Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Jacksonas palydėtas Anapus (nuotraukos)

Antradienio vakarą milijonai poplegendos Michaelo Jacksono gerbėjų visame pasaulyje buvo užgniaužę kvapą – atėjo atsisveikinimo su legenda valanda. Dalis gerbėjų laukė vienos garsiausių muzikos pasaulio žvaigždžių laidotuvių ceremonijos transliacijos prie televizorių, kiti prie kompiuterių ekranų. Pateikiame laidotuvių vakaro retrospektyvą.
Karstas įnešamas į areną
M.Jacksono karstą broliai įneša į areną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šimtai tūkstančių vartotojų užplūdo socialinį tinklą „Facebook“, kuris bendradarbiaudamas su televizija CNN nuo 18 val. Lietuvos laiku tiesiogiai transliuos M.Jacksono laidotuves.

Popkaraliumi tituluotas atlikėjas amžino poilsio atguls praėjus beveik dviem savaitėms po netikėtos mirties. M.Jacksono šeima ir artimi draugai dalyvaus uždarose dainininko laidotuvėse, kurios 8 val. vietos (18 val. Lietuvos) laiku vyks vaizdingose kapinėse „Forest Lawn“, šalia Los Andželo esančiame Holivud Hilse. 

Į kapines juodais automobiliais „Rang Rover“ tamsintais langais jau atvyko M.Jacksono šeimos nariai ir draugai. „Forest Lawn“ teritorija yra griežtai saugoma, ją apsupę ir tūkstančiai gerbėjų, televizijų ir radijų autobusiukų, fotografų  bei žurnalistų.

18.11 val. Šiuo metu vyksta uždaros dainininko laidotuvės, kuriose dalyvauja jo šeimos nariai ir artimi draugai, tačiau prie sporto arenos „Staples Center“ būriuojasi vis daugiau žmonių. CNN šiuo metu transliuoja vaizdą iš arenos, kur pamažu renkasi pirmieji gerbėjai. Šiuo metu tvarkomos paskutinės smulkmenos – derinamas garsas, šviesos. Arena pilna gėlių.

18.23 val. Fenomenaliu amerikiečių žurnalistai vadina ne tik tai, kiek daug dėmesio M.Jacksono mirčiai skyrė žiniasklaida, bet ir tai, kokio atgarsio šis įvykis sulaukė pasaulyje. Šiuo metu CNN rodo svečius, besirenkančius į „Forest Lawn“ kapines. Tuo metu 20 000 gerbėjų renkasi į jiems skirtą atsisveikinimo renginį „Staples Center“.

18.44 val. CNN pranešė, kad net policija negali pateikti skaičiaus, kiek žmonių jau atvyko atsisveikinti su M.Jacksonu ir buriuojasi prie arenos „Staples Center“. Bilietai į M.Jacksono atminimo ceremoniją ir koncertą buvo dalijami specialioje interneto loterijoje. Po bilietą, skirtą dviem asmenims, atsitiktinai gavo 8750 išrinktųjų, praneša BBC. Taip pat sklinda informacija, kad buvo gausybė mėginimų juos perpirkti, dažnai siūlant dideles sumas.

Viešos atsisveikinimo ceremonijos detalės neatskleidžiamos, koncerte turėtų pasirodyti Stevie Wonderis, Mariah Carey, Usheris, Lionelis Richie, Kobe Bryantas, Jennifer Hudson, Johnas Mayeris, Martinas Lutheris Kingas III, Queen Latifah ir daugybė kitų garsenybių.

19.00 val. Pranešama, kad JAV tiesiogiai transliuoti atsisveikinimo su M.Jacksonu koncertą ketina ne tik televizijos, bet ir kino teatrai. Į „Staples Center“ prieigas atvyko dešimtys tūkstančių poplegendos gerbėjų, neturinčių bilietų. Jie tvirtina nebandysiantys prasmukti, tiesiog norintys pajusti atsisveikinimo nuotaiką ir gedėti su kitais gerbėjais.

Ilgametė M.Jacksono draugė Elizabeth Taylor atsisakė kalbėti poplegendai skirtame renginyje. „Negaliu būti minioje. Nežinau, ar sugebėčiau pasakyti nors žodį rišliai. Be to, netikiu, kad Michaelas būtų norėjęs, kad dalyčiausi savo skausmu su milijonais kitų žmonių. Tai, ką jaučiu, telieka tarp mūsų. Tai nėra vieša“, – BBC sakė aktorė E.Taylor.

Atsisveikinimo su atlikėju ceremonija per didžiuosius ekranus bus transliuojama ne tik JAV, bet ir Didžiosios Britanijos, Australijos miestuose, taip pat Honkonge. Šiuo metu prie „Staples Center“ arenos Los Andžele, kur bus parodytas atlikėjo kūnas, ir toliau plūsta gerbėjai, groja M.Jacksono kūriniai.

19.05 val. Po trumpos privačios ceremonijos iš „Forest Lawn“ kapinių salės buvo išneštas daugybe raudonų gėlių dengtas paauksuotas karstas. Išnešamą žvaigždės karstą palydėjo gerbėjų šūksnių banga. Jis jau įkeltas į automobilį ir tuoj pat turėtų pajudėti į Los Andželo „Staples center“ areną.

19.31 val. M.Jacksono mirtis ir laidotuvės jau drąsiai vadinamos plačiausiai žiniasklaidoje per visą istoriją nušviestais įvykiais. Britų žurnalistų teigimu, popkaraliaus netektis veikiausiai net labiau paveikė britus nei mylimos princesės Dianos mirtis.

M.Jacksono kūną vežantis automobilis, lydimas kortežo, policijos pareigūnų užtvertais keliais pajudėjo „Staples Center“ arenos link. Pasak CNN žurnalistų, kai kortedžas vyks per gyvenamuosius rajonus, pagarbą atlikėjui neabejotinai atiduos visi šalia kelio esančių namų gyventojai. Pranešama, kad atsisveikinimo koncerte taip pat pasirodys ir atlikėjas Akon. Jis buvo paskutinysis, su kuo M.Jacksonas atliko dainą „Wanna Be Startin Something“, tapusią hitu.

Tiesiogiai rodant arenos link judantį kortežą žurnalo  „Billboard“ žurnalistė susijaudinusi pasakojo apie savo susitikimą su M.Jacksonu. Anot moters, jis pasirodė kur kas patrauklesnis, paprastesnis ir aukštesnis, nei buvo atrodę iki tol.

19.45 val. CNN žurnalistai juokais kalba, kad šiandien Los Andžele „geriausia eismo diena“. Dėl atsisveikinimo renginio su M.Jacksonu buvo uždarytos daugybė gatvių. Pėsčiųjų srautą reguliuoja policijos pareigūnai. Viena mergina iš Šiaurės Karolinos valstijos tvirtino, kad jų šeima pardavė viską, kad tik galėtų pervažiuoti visą Ameriką ir atvykti į Los Andželą prie „Staples Center“, kur turėtų bent mažytę galimybę paskutinį kartą dirstelėti į popkaralių. Mergina vos tramdydama ašaras kalbėjo, kad M.Jacksonas jai buvo jai įkvėpėjas, tad nors negavo bilietų į renginį, džiaugiasi galėdama būti su kitais gerbėjais.

20.18 val. M.Jacksono atminimo koncertas prasidėjo Dianos Ross žodžiais. Aktorė ir dainininkė tvirtino, nors ir neatvykusi, širdyje esanti kartu su Jacksonų šeima. Užuojautą atsiuntė ir buvęs Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Nelsonas Mandela. CNN duomenimis, „Staples Center“ arenoje susirinko apie 20 tūkst. žiūrovų, būrys žmonių stovi lauke. Siunčiami pranešimai apie ceremonijos peržiūras įvairiausiose pasaulio vietose. Arena, kur netrukus turi būti įneštas atlikėjo karstas, užtilo.

20.30 val. Visa „Staples Center“ arenoje susirinkusi minia atsikėlė nuo kėdžių, kad stovėdami pagerbtų legendą. 20.34 val. į salę buvo įstumtas ir pastatytas auksinis karstas su M.Jacksono palaikais. Gospelo choras sugiedojo giesmę, o jam baigus minia pratrūko plojimais. Tuomet susirinkusieji vėl užtilo laukdami, kas bus toliau. Iš publikos pasigirsdavo pavienių balsų. Gerbėjai šaukė: „Aš myliu tave, Michaelai, mes visi tave mylim.“

20.50 val. Scenoje pasirodė Mariah Carey ir virpančiu balsu pradėjo dainą „I'll be there“, o duetu užbaigė su Trey Lorenzu. Po pasirodymo  savo prisiminimais dalijosi atlikėja Queen Latifah. Ji papasakojo, kaip atrado M.Jacksono kūryba, ir pasakė, kad jis yra didžiausia Žemės žvaigždė. Savo kalbą atlikėja baigė šiltais žodžiais: „Mes žinome, kad turėjome jį, ir mes – tai pasaulis.“

21.15 val. Lionelas Richie sudainavo „Jesus is love“ ir scenoje pasirodė popkaraliaus draugas bei „Motow Records“ įkūrėjas Berris Gordis, kuris pirmasis pateikė juodaodžių kuriamą muziką taip, kad ji būtų patraukli visiems. B.Gordis kalbėjo: „Michealas pakilo į orbitą ir niekada nebenusileido. <...> Jau būdamas 10 metų Michealas turėjo didelę svajonę tapti geriausiu pasaulio atlikėju ir dirbo taip sunkiai, kaip tik galėjo. Tai nuostabiausias atlikėjas, kuris kada nors gyveno. Ačiū tau už džiaugsmą , meilą ir tu gyvensi amžinai mano širdyje.“

21.30 val. Legendinis dainininkas Stevas Wonderis atliko dainą „Never dreamed you'd leave in summer“, kurią palydėjo krepšininkų Kobe Bryanto ir Magico Johnsono prisiminimai apie pažintį su Michealu,  linksmas akimirkas drauge.

Jauna atlikėja Jennifer Hudson atliko populiarią dainą „Will You Be There“, kuriai įpusėjus pasigirdo ir M.Jacksono įrašyti žodžiai. Dainą žiūrovai palydėjo garsiais plojimais.

21.40 val. Publika karštai palaikė M.Jacksono  draugo, žmogaus teisių aktyvisto Alo Sherptono kalbą, kuris sakė, kad Michealas buvo tas žmogus, kuris nebijojo būti savimi ir siekti savo tikslo. „Visi turėtume pasimokyti iš jo.<...> Aš čia atėjau tam, kad padėkočiau už viltį, už tikėjimą, už ryžtą, ačiū, ačiū , ačiū...“ Žiūrovai pakilo nuo kėdžių ir plojo stovėdami.

Po jausmingos kalbos scenoje Johonas Mayeris sugrojo lyrišką kūrinį „Human Nature“.  Tada  prabilo  aktorė Brooke Shields, gera M.Jacksono draugė: „Mes pažįstami nuo 13 metų, kartu augome ir brendome. Abu per anksti turėjome tapti suaugusiaisiais, tačiau kai mes buvome kartu, tiesiog buvome laimingi vaikai.“ Aktorė pasakojo, kaip popkaralius mėgo juoktis ir kad jo mėgstamiausia daina buvo „Šypsena“, kurioje yra tokie žodžiai: „Juokimės, nors ir sužeista širdis.“ B.Shields tęsė: „Todėl ir šiandien, nors mums skauda širdis, šypsokimės.“

21.45 val. Velionio brolis Jermainas Jacksonas sudainavo mėgstamiausią M.Jacksono kūrinį „Smile“. Po to išbučiavo visą Jacksonų šeimą.

21.50 val. Pastorius Martinas Lutheris Kingas III ir Bernice King išrėžė įspūdingą kalbą. Jos esmė, kad Jacksonas buvo geriausias, kad danguje ras ramybę sau ir savo talentui. Ir kad buvo nuostabus sūnus savo sergančiai mamai, kurią sergančią švelniai guodė.

21.59 val. Kongresmenė Sheila Jackson Lee iš Teksaso rėždama ugningą kalbą pabrėžė, kad žmogus yra nekaltas, kol neįrodyta kitaip. Ji padėkojo tėvams už Michaelo gyvenimą ir įteikė diplomą, pripažįstantį  atlikėją muzikos ikona amžinai.

22.07 val. Prisipažinęs, kad myli Jacksoną, scenoje uždainavo Usheris. Daina „Gone too soon“ („Išėjai per anksti“) išspaudė ne vieną ašarą. Joje gyvenimas lyginamas su saulėlydžiu. Dainos pabaigoje dainininkas pats apsiverkė.

Ekrane rodomas archyvinis įrašas, jaunojo M.Jacksono pasirodymas (vienas legendinių Jackson 5 pasirodymų).

Smokey Robinson prisipažįsta, kad tai jis parašė šią dainą penkiems jauniems vaikinams. Jis tikrai nesitikėjo, kad tokią dieną stovės scenoje palydėdamas Jacksoną į paskutinę kelionę. Jacksonas nemirė, jis gyvens amžinai, sakė Smokey. Ir pridūrė, kad didžiausia likimo dovana ir palaima jam buvo pažinoti Jacksonų šeimą.

22.15 val. Shaheen Jafargholis atliko dainą „Who is loving you“. Jam antrino Kenny Ortega, Jacksono koncertų turų režisierius, padėjęs parengti atminimo vakarą.

22.25 val. Jungtinis atlikėjų ansamblis dainuoja „We are the world“ (M.Jacksono ir L.Richie dainą).

M.Jacksono superhitas „Heal the world“ sukelia tikrą emocijų protrūkį visame pasaulyje.

22.35 val. Jermainas Jacksonas gražiai padėkojo už meilę M.Jacksonui. Kitam broliui Marlonui šnekėti sekėsi sunkiau. Jis sunkiai tramdė ašaras ir pasakė, kad Jacksonas pagaliau po trumpos žemiškos kelionės grįš į namus. „Stoviu čia ir negaliu suprasti, kodėl Viešpats pasiėmė mano brolį. Michealai, tau išėjus, išėjo ir dalis manęs“, – sakė Marlonas, sunkiai tramdydamas emocijas.

22.40 val. Poplegendos dukra Paris Katherine Jackson (11 metų) pro ašaras vos ištarė, kad M.Jacksonas buvo pats geriausias tėtis pasaulyje. Geresnio nė neįmanoma įsivaizduoti.

VIDEO: Paris Jackson: "Daddy Has Been the Best Father"

22.42 val. Karstas išvežamas iš arenos. Žiūrovai po 2 val. trukusio atsisveikinimo renginio palieka „Staples center“ areną. Larry Kingas CNN eteryje pripažįsta, kad šis jo apsilankymas „Staples center“ buvo pats įsimintiniausias gyvenime.

23.33 val. CNN rodo juodų limuzinų koloną, judančią iš Los Andželo „Forest Lawn“ kapinių link, į amžino poilsio vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius