Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 dalykai, kuriuos būtina nuveikti Maldyvuose

Nors Lietuvoje prasideda pavasaris, tačiau saulės ir šilumos dar teks palaukti. Išeitis pasiilgusiems saulės spindulių – Maldyvai. Juk „tūkstančio salų“ valstybė Indijos vandenyne tikras rojaus kampelis žemėje.
Maldyvai – salų šalis
Maldyvai – salų šalis / Shutterstock nuotr.

Krištolo skaidrumo vanduo, balto smėlio paplūdimiai, palmės ir prabangūs nameliai ant vandenyno kranto sukuria ramybės oazę. Maldyvai – svajonių atostogų vieta, kurioje galima atsipalaiduoti, pamiršti kasdienybę ir džiaugtis saule, gurkšnoti kokteilius bei mėgautis įspūdingais saulėlydžiais. Pristatome jums idėjas, kaip atostogas Maldyvuose paversti nepamirštamu nuotykiu.

1. Ekskursija į kitas salas

Asmeninio albumo nuotr./Atostogų Maldyvuose akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Atostogų Maldyvuose akimirka

Maldyvai – salų valstybė, kurią sudaro 1196 salos, iš kurių net 203 yra gyvenamos. Apsistojus vienoje iš turistams skirtų salų, būtina nuplaukti ir į kitas salas, kad susipažintumėte su tikru gyvenimu. Laiveliu pasieksite Maldyvų sostinę Malę. Vos 1,7 km ilgio saloje gyvena 100 tūkst. žmonių. Šis miestas derina modernų požiūrį su salos tradicijomis. Pamatysite įspūdingas mečetes ir šiuolaikiškus stiklinius pastatus.

Malėje rasite daug parduotuvėlių ir turgų. Kol pirksite nebrangias ir šviežias daržoves bei vaisius, galėsite pajausti šio miesto gyvenimo ritmą.

Žuvų turgus kupinas energijos ir spalvų. Jame apsilankius po pietų galėsite tiesiai iš žvejų įsigyti jų tos dienos laimikius.

2. Nardymas

Shutterstock nuotr./Nardyti Maldyvuose tiesiog privaloma
Shutterstock nuotr./Nardyti Maldyvuose tiesiog privaloma

Tai – populiariausia pramoga Maldyvuose, kurią tiesiog privaloma išbandyti. Čia rasite ne vieną nardymo mokyklą, kur galėsite išsinuomoti nardymo įrangą. Jei nesate nardę, nesibaiminkite, instruktoriai padės jums atrasti pasaulį po vandeniu, kuris gausus savo augmenija ir gyvūnija. Kadangi vanduo itin skaidrus, puikiai matysite povandeninę magiją: rifus, rajas, jūros vėžlius ir ryškiaspalves žuvis.

3. Delfinų stebėjimas

Shutterstock nuotr./Delfinų stebėjimas Maldyvuose
Shutterstock nuotr./Delfinų stebėjimas Maldyvuose

Viena maloniausių pramogų Maldyvuose – delfinų stebėjimas. Šis salynas patenka į penketuką pasaulio vietų, kur geriausia stebėti banginius ir delfinus. Maldyvų vandenyse gyvena daugiau nei 20 rūšių, o tai net ketvirtis viso pasaulio banginių ir delfinų. Čia galima pamatyti ir didžiausią pasaulio gyvūną – baltąjį banginį, ir mažiausią, bet labai akrobatišką delfiną. Į banginių ir delfinų stebėjimą verta leistis prieš saulėlydį, taip šiai pramogai suteikiama dar daugiau romantikos.

4. Banglenčių sportas

Lūžtančios bangos pritraukia banglentininkus iš viso pasaulio. Dėl tinkamų gamtos sąlygų Maldyvai – viena geriausių pasaulio vietų banglentininkams. Čia galima ne tik kiekvieną rytą grožėtis, kaip lentos skrodžia bangas, bet ir išbandyti šį sportą patiems. Net jei iš pradžių pavyks tik išmokti atsistoti ant lentos, patirtis bus neužmirštama.

Shutterstock nuotr./Maldyvai – viena iš bangų gaudytojams skirtų krypčių
Shutterstock nuotr./Maldyvai – viena iš bangų gaudytojams skirtų krypčių

5. Apsilankymas negyvenamoje saloje

Diena ir naktis, praleista negyvenamoje saloje, leis pasijausti it Robinzonui Kruzui. Kadangi nemažai salų yra negyvenamos, verta užsisakyti laivelį ir paieškoti tokio ramybės kampelio. Galėsite žvejoti iš laivo, laimikį kepti ant laužo, o naktį praleisti po žvaigždėtu dangumi.

6. Diena SPA centre

Būtų milžiniška klaida neatsipalaiduoti viename iš daugelio SPA centrų, kuriuose didelis paslaugų pasirinkimas – masažai, atsipalaidavimo terapijos ir kiti pasilepinimo malonumai. Kadangi Maldyvai yra romantikos kraštas, apsilankyti SPA centre rekomenduojame su savo antrąja puse.

7. Žvejyba

Tai dar vienas būdas pažinti egzotišką vandenyno pasaulį. Maldyvuose galima žvejoti ir su tradiciniu valu, ir net išsiruošti į naktinę žvejybą.

Egzotinių kelionių į Maldyvus specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius