Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saksofonininkas Mr.Woodnote: „Tegu muzika kalba už mus“

Penktadienio vakarą Vilniaus menų fabrike „Loftas“ viešės lauktas saksofono virtuozas ir beatbox meistras Mr.Woodnote gerai pažįstamas iš bendrų projektų su visame pasaulyje žinomu gatvių muzikantu Dub FX. Kas galėtų pamanyti, kad talentingas muzikantas gyvena furgone.
Mr.Woodnote
Mr.Woodnote / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Muzika

Šiuo metu Bristolyje, Didžiojoje Britanijoje, gyvenantis australas, kurio tikrasis vardas Mikey Melicianas lietuviams pasirodys drauge su kolega reperiu Lil Rhys, prodiuserių-didžėjų kompanija „Snareophobe“ bei kviestine viešnia, gyvo drum&bass projekto „Dub Mafia“ vokaliste Eva Lazarus. Retai interviu dalijantis Mr.Woodnote nutarė 15min.lt pasipasakoti apie gyvenimą ir prieškoncertinę nuotaiką.

– Kiek laiko jau rengiate pasirodymus, kas per tą laiką pasikeitė?

– Man ir Rhysui, su kuriuo pasirodysime, po 28 metus. Drauge skirtingose grupėse grojome apie trejus metus. Daug kas pasikeitė, tačiau jausmas tas pats – muzika tai žaidimas ir džiaugsmas.

– Kartą interviu esate minėjęs, kad kiekvienas miestas turi savo ritmą, jausmą, atmosferą. Ką tikitės rasti Vilniuje?

– Mano draugė Eva Lazarus iš „Dub Mafia“ labai gyrė klubą „Loftas“, kuriame pasirodysiu. Nesu tikras, ar pavyks pagroti gatvėje. Jei kas nors duos mums didelį garsiakalbį ir galimybę susijungti techniką, manau, galime surengti linksmybes.

– Kuo geras grojimas gatvėje?

– Groti gatvėje gerai dėl daugybės dalykų – gali iš tiesų pamatyti, kokios melodijos patinka žmonėms, o kokios ne. Tai labai gera praktika. Išmėginame gatvėje daugybę motyvų, juolab tai labiau panašu į improvizaciją, tad nutikti visuomet gali bet kas.

– Kokią programą atsivežate į Vilnių?

– Kartu atvyksta „Snareophobe“ vaikinai. Jie visada pritrenkiantys. Šie du pamišę prodiuseriai ir didžėjai iš Mančesterio šiuo metu gyvena Bristolyje. Jie turi savitą „tamsiąją“ pusę, kurią išties mėgstu. „Snareophobe“ kūryba, miksai atskleidžia gyvenimo purvą. Kai pamatysite, suprasite, apie ką aš. Žinoma, esu laimingas, kad su mumis bus ir vokalistė-virtuozė Eva Lazarus. Žinoma, „loopinsiu“ (musical loop – liet. muzikinė kilpa – elektroninės muzikos elementas, kai kūrinyje nuolat kartojasi trumpa jo atkarpa, – aut. past.) drauge su tobulu atlikėju, visų nusikaltimų bendrininku Lil Rhys. Mes beveik baigėme savo naują albumą, beliko įrašyti keletą melodijų „Lofte“!

– Kada nors jums siūlė dalyvauti popmuzikos projekte? Sutiktumėt?

– Mus kviečia į įvairius projektus. Jei man patinka melodija, kodėl gi ne. Popmuzika yra tiesiog populiari muzika, tai gali reikšti bet kokį kūrinį, o jei jis energingas ir turiningas, veikiausiai jo imsiuosi.

– Jūs su Dub FX esate ne tik kolegos, bet ir draugai. Kas smagiausia dirbant kartu, kaip ilgai bendradarbiaujate? Jūsų muzikiniai lūkesčiai vienodi?

– Dub FX ir aš esame geri draugai. Per pastaruosius metus daug kartų grojome kartu, net gyvenome kartu Bristolyje. Žinoma, su Flower Fairy (toks yra Dub FX sužadėtinės sceninis vardas, – aut. past.). Dub FX yra vienas geriausių ir labiausiai įkvepiančių muzikantų, kuriuos esu matęs, girdėjęs ar sutikęs. Man didžiulė garbė, kad turėjau galimybių su juo groti ir vykti į koncertinį turą. Mes apie daug ką manome panašiai ir mėgstame panašius dalykus. Artimiausiu metu mes neabejotinai vėl ką nors sugalvosime kartu.

Norėčiau dirbti muzikos instrumentų taisykloje, pagal užsakymą graviruoti saksofonus ir panašiai.– Kaip supratau, tenorinis saksofonas jūsų mėgstamiausias instrumentas. Kodėl jį pasirinkote? Meilė iš pirmo žvilgsnio?

– Manyčiau. Kai buvau dar vaikas, sumaniau, kad noriu groti saksofonu. Man pasisekė, kad Australijoje sutikau nuostabų saksofonininką Dirką Zeylmansą Van Emmichoveną. Jis mane mokė ne vienus metus ir perdavė tikrą meilę šiam instrumentui.

– Kuo jums patinka „loopinti“ gyvai? Kuo tai smagiau nei groti gyvai su grupe ar tiesiog maišyti skirtingus kūrinius?

– Man patinka „loopinti“ todėl, kad akimirksniu turi nuspręsti mušamųjų, boso linijas. Improvizavimas – mano esybė, o gyvas „loopinimas“ yra mano įrankis kurti naujas melodijas. Maišyti kūrinius nebūtų išsigelbėjimas, o štai koncertų su gyvomis grupėmis, būgnininkais, bosistais kartais pasiilgstu... Šiemet daugiau pasirodysiu su muzikantais, tačiau „loopinti“ man labai patinka, tad to tikrai neatsisakysiu.

– Kokios muzikos klausotės mašinoje, namuose?

– Vairuoju furgoną, jame ir gyvenu. Manau, ten bet kuriuo paros metu galima rasti bet kurio stiliaus muzikos. Klausausi daugybės įvairių stilių ir žanrų. Daugiausia turbūt rastumėte hiphopo, funko, džiazo, klasikos, drum&basso, reggae, dub ir stuff stilių. Muzika groja visą parą.

– Ką ketinate veikti pasenęs?

– Norėčiau dirbti muzikos instrumentų taisykloje, pagal užsakymą graviruoti saksofonus ir panašiai. Dar noriu kurti muziką ir groti su draugais. Noriu turėti šeimą ir gyvenamąją vietą. Bet iš esmės labiausiai pasenęs noriu turėti muzikos, džiaugsmo ir meilės.

– Kai kurios grupės, pavyzdžiui, britai „Underworld“, ieškodami įkvėpimo klajoja po miestus, fotografuoja, įrašinėja garsus. Ką veikiate jūs?

– Mano įkvėpimas gali ateiti iš bet kokios vietos, bet kokio žmogaus. Daugiausia mane įkvepia pati muzika. Man patinkančios melodijos atranda savo ritmą ir tampa mano muzika. Žinoma, mane įkvepia ir žmonės – kai sutinku ką nors, kas daro ką nors nuostabaus, labai stengiasi ir sunkiai dirba, man norisi taip pat atkakliai siekti savųjų tikslų.

– Paieškojus informacijos internete, panašu, kad jūs retai dalijate interviu. Nei nuotraukų, nei biografijos. Kodėl?

– Gal todėl, kad tokių dalykų į internetą nesukeliame. Man patinka manyti, kad muzika kalba už atlikėją. Žmonės žino mūsų muziką ir nepanašu, kad jiems būtų labai svarbu žinoti, kas mes tokie, iš kur kilę ar ką veikiame laisvalaikiu. Beje, laisvalaikis sakyčiau nė neegzistuoja! Su žmonėmis, kuriems patinka mūsų muzika, mus sieja asmeniniai santykiai – mes juos sutinkame pasirodydami gatvėje ar vykdami koncertuoti užsienyje. Man nepatiktų, jei būtų kuriami puslapiai, kuriuose būtume pavaizduoti labai kieti. Esame kas esame, tiesiog darome tai, kas mums patinka. Manau, taip bus ir toliau.

Jau šiandien 16 val. Mr.Woodnote balsą galės išgirsti radijo stoties ZIP FM klausytojai, o iki tol vilniečiai net galės išvysti jį gyvai.

Atlikėjas ketina pasirodyti Vilniaus g. kavinėje „Coffee Inn“ 13 val.

Mr.Woodnote ir kompanijos pasirodymas Menų fabrike „Loftas“ vyks penktadienį, 22 val. Bilietų kaina – 25–55 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius