nė karto neužtraukė dūmo, ir pabrėžė, jog „labai didžiuojasi“ šia sėkme, kuri jam buvo „asmeninis iššūkis“, pranešė dienraštis „USA Today“.

M.Obama sakė, kad vyrui tapus prezidentu nuolat nespaudė mesti rūkyti, nes suprato, kad šios pareigos yra vienas iš didžiausią įtampą keliančių darbų pasaulyje.

„Kai kas nors daro gerą darbą, nereikia trukdyti“, – „USA Today“ citavo pirmąją šalies ponią, kuri nurodė, kad B.Obama pagaliau atsisakė cigarečių, nes norėjo pasakyti savo dukroms Maliai ir Sashai, jog daugiau neberūko.

Gydytojai pernai vasarį per pirmąjį prezidento sveikatos patikrinimą ragino visiškai atsisakyti cigarečių. Tąsyk medikai konstatavo, kad visais kitais atžvilgiais prezidentas yra „nepriekaištingos sveikatos“ ir „tinkamas eiti pareigas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius