-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kate Middleton vestuvinė suknelė tobula, tačiau į mados istoriją nepateks

Po mėnesius trukusių spekuliacijų, balandžio 29-ąją pasaulis pagaliau išvydo princo Williamo išrinktosios, dabar jau Kembridžo hercogienės, Kate Middleton vestuvinę suknelę. 15min.lt kalbintų Lietuvos dizainerių nuomone, suknia tobulai tiko nuotakai, tačiau į mados istorija greičiausiai nepateks.
Prognozuojama, kad Kate Middleton vestuvinė suknelė, kaip princesės Dianos (nuotr. kairėje), į mados istoriją nepateks ir liks tik kaip karališkų vestuvių istorijos dalis.
Prognozuojama, kad Kate Middleton vestuvinė suknelė, kaip princesės Dianos (nuotr. kairėje), į mados istoriją nepateks ir liks tik kaip karališkų vestuvių istorijos dalis. / „Scanpix“ nuotr.

Vos tik nuotakos apdaru pasidabinusi Kate Middleton pasirodė viešumoje, pasitvirtino dar prieš karališkas vestuves sklandę gandai, kad suknelės dizainerė – Alexanderio McQueeno mados namuose dirbanti Sarah Burton, pranešė CNN. Dramblio kaulo spalvos, žemę siekiančios ir itin prie Kate elegantiško stiliaus derančios suknelės akcentas buvo „V“ formos iškirptė. Nuotakos rankas slėpė kuklios, ilgos rankovės.

Platėjančio sijono kartu su šleifu ilgis siekė 2 metrus 70 centimetrų. Į Vestminsterio abatiją, kur vyko tuoktuvių ceremonija, nuotaka atvyko veidą paslėpusi po nuometu. Anot vienos iš žymiausių vestuvinių suknelių dizainerių Veros Wang: „Tai buvo tai, ko aš tikėjausi: ne pernelyg šiuolaikiška ir nesenstanti nuotraukose.“

K.Middleton dalyvavo suknelės kūrime

Suknelė pasiūta iš rankomis sukirptų angliškų nėrinių. Prancūziški „Chantilly“ nėriniai naudoti korsažui ir sijonui. Nuometas pasiūtas iš kelių sluoksnių minkšto dramblio kaulo spalvos šilko tiulo. Nuometo papuošimus išsiuvinėjo Karališkoji „Needlework“ mokykla. Teigiama, kad pati K.Middleton dalyvavo suknelės kūrime. Neabejojama, kad K.Middleton sprendimą pasipuošti tokia suknele dar ilgai girs mados žurnalistai visame pasaulyje. S.Burton taip pat sukūrė sukneles Kate seseriai, vyriausiajai pamergei Philippai Middleton.

Auksinis užsakymas

S.Burton jau kurį laiką buvo minima kaip viena iš realiausių pretendenčių kurti suknelę karališkajai nuotakai. Dizainerė garsėja išskirtiniais siuvimo gabumais ir švelnesniu, moteriškesniu požiūriu, kurį ji įnešė į pernai anapilin iškeliavusio dizainerio Alexaderio McQueeno avangardinius mados namus. K.Middleton suknelės kūrimas greičiausiai visam laikui pakeis S.Burton karjerą. Tuo įsitikinusi Elizabeth Emanuel, kuri kartu su savo vyru Davidu kūrė princesės Dianos vestuvinę suknelę 1981 metais.

R.Piekautaitė: Suknia pabrėžė figūrą

„Nuotaka nuostabi. Suknelė tobulai tiko Kate, buvo elegantiška, subtili ir pabrėžė šios nuotakos individualumą“, – teigė pati ne vieną vestuvinį apdarą sukūrusi dizainerė Ramunė Piekautaitė. Dizainerė tvirtina, jog šis drabužis atitiko esamą laikmetį bei paryškino dailią merginos figūrą. Pasak R.Piekautaitės, nuotaka atrodė nepersipuošusi, o ši suknelė su nėriniuotomis rankovėmis puikiai atitiko protokolo reikalavimus – nuotakos rankos vestuvių ceremonijos metu privalo būti pridengtos. R.Piekautaitės teigimu, nors nuotaka fotografijose atrodo puikiai, tikrasis K.Middleton suknelės grožis atsiskleidžia žiūrint filmuotą medžiagą.

Julija: Suknelė be mados išsišokimų

Butauto Barausko nuotrauka/Julija Žilėnienė
Julija Žilėnienė

Dizainerė Julija irgi negailėjo komplimentų Katherine Middleton suknelei: „Labai klasikinė, keltiško silueto, gana paprasta, primena Valentino mados namų stilistiką. Sakyčiau tikra Karališka suknelė, be jokių mados išsišokimų.“ Tačiau Julijos nuomone, ši nuotakos suknelė į mados istoriją nepateks: „Kaip atsitiko su princesės Dianos suknele, taip ir Kate suknelė liks tik kaip karališkų vestuvių istorijos dalis.

Tačiau tai nereiškia ko nors neigiamo.“ Dizainerės teigimu, suknelė Katherine labai tiko, puikiai atspindėjo jos charakterį ir statusą. „Siuvinėti nėriniai nuostabiai harmoningai derėjo su sunkesniu žakardiniu šilku, panaudotu suknelės apačiai. Efektingas vualis, siuvinėtais kraštais ir Tiara ant palaidų plaukų lengvai išbaigia visą „princesišką“ įvaizdį. Ideali suknelė tokiai progai ir tokiai žaviai moteriai,“ – negailėjo gražių žodžių Julija.

J.Statkevičius: Plonas liemuo visada gražu!

Dizaineriui Juozui Statkevičiui Kate Middleton suknelė priminė Grace Kelly, 1956 metų balandį ištekėjusios už Monako princo Rainier III, vestuvinį rūbą. „Skonis ir saikas visada laimi, ką aš kartoju visur ir visada. Plonas liemuo visada gražu!“, - pažymėjo J.Statkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius