Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 gražiausių pasaulio ūkių: jie matyti ir filmuose „Hobitas“ ar „Forestas Gampas“

Agroturizmas – įdomus dalykas, kurį keliautojai turėtų patirti bent kartą gyvenime. Net ir tiems, kurie nesidomi ūkininkavimu ar kuo nors, kas susiję su žemės ūkiu, šios rūšies kelionės yra puikus būdas išlaikyti ryšį su gamta ir geriau ją įvertinti, rašoma „The Travel“.
Gražiausi pasaulio ūkiai
Gražiausi pasaulio ūkiai / 123RF.com nuotr.

Nors žemės ūkio valdos dažniausiai įrengiamos dėl maisto, jos taip pat gali būti įdomi atrakcija, todėl daug ūkių visame pasaulyje dabar įrengiami kaip gražūs meno kūriniai.

Toliau pateikiame keletą gražių ūkių iš viso pasaulio, kuriuose galima išvysti bendrą žmogaus pastangų ir gamtos kūrinių grožį.

10. Gorreana arbatos plantacija, San Migelis, Portugalija

123RF.com nuotr. / Gorreana arbatos plantacija, San Migelis, Portugalija
123RF.com nuotr. / Gorreana arbatos plantacija, San Migelis, Portugalija

Gorreana arbatos plantacija garsėja kaip seniausia Europos arbatos plantacija. Tai taip pat vienas geriausių ūkių pasaulyje.

Šiame ūkyje, įsikūrusiame ant kalvos šlaito, auga gražios arbatos krūmų eilės, o nuo jų atsiveria dar įstabesnis vaizdas į Atlanto vandenyną.

9. Luoxiagou, Kunmingas, Kinija

Pietinėje Kinijos dalyje esančiame Luoxiagou vyrauja raudona žemė, dėl kurios ūkio vaizdas primena spalvingą paveikslą.

Raudona dirva puikiai tinka daržovėms auginti, o įvairių vietovės ūkininkų sukurtos dėmės papildo spalvingą peizažą, kuris geriausiai matomas saulėlydžio metu.

8. Voratinkliniai ryžių laukai, Indonezija

Šis ryžių laukas Indonezijoje yra voratinklio formos. Tokių keistų laukų galima rasti įvairiose Azijos dalyse.

Ūkininkai ryžius augina nepaisydami voratinklio formos. Ši forma laukuose susidaro taikant tradicinius žemės ūkio metodus, tačiau tokie laukai dabar dar ir labai traukia agroturistus iš viso pasaulio.

7. Ba Gua arbatos sodas, Taivanas

Ba Gua arbatos sodas yra garsus visame Taivane. Jis žinomas dėl savo unikalios vietos ant kalno šlaito ir įdomaus dizaino.

Dauguma lankytojų, atvykusių čia, taip pat gali pamatyti Tūkstančio salų ežerą, kuris supa ūkį.

6. Skadžitų slėnio tulpių laukai, Vašingtonas, JAV

123RF.com nuotr. / Skadžitų slėnio tulpių laukai, Vašingtonas, JAV
123RF.com nuotr. / Skadžitų slėnio tulpių laukai, Vašingtonas, JAV

Skadžitų slėnis geriausiai žinomas dėl nuostabių gėlių laukų, kurie pavasarį pražysta įvairiausiomis spalvomis.

Kasmet šiuose laukuose vyksta Skadžitų slėnio tulpių festivalis, į kurį kviečiami žmonės iš viso pasaulio. Tuomet šie laukai sužydi violetinėmis, raudonomis, geltonomis, rožinėmis ir žaliomis spalvomis.

5. Jenne Farm, Vermontas, JAV

123RF.com nuotr. / Jenne Farm, Vermontas, JAV
123RF.com nuotr. / Jenne Farm, Vermontas, JAV

Šį ūkį geriausia aplankyti rudenį, nes tuo metu jis nusidažo gražiausiomis spalvomis. Dėl savo natūralaus grožio jis vadinamas vienu iš labiausiai fotografuojamų ūkių pasaulyje.

Keli Holivudo filmai – nuo „Forestas Gampas“ iki „Juokingasis ūkis“ – buvo filmuojami būtent čia.

Šio ūkio peizažas geriausiai atsiskleidžia saulėtekio arba saulėlydžio metu, o ramiai laukuose ganomos karvės ir begalinio dangaus vaizdas suteikia dar daugiau žavesio.

4. Cider Hill Farm, Masačusetsas, JAV

Cider Hill Farm yra veikiantis Masačusetso valstijos ūkis, kuriame auginami vaisiai ir daržovės.

Čia galima tiesiog pasigrožėti gražiais vaizdais, bet taip pat yra galimybių padėti atlikti ūkio darbus. Kasmet nuo birželio iki rugsėjo pabaigos lankytojai kviečiami prisijungti prie obuolių, persikų, nektarinų, moliūgų ir aviečių skynimo.

Be derliaus nuėmimo, ūkyje galima užsiimti ir kita įdomia veikla, pavyzdžiui, šokinėti ant šieno ir savaitgaliais gaminti obuolių sidrą.

3. Hud Riverio levandų ūkis, Oregonas, JAV

Levandos yra gražus augalas, tačiau tik keli ūkiai, tokie kaip „Hood River Lavender Farm“, padeda žmonėms pamatyti, kokie gražūs gali būti šie augalai.

Šis Kolumbijos upės kalnagūbryje įsikūręs ūkis vasarą pražysta gražiomis violetinėmis spalvomis, be to, jame galima pamatyti kalnus ir vaizdingus vynuogynus.

Lankytojai gali apsilankyti ir pasimėgauti vyno taure lauko bare, kuris vasarą paprastai įrengiamas prie ūkio.

2. Arkadijos ūkis, Kvinstaunas, Naujoji Zelandija

Arkadija yra bene gražiausias ūkis pasaulyje, todėl jis traukia viso pasaulio įžymybes ir net pasaulinio garso pramogų sostinę Holivudą.

Labiausiai ūkis išpopuliarėjo dėl filmo „Hobitas“. Mat jame gyveno filmo veikėjas Beorn'as. Yra daugybė vietų iš filmo „Hobitas“, kurias galima aplankyti realiame gyvenime, tačiau ši, be abejo, yra pati gražiausia.

Ūkis yra 257 hektarų dydžio, jam būdingi didžiuliai žali laukai, vaizdingas ežeras ir aplink esantys snieguoti kalnai.

Dešimtmečius ūkis tarnavo kaip avių ferma, kol neseniai buvo parduotas, tačiau dabartinis šeimininkas taip pat pažadėjo ūkininkauti ir paversti šią vietą turistų traukos objektu.

1. Lakkaturos arbatos sodas, Bangladešas

Lakkaturos arbatos sodas yra vienas iš daugybės pasaulyje esančių arbatos sodų, garsėjančių savo kraštovaizdžiu. Apie 3200 hektarų ploto ūkis yra vienas didžiausių arbatą auginančių sodų šalyje.

Ūkis įsikūręs Sileto mieste, itin turistinėje šalies dalyje, todėl šiame sode dažnai lankosi žmonės, kurie apžiūrinėja nuostabią žalią augmeniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius