-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Havajai – poilsio ir spalvotų paplūdimių rojus

Apie Havajus daugelis svajoja, kaip apie atostogų Meką, kur žydras vanduo, baltas smėlis bei nesibaigiančios linksmybės. Iš tiesų didžiausia JAV sala gali pasigirti išskirtine gamta, kasmet pritraukiančia tiek keliautojų, kad bėgant laikui pagrindinė vietovės ekonominė šaka – cukranendrių verslas, – persiorientavo į turizmą. Pristatome jums „Top 5“ vietas, kurias būtina aplankyti Havajuose.
Papakolea išskirtinumas yra žalias smėlis
Papakolea išskirtinumas yra žalias smėlis / Kelioniuakademija.lt nuotr.

1. Nuolatos žaižaruojantys ugnikalnių namai

Havajų nacionalinis ugnikalnių parkas, įsikūręs Didžiojoje Havajų saloje, yra neįtikėtinų vaizdų vieta. Beveik 1400 kv. km geologinė teritorija žavi dieną, bet ypač ryte, kai mėnulis pasislepia už Mauna Loa ugnikalnio, o kylanti saulė jį apšviečia ryškiai raudona šviesa.

Shutterstock.com/Vulkanų parkas
Shutterstock.com/Vulkanų parkas

Naktį horizontui nusidažius žybčiojančiais rausvais atspalviais vaizdas taip pat nepakartojamas.

Vietovėje įrengti labai geros kokybės asfalto takai pasivaikščiojimams arba pasivažinėjimams tarp didingų gamtos kūrinių, o taip pat čia galima įsirengti stovyklavietę ir kiaurą parą mėgautis ramybe bei užburiančiais reginiais.

Shutterstock.com/Papakolea paplūdimys
Shutterstock.com/Papakolea paplūdimys

2. Nežemiškas žaliasis paplūdimys

Jei lankydamiesi Havajuose norėtumėte patirti ką nors nežemiško, apsilankykite Papakolea paplūdimyje, kuris - lyg iš kitos planetos.

Jo unikalumas – žalios spalvos smėlis, o šis taip nusidažė dėl netoliese yrančios kūgio formos kalvos ir jos krentančių dalių į pakrantę, kurios prisotintos mineralo Olivinio, turinčio žalios spalvos efektą.

Įdomiausia tai, kad tokia didelė Olivinio koncentracija aptinkama tik Mėnulyje arba Marse, taigi vieta išties turi kosmoso žavesio. Tiesa, norint pasiekti pliažą reikės paprakaituoti ir įveikti 3 km kalvų taką arba atrasti pajūrio kelią.

3. Aukščiausias krioklys visoje saloje

Netoliese Havajų sostinės driekiasi Nacionalinis Akaka krioklių parkas. Jame žemyn, iš maždaug 135 m aukščio, leidžiasi tokį patį pavadinimą kaip ir draustinis turintis krioklys. Aukščiausią visoje saloje gigantą supa nuostabi tropinė atogrąžų augmenija bei apylinkėse gyvenantys egzotiniai gyvūnai.

Shutterstock.com/Akaka krioklių parkas
Shutterstock.com/Akaka krioklių parkas

Čia galėsite mėgautis ne tik krentančio vandens garsu, bet ir ilgais pasivaikščiojimais įstrižai parką kertančiu keliu tarp žydinčių ir kvepiančių krūmų. Beje, Havajiečių kalba Akaka reiškia pasidalinimą, skilimą.

4. Mokslinė observatorija deivės buveinėje

Ant Mauna Kea, vieno iš penkių Havajų salą sudarančių vulkanų, įkurta tarptautinė astronomų observatorija. Ji iškilusi į neįtikėtiną didesnį nei 4 km aukštį virš jūros lygio, tačiau tai tik į naudą, kadangi būtent dėl tokios padėties net 300 dienų per metus būna giedros. Ir visgi, vietiniai gyventojai nėra patenkinti mokslininkų buveine.

Pasak jų, Baltojo kalno viršūnė yra šventa, nes ten gyvena Poliahu deivė, o statiniai tik drumsčia dievų ramybę.

Shutterstock.com/Mauna Kea observatorija
Shutterstock.com/Mauna Kea observatorija

5. Juodas atostogų rojus

Havajuose rasite ne tik jau minėtą žalią, bet ir juodą Punaluu paplūdimį. Ne vieną kartą geriausio pliažo vardą pelniusi vietovė įgavo tamsią spalvą, kai kadaise lava patekusi į šaltą vandenį suskilo į daugybę mažų smiltelių. Mėgaujantis kaitria saule stebėsite kaip ryškiai žydros spalvos vanduo skalauja juodo smėlio pakrantę, patikėkite, vaizdas pasakiškas.

Shutterstock.com/Punaluu paplūdimys
Shutterstock.com/Punaluu paplūdimys

Taip pat turėsite galimybę išvysti labai retus, nykstančius Hawksbill vėžlius, kurie ten peri kiaušinius. Tik jokiu būdu nesiartinkite prie ypatingų pajūrio gyventojų, žmonių bakterijos jiems gali būti mirtinos.

Egzotinių kelionių į Havajus specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius