Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Whitney Houston – dar viena žvaigždė, kurios gyvenimą ir karjerą sugadino narkotikai

Pasaulį sukrėtė sekmadienio rytą išplatinta žinia apie garsiosios atlikėjos, filmo „Asmens sargybinis“ (angl. „The Bodyguard“) žvaigždės Whitney Houston mirtį.
Whitney Houston (2009 m.)
Whitney Houston (2009 m.) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad atlikėja mirė 15.55 val. vietos laiku (1.55 val. Lietuvos laiku) viešbutyje „Beverly Hilton“ savo kambaryje ketvirtajame aukšte.

Vis dar neaišku, kokia yra tikroji dainininkės mirties priežastis, tačiau pranešama, kad atlikėja galėjo nuskęsti vonioje, negana to, jos kambaryje rasti receptiniai vaistai.

TMZ.com praneša, kad prieš savo mirtį Whitney šventė su savo draugais. „Whitney su keliais draugais vakarojo bare, jie ten buvo tikrai netrumpai, draugų grupelė gan garsiai šnekėjo ir daug gėrė“, – praneša tinklalapio šaltiniai.

Šlovinga karjera

W.Houston buvo tarsi auksinė mergaitė muzikos industrijoje. Nuo 1980 iki 1990 metų ji buvo viena populiariausių pasaulio dainininkių. Ji apstulbindavo žiūrovus savo nepaprastu ir stipriu vokalu, kuris pradėjo šaknytis dar tuomet, kai ji dainuodavo bažnyčioje.

Atrodė, kad atlikėja tiesiog gimė būti šlovinga. Ji buvo garsios gospelo atlikėjos Cissy Houston dukra ir 1960-ųjų metų popkaralienės Dionne Warwick pusseserė.

Nepaprastas W.Houston balsas įkvėpė tokias šiuolaikines scenos žvaigždes, kaip Christina Aguilera ir Mariah Carey.

Karjerą sugadino narkotikai

W.Houston ilgai buvo laikoma poppasaulio karaliene, jos karjeros šlovė ir staigus krytis žemyn per pastaruosius du dešimtmečius buvo nuolat aptariami žiniasklaidoje.

Pasirodė gandų, kad atlikėja kokainui išleisdavo maždaug 6 tūkst. dolerių per dieną.

Atlikėja pardavė milijonus albumų, nusifilmavo garsioje juostoje „Asmens sargybinis“ ir sudainavo pasaulinę šlovę pelniusius hitus. Tačiau nors karjera ir klostėsi puikiai, Whitney Houston gyvenimas pamažu ritosi į bedugnę dėl ją užvaldžiusios priklausomybės nuo narkotikų.

Stebėti besikeičiantį W.Houston gyvenimą per pastaruosius dešimtmečius buvo tas pats lyg sulėtintai matyti greitai važiuojantį ir nuo bėgių besiverčiantį traukinį, – rašoma famouscelebritydrugaddicts.com tinklalapyje.

Pasaulis pradėjo pastebėti garsios ir mylimos atlikėjos nuopuolį dar 1990 metais, netrukus po to, kai ji ištekėjo už ritmenbliuzo atlikėjo Robby Browno.

AFP/Scanpix nuotr./Whitney Houston ir jos buvęs vyras Bobby Brownas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Whitney Houston ir jos buvęs vyras Bobby Brownas

Jau tuomet pasigirdo nepaprastai daug spekuliacijų, kad ši santuoka Whitney Houston tapo galutine riba – nuo tada ji visiškai pasinėrė į narkotikų liūną ir į savęs destrukciją.

Vienas labiausiai pastebimų dainininkės pokyčių – visiškai pasikeitusi išvaizda. Iš švytinčios, nepaprasto grožio atlikėjos, ji tapo nuolat pavargusia, irzlia ir akivaizdžiai susenusia dainininke.

Negana to, narkotikai stipriai paveikė ir jos balsą – 2009 metais darytas vaizdo įrašas, kuriame ji užfiksuota viename savo koncertų, puikiai tą atskleidžia. W.Houston atlikdama vieną savo populiariausių dainų „I will always love you“ (liet. „Aš visada tave mylėsiu“) nesugebėjo išdainuoti aukštų natų.

VIDEO: whitney houston voice fell off.flv

Būtent dėl narkotikų ir stipriai pablogėjusio vokalo W.Houston karjerą apėmė sąstingis – jos albumų pardavimai staigiai krito, o jos kažkada buvęs giedros ir švelnios atlikėjos įvaizdis buvo sugadintas prieštaringai vertinamų pasirodymų viešumoje.

Neigė vartojanti narkotikus

Vis dėlto dainininkė nuolat neigdavo spekuliacijas, kad ji priklausoma nuo narkotikų, ji netgi viešai yra pareiškusi, kad negeria išvis jokių vaistų, tačiau artimi dainininkės draugai ir giminaičiai tvirtindavo, kad dainininkė tikrai vartoja narkotikus, kadangi jos namuose jie nuolat rasdavo nuorūkų, adatų ir švirkštų.

Nepripažindama savo priklausomybės Whitney atsisakydavo ir gydytis. Galiausiai, kai populiarioji atlikėja nusprendė skirtis su savo vyru B.Brownu ir užsibrėžė tikslą prikelti savo karjerą ir atsistoti ant kojų, gerbėjai tarsi ir galėjo lengviau atsikvėpti, tačiau šie pažadai taip ir liko neišpildyti.

Kokainui išleisdavo 6 tūkst. dolerių per dieną

Net ir po skyrybų W.Houston toliau vartojo narkotikus, negana to, pasirodė gandų, kad atlikėja kokainui išleisdavo maždaug 6 tūkst. dolerių per dieną. Vienas artimas Whitney Houston draugas, kuris tuomet artimai bendraudavo su garsia atlikėja ir matė jos savidestrukciją, tuomet sakė nesistebėsiantis, jeigu po šitokio narkotikų kiekio Whitney mirs po keleto mėnesių.

Galiausiai prisipažinusi, kad vartoja narkotikus, W.Houston kelis kartus gydėsi nuo priklausomybės, tačiau tikslios datos, kuomet dainininkė būdavo reabilitacijoje, nuo žiniasklaidos buvo kruopščiai slepiamos.

TMZ.com žiniomis, paskutinį kartą reabilitacijoje W.Houston buvo 2011-ųjų gegužę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius