-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelui Jacksonui sustojo širdis (naujos nuotraukos, video, papildyta 18.46 val.)

Popžvaigždė Michaelas Jacksonas atvežtas į Los Andželo medicinos centrą. Pasaulinio garso dainininkui sustojo širdis. Po kelias valandas sklidusių gandų galiausiai daugybė šaltinių patvirtino, kad M.Jacksonas mirė.
M.Jacksonas
Michaelas Jacksonas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša JAV žiniasklaida, 50 metų dainininką greitosios pagalbos automobilis išvežė į ligoninę iš jo namų. Pasak „The Los Angeles Times“, M.Jacksonas nekvėpavo, kai į namus atvyko ugniagesiai paramedikai.

AFP/Scanpix nuotr./Los Andželo policija saugo įėjimus į ligoninę.
Los Andželo policija saugo įėjimus į ligoninę.

Paramedikai iš karto atliko širdies ir plaučių reanimavimo procedūrą. Ar ji buvo sėkminga, nepranešama. Daugiau detalių apie M.Jacksono būklę kol kas viešai neskelbiama. Sklando daugybė įvairiausių gandų. BBC pranešė, kad popžvaigždė jau mirė.

Liepos 13 dieną Londono arenoje O2 turėjo prasidėti M.Jacksono grįžimo į sceną koncertų serija.

Anksčiau dainininkas yra susidūręs su įvairiomis sveikatos problemomis. Prieš dvylika metų jam dėl sveikatos būklės teko nutraukti koncertų turą.

Papildyta 1.40 val.: Apie dainininko mirtį jau praneša ir daugiau JAV žiniasklaidos priemonių. TZM.com informuoja, kad į M.Jacksono namus atskubėję medikai nebeužčiuopė pulso. Pranešama, kad sustojo širdis, medikai jo atgaivinti nebesugebėjo.

VIDEO: Iš M.Jacksono namų išskuba greitoji pagalba (Hollywood.TV filmuota medžiaga)

Apie M.Jacksono mirtį praneša CBSnews ir „The Associated Press“. Šiais pranešimais taip pat remiasi tokie žiniasklaidos banginiai kaip BBC, SkyNews ar CNN.

Papildyta 2.03 val.: Prie ligoninės, į kurią buvo nuvežtas M.Jacksonas, susirinko didžiulė minia žurnalistų, gaudančių bet kokią žinią apie dainininką. Čia pat renkasi ir šimtai popkaraliaus gerbėjų.

Policija blokuoja gatves greta ligoninės, viršuje ratus suka televizijų sraigtasparniai.

BBC praneša, kad į ligoninę atvyko M.Jacksono mama Katherine Jackson.

Papildyta 3.17 val.: Į ligoninę renkasi ir kiti M.Jacksono šeimos nariai. Šeimos teisininkas žurnalistams sakė, kad  artimieji „nieko nedaro ir nieko nekalba, jie tiesiog tylomis liūdi vieni kitų glėbiuose“. M.Jacksonas buvo septintas devynių vaikų šeimoje. Pats jis turėjo tris atžalas – Prince'ą Michaelį I, Paris ir Prince'ą Michaelį II.

Scanpix nuotr./Gerbėjai susirinko ir prie M.Jacksono žvaigždės `lovės alėjoje.
Gerbėjai susirinko ir prie M.Jacksono žvaigždės Šlovės alėjoje.

M.Jacksonas pradėjo dainininko karjerą su savo broliais grupėje „The Jackson 5“ prieš keturiasdešimt metų. 1971 metais jis išleido pirmą solinį įrašą „Got to Be There“, o 1972-aisiais jo pirmasis singlas „Ben“ užkopė į pirmą Amerikos hitparadų vietą.

Pirmas solinis M.Jacksono albumas pasirodė 1975 metais. Jo sėkmingiausiu albumu tapo „Thriller“, išleistas 1982 metais. Nuo to laiko buvo parduota 26 mln. šio albumo kopijų JAV ir apie 60 mln. pasaulyje. 2009 metais televizijos kanalo MTV žiūrovai „Thriller“ išrinko iškiliausiu albumu istorijoje.

Papildyta 07.27 val. Patvirtinta, kad M.Jacksonas mirė patyręs širdies smūgį. Medikai dėl jo gyvybės kovojo apie valandą, tačiau niekuo padėti nebegalėjo. Kaip viena iš priežasčių, dėl ko galėjo neatlaikyti M.Jacksonas,  – daugybė suplanuotų sugrįžimo koncertų. Anot BBC šaltinių, nesveikam M.Jacksono kūnui to buvo per daug, o stresas, kurį jis patyrė rengdamasis sugrįžimui, galutinai sužlugdė sveikatą.

Nors dainininko mirtis patvirtinta oficialiai, vis dar daugybė gerbėjų negali susitaikyti su tuo. Tuo tarpu žiniasklaida M.Jacksono mirtį jau vadina labiausiai sukrečiama po princesės Dianos mirties. 

Papildyta 08.52 val. Gydytojai pranešė, kad M.Jacksonas mirė 14 val. 26 min. vietos laiku. Šią žinią per surengtą trumpą spaudos konferenciją žurnalistams paskelbė atlikėjo brolis Jermaine'as ir pridūrė, jog „tai yra sunku“. Spaudos konferenciją jis baigė žodžiais: „Telydi tave amžinai Alachas, Michaelai."

Mirusios popžvaigždės kūnas sraigtasparniu išgabentas į Los Andželo koronerio įstaigą. Kol kas šios įstaigos atstovai nuo bet kokių komentarų susilaiko ir tepranešė, kad penktadienį bus atliktas skrodimas.

Papildyta 09.10 val. CNN praneša, kad minios žmonių renkasi prie namų, kuriuose M.Jacksonas praleido savo vaikystę. Daugybė jų ir prie ligoninės, kur buvo atvežtas M.Jacksonas. Tiesa, nuotaika čia ne visai panaši į niūrią, kaip galima išvysti CNN reportažuose. Kai kurie žmonės šoka, dainuoja pagal M.Jacksono dainas.

Tuo tarpu žiniasklaidoje jau prasideda spėlionės tema, dėl ko galėjo mirti M.Jacksonas. „The Sun“ pranešė, kad atlikėjas nustojo kvėpuoti po eilinės nuskausminamojo preparato injekcijos. Greta buvęs asmeninis atlikėjo gydytojas bandė daryti dirbtinį kvėpavimą, tačiau nepavykus atgaivinti žvaigždės, iškvietė medikus. Medikai atvyko po aštuonių minučių, tačiau ir jų pastangos buvo bevaisės.

M.Jacksono advokatas naujienų agentūrai AFP paskelbė, jog atlikėjas nuolatos vartojo stipriai veikiančius preparatus, kad galėtų palaikyti formą prieš artėjančius koncertus Londone. Kalbėdamas apie atlikėjo mirtį advokatas sakė, kad ji nebuvo netikėta.

Papildyta 12.03 val. Kol kas oficialiai neskelbiama, kodėl M.Jacksonui galėjo sustoti širdis. Kaip praneša „Reuters“, pareigūnų teigimu, skrodimo rezultatai bus žinomi po kelių savaičių, tad iki to laiko vargu ar galima tikėtis kokių nors versijų.

Kol kas bene labiausiai žiniasklaidoje platinama versija, kad M.Jacksonas išties galėjo mirti nuo per didelės raminamųjų vaistų demerolo injekcijos. Šis analgetikas, vartojamas ilgai, sukelia priklausomybę. M.Jacksono advokatas Brianas Oxmanas savo žodžiais tarsi patvirtina šią versiją, mesdamas kaltinimus atlikėjo aplinkai, neva skatinusiai vartoti stiprius receptinius preparatus. „Įspėji žmones, jog taip įvyks, ir tai įvyksta“, – cituojamas advokatas, teigiantis, jog M.Jacksono šeima žinojo apie atlikėjo būklę ir labai jaudinosi. Advokatas tvirtina, kad M.Jacksonas labai stengėsi ruošdamasis koncertams, jį kamavo didžiulis stresas.

Kiti šaltiniai praneša, kad M.Jacksonas prieš mirtį vartojo septynių vaistų kokteilį, tarp jų raminamuosius, vaistus nuo skausmo, antidepresantus.

Tuo tarpu buvęs popkaraliaus vadybininkas ir geras draugas Tarakas Ben Amaras metė kaltinimus asmeniniams atlikėjo gydytojams. „Visiškai aiškus nusikalstamas vaidmuo tų medikų, kurie daugybę metų jį neva gydė. Būtent jie sunaikino jo veidą, davė daugybę vaistų, kad numalšintų skausmą“, – sakė vadybininkas.

Mes atliksime toksikologinę analizę bei išsamų tyrimą – tam reikia nuo šešių iki aštuonių savaičių, ir tik tada turėsime galutinius rezultatus, – sakė Edas Winteris.Jis paneigė pasirodžiusius gandus, neva M.Jacksonas galėjo mirti perdozavęs narkotikų.  T.B.Amaras tvirtino nė karto nematęs, kad M.Jacksonas vartotų narkotikus. Tiesa, jis pridūrė, kad atlikėjas valgė nesveiką maistą, negalėjo sportuoti, tad tai galėjo prisidėti prie dainininko būklės blogėjimo.

Papildyta 18.46 val.: Nuo ko mirė popmuzikos superžvaigždė M.Jacksonas, bus galutinai paskelbta tik tada, kai bus patvirtinti toksikologinio tyrimo rezultatai, o tai gali trukti „šešias ar aštuonias savaites“, pranešė Los Andželo koronerio tarnyba penktadienį.

Pasak tarnybos vadovo pavaduotojo Edo Winterio, M.Jacksono kūno skrodimas bus pradėtas netrukus, bet tyrimas gali trukti kelias savaites, skelbia naujienų agentūra BNS.

„Mes atliksime toksikologinę analizę bei išsamų tyrimą – tam reikia nuo šešių iki aštuonių savaičių, ir tik tada turėsime galutinius rezultatus“, – sakė E.Winteris.

Jo nuomone, ir pirminis pranešimas apie mirties priežastį nebus skelbiamas, kol nebaigti visi tyrimai.

„Tačiau norime, kad žmonės žinotų, jog tyrimas bus atliekamas šį rytą, jo pradžia gal bus net už kelių minučių“, – nurodė E.Winteris žurnalistams, kai Los Andžele buvo penktadienio rytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius