Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Seulo tautinių šokių festivalyje visus ant kojų sukėlė reperio Psy hitas „Gangnam style“

Reperio Psy (34), kurio tikrasis vardas Park Jae-sangas, populiarumo fenomeną mėgina išsiaiškinti ne tik popmuzikos žvaigždutės, bet ir Harvardo universitete dirbantys rinkodaros profesoriai. Keistu šokiu ir tokia pat keista muzika pasaulį pakerėjęs reperis surenka šimtatūkstantines auditorijas, o jo „jojiko“ šokį šoka veik visas pasaulis.
Park Jae-sangas
Park Jae-sangas / „Scanpix“ nuotr.

Antradienį Seule vykusiame tautinių šokių koncerte savo šalims atstovaujantys šokėjai, pasipuošę nacionaliniais apdarais, šoko ne tik tautinius šokius, bet ir reperį išgarsinusį „jojiko“ šokį. Į tradicinį tautų šokių festivalį susirinkę kolektyvai dar kartą įrodė, kad daugiau nei prieš mėnesį pasirodžiusi Psy daina ir šokis yra itin populiarus, rašo portalas Guardian.co.uk. Tiesa, pats reperis Psy festivalyje nedalyvavo.

Scanpix nuotr./Sakha aokėjų trupė ia Rusijos
„Scanpix“ nuotr./ Jakutijos šokėjų trupė

Iš Pietų Korėjos kilęs Psy, liepos 15-tą išleido dainą „Gangnam Style“ (Gangnamas yra Seulo rajonas iš kurio kilęs dainininkas – red.past.), kuri akimirksniu pakilo į populiarumo viršūnę. Savaitgalį Psy tapo pirmuoju atlikėju iš Pietų Korėjos, kurio daina pakilo į pirmąją Didžiosios Britanijos hitų topo vietą, o „Google“ oficialiai patvirtino, kad dainos vaizdo klipas – visų laikų mėgstamiausias įrašas „Youtube“ svetainėje.

Be galo populiari daina sukėlė ir nemažai kontroversiškų socialinių reiškinių. Štai prieš dvi savaites Tailando sostinėje Bankoke dvi nusikalstamos grupuotės, susitikusios aiškintis santykių, pirmiausiai sušoko „jojiko“ šokį, o vėliau... susišaudė. Daugiau apie tai galite paskaityti spustelėję čia.

Beje, reperio Psy šokį Ellen Degeneres pokalbių laidoje prieš geras tris savaite šoko ir pati Britney Spears.

Dar kartą primename išpopuliarėjusį Psy vaizdo klipą „Gangnam style“. O kiek žemiau – Britney Spears ir Ellen Degeneres mokosi „jojiko“ šokio:

VIDEO: PSY - GANGNAM STYLE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius