Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Egzotiškoji Uganda – nuostabiausių gyvūnų namai

Tolima ir be galo egzotiška Ugandos valstybė centrinėje Afrikoje yra populiari tarp turistų, trokštančių išskirtinių potyrių. Jei kada svajojote džiungles ir jos galinguosius gyventojus išvysti iš arti, Uganda yra būtent ta šalis, kuri turi tokias privilegijas. Tad pristatome jums nepakartojamas ir unikalias jos vietas.
Bunijoni ežeras
Bunijoni ežeras / Shutterstock.com

1. Gorilų ir gamtos oazė

Bindi Impenetrable nacionalinis parkas yra išties ypatinga vieta, savyje sauganti milžinišką drėgnąjį Bwindi atogrąžų mišką, beveik paskutines pasaulyje likusias gorilų šeimas ir net 23 be galo retas, tik čia sutinkamas, paukščių rūšis. O ką jau kalbėti apie teritorijos gamtą, kur stačių kalvų, siaurų tarpeklių ir upių virstančių kriokliais peizažai užburia absoliučiai visus keliautojus. Tankusis Afrikos džiunglių miškas toks senas, kad spėjo pragyventi paskutinį ledynmetį, o šiuo metu ten vyksta svarbi mokslinės gamtosaugos veikla. Beje, parką galima lankyti bet kuriuo metų laiku, tačiau labiausiai nepatartina svečiuotis lietinguoju sezonu, kadangi keliai dažniausiai būna užlieti.

Shutterstock.com/„Bindi Impenetrable“ nacionalinis parkas
Shutterstock.com/„Bindi Impenetrable“ nacionalinis parkas

2. Gamtos stebuklus saugantis ežeras

Trečdalį Ugandos teritorijos dengia vanduo, tad nenuostabu, kad šalis gali didžiuotis daugybe ežerų, vienas gražiausių – Bunijoni. Jis telkšo kalvų apsuptyje, visai šalia Kabalės miesto šalies pietvakariuose. Įdomu, kad prieš milijonus metų susiformavęs netaisyklingos formos vandens telkinys iš pradžių buvo vulkanas. Vietovėje galima atsipūsti, išsimaudyti ar paplaukioti baidarėmis, taip pat išvysti išskirtinius botanikams neregėtus augalus bei šimtus skirtingų paukščių rūšių, kurių čia priskaičiuojama apie 200. Nenustebkite, jei ant kranto sutiksite begemotą, krokodilą ar antilopę, tai įprasta.

Shutterstock.com/Ugandos sostinė Kampala
Shutterstock.com/Ugandos sostinė Kampala

3. Labiausiai atsipalaidavęs miestas

Ugandos sostinė Kampala įsikūrusi valstybės pietuose, visai netoli Viktorijos ežero yra ne tik didžiausias, bet ir draugiškiausias šalies miestas.

1,2 mln. gyventojų talpinančios teritorijos gatvėse gyvenimas tiesiog verda, vaikštinėdami galėsite išvysti vietinių afrikietišką temperamentą ir energiją, kuri tikrai sužavės.

Nors tolimesnės apylinkės gana skurdžios ir perpildytos, miestas laikomas šalies kultūros ir naktinio gyvenimo centru, kadangi būtent senamiestyje tikrai nestinga restoranų, teatrų ir kitų pasilinksminimo vietų. Svečiuojantis sostinėje būtina aplankyti įžymųjį Nakasero šviežio maisto turgų, mat šis lyg prekybos džiunglės su nuo įvairiausių vaisių ir daržovių lūžtančiais prekystaliais.

Shutterstock.com/Kibales nacionalinis parkas
Shutterstock.com/Kibales nacionalinis parkas

4. Nuostabiausių gyvūnų namai

Valstybė gali pasigirti ne tik vandeningomis teritorijomis, bet ir nuostabiais draustiniais, taigi vienas jų – Nacionalinis Kibalės miško parkas esantis Kampalos pietinėje dalyje. Keliautojai teigia, kad tai išties gražiausi Ugandos kraštovaizdžiai, kuriuose driekiasi milžiniškos pievos saugančios rečiausius vabzdžius, paukščius ir įstabiausius drugelius bei didingus ežerus, miškus ir kalnus.

Apsilankę Kibalėje turėsite galimybę pasijausti it tikri Maugliai ir su profesionaliais gidais paklaidžioti po drėgnuosius atogrąžų miškus bandydami pamatyti šimpanzes. Jų ten gyvena apie 500, taip pat draustinyje glaudžiasi ir dar 60 žinduolių rūšių, tarp kurių net dramblių šeimos.

5. Istorinės karalių kapinės

Pats populiariausias kapavietės statinys – Muzibu-Azaala-Mpanga, kuris pastatytas vien iš medžio, nendrių ir žolių bei laikomas svarbiu Bugandos XIII a. architektūros pavyzdžiu. Deja, bet 2010 m. kilęs gaisras suniokojo nuostabius Ugandos kultūros kūrinius, tačiau jie restauruojami, o karalių kapai liko nenukentėję.Ugandos karalių kapus rasite ant Kasubio kalvos, tai dažniausiai lankoma religinė vieta, taigi pelnytai nuo 2001 m. įtraukta į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Pastatai svarbūs vietiniams gyventojams kaip istorinis ir religinis centras ir apeigų vieta.

Shutterstock.com/Karalių kapai
Shutterstock.com/Karalių kapai

Egzotinių kelionių į Afriką specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius