-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspūdingiausi pasaulio tiltai: kuriuos iš jų jau matėte?

Nuo senų laikų gyvenvietėse būdavo įrengiami pakeliami tiltai, kurie tarnavo ne tik kaip susisiekimo su išoriniu pasauliu, bet ir kaip apsaugos priemonė. Šiandien jų galime išvysti pačių įvairiausių: pastatytų dėl praktinės naudos, o kartais tik dėl grožio, apžiūrėti vietovę iš aukštai arba pasivaikščioti virš tekančio vandens apačioje.
Akasi Kaikijo tiltas
Akaši Kaikijo tiltas / Shutterstock.com

Kviečiame susipažinti su nuostabiausiais pasaulio tiltais, kurie liaupsinami dėl daugybės unikalių savybių.

1. Ore kabantis milžinas

Akaši Kaikijo laikomas rekordininku, kadangi jis yra pats didžiausias kabantis tiltas pasaulyje, kurio ilgis 4 km. Perlu vadinamas kūrinys driekiasi Akaši sąsiauryje, užimdamas teritoriją nuo Kobės uostamiesčio iki Avadži salos.

Įdomus sutapimas, kad būtent ten yra įsikūrusi Japonijos perlų pramonė, o tilto apšvietimas naktį sureguliuotas taip, kad gigantas tamsoje primena milžinišką perlų vėrinį.

1998 m. pastatyta miesto pažiba ne tik graži, bet ir be galo tvirta, neįtikėtina, kad jis gali atlaikyti beveik 300 km/h vėjo greitį.

Shutterstock.com/Dangaus tiltas
Shutterstock.com/Dangaus tiltas

2. Tiltas, siekiantis debesis

Dangaus tiltas sukurtas specialiai pėstiesiems, jis įsikūręs ant Gungung Mat Chinchang kalno, Malaizijoje. 700 m aukštyje įrengtas gražuolis tęsiasi 125 m ir turi dvi apžvalgos aikšteles, iš kurių atsiveria nuostabus Andamanų jūros ir tolumoje plytinčių džiunglių bei kyšančių kalnų viršūnių kraštovaizdis. Statant vieną iš ilgiausių kabančių lenktų tiltų, darbai nesiklostė taip lengvai kaip buvo tikėtasi, tačiau galiausiai 2004 m. šedevras buvo baigtas.

Shutterstock.com/Oliveiros tiltas
Shutterstock.com/Oliveiros tiltas

3. Gigantas šviečiantis lyg Kalėdų eglutė

Unikalus, virš Pinheiros upės pakibęs Oliveiros tiltas, vienintelis toks X formos statinys su dvejomis persikertančiomis kelio juostomis. 138 m tiltu pasivažinėti arba pasivaikščioti galėsite svečiuodamiesi San Paulo mieste, Brazilijoje. Beje, jei turėsite galimybę darykite tai naktį, kadangi vietovė apšviečiama skirtingomis spalvomis lyg Kalėdų eglutė. Tačiau žaismingas vaizdas matyt buvo priimtinas ne visiems, kadangi megapolio puošmena ne kartą nukentėjo nuo vandalų, sugadinusių apšvietimą ir pavogusių nemažai detalių.

Shutterstock.com/Hendersono banga
Shutterstock.com/Hendersono banga

4. Jūros bangas primenantis tiltas

Ypatingas pėsčiųjų tiltas Hendersono banga yra puikus pasirinkimas norint apžiūrėti Singapūro miestą, kuriame ir tęsiasi beveik 300 m ryškiai auksinės spalvos kūrinys. Nuo jo atsiveria įsimintinas uosto ir šiaurinių salų peizažas, kuris leis geriau pažinti apylinkes ir pasimėgauti vaizdais. Gana nedidelis, tik 36 m aukščio žmogaus rankų darbo stebuklas gali didžiuotis modernia ir išskirtine architektūra, kuri primena jūros bangas.

Shutterstock.com/Hangzhou tiltas
Wikimedia.org/Hangzhou tiltas

5. Hangzhou įlankos pasididžiavimas

Tiltas Hangzhou įlankoje buvo statomas ne dėl grožio, o dėl naudos, kad sujungtų Šanchajų su Ningbo uostamiesčiu. Mat šis 36 km ruožas sumažina kamščių spūstis sparčiai besivystančiame šalies regione ir sutrumpina juos net iki 120 km. Titanas gerai žinomas kaip didžiausias planetoje transokeaninis tiltas, o prie jo statybos darbų galvas suko net 600 specialistų, taigi taip reikalingas statinys kainavo apie 1,4 mlrd. JAV dolerių.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius