Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausi pasaulio viešbučiai: nuo povandeninių apartamentų iki Hobito namelio

Kai tik nusiperkame lėktuvo bilietus į svečią šalį, tuoj pat pradedame žvalgytis vietos nakvynei. Ieškome to, kas atitiktų ir lūkesčius, ir kišenę.
„Conrad Maldives“
„Conrad Maldives“ / Shutterstock.com

Tačiau pasaulyje yra tokių ypatingų viešbučių, kad kartais verta planuoti kelionę į tam tikrą šalį vien dėl jų. Pavyzdžiui, galbūt esate „Žiedų valdovo“ gerbėjas? Tada tikrai norėsite apsilankyti Naujojoje Zelandijoje. Taigi, susipažinkite – kvapą gniaužiantys pasaulio viešbučiai.

Shutterstock.com/„Giraffe Manor“
Shutterstock.com/„Giraffe Manor“

1. Viešbutis žirafų apsuptyje

Jei dievinate gyvūnus, viešėdami Kenijoje būtinai bent vieną naktį praleiskite „Giraffe Manor“ viešbutyje. Ryte pabusite tikrai ne nuo žadintuvo, o nuo ilgakaklių žirafų liežuvių, ypač jei pamiršite uždaryti kambario langus. Ypatinga nakvynės vieta veikia dar nuo 1930 m., jame iki šiol išsaugotas unikalus XX a. pradžios interjeras.

O visa 5 hektarų teritorija įsikūrusi vos 20 km nuo Nairobio miesto, šalia milžiniškos gamtos oazės su antilopėmis, daugybe skirtingų paukščių ir kitais Afrikos stebuklais. Jei ryte anksti pabundate, turėsite galimybę pamatyti kaip prausiasi ir žaidžia maži drambliai. Mat visai netoli viešbučio yra Davido Sheldricko drambliukų prieglauda, kuri tikrai abejingų nepalieka.

Shutterstock.com/„Kingston treehouse“
Shutterstock.com/„Kingston treehouse“

2. Viešbutis su langu į tikrąją Afrikos gamtą

Tai dar viena nuostabi poilsio vieta gamtos ir gyvūnų mylėtojams – „Kingston Treehouse“ viešbutis, kurį galite rasti Krugerio parke Pietų Afrikoje. Vos už kelių minučių nuo pagrindinių pastatų, rasite 60 kv. m namelį su didžiuliais stikliniais langais į Afrikos peizažą. Žinoma, absoliučiai visų grožybių nepamatysite, tačiau visa „Lion Sand“ rezervato aplinka su ten gyvenančiais laukiniais gyvūnais bus tiesiai prieš jus.

„Kingston Treehouse“ puikiai tinka romantiškam savaitgaliui, kurio metu galėsite lepintis spa malonumais ir nepamirštamais vaizdais. Beje, jei turite silpnybę paukščiams, patartina kelionę planuoti nuo spalio iki balandžio mėnesio.

3. Rūmai ant vandens

Indija visada stebina savo ryškiaspalviu gyvenimu, kaip ir vienas populiariausių jos viešbučių – „Taj Lake Palace“, kurį galite rasti Jag Niwas saloje, Pičolos ežere tiesiai ant vandens. Tai tikrų tikriausi rūmai, kuriuose svečiai apgaubiami egzotiška prabanga: kambariai dekoruoti auksu, šilku ir marmuru, o pasižvalgyti po apylinkes turistus lydi patarnautojai.

Taip pat galima ne tik mėgautis didingo pastato vidumi ar miestu, bet ir stebėti rožinius saulėlydžius plaukiojant valtimi. „Taj Lake Palace“ buvo įkurti dar XVIII a. ir turėjo tiek gerų, tiek sunkių laikų, tačiau jau praėjusiame amžiuje pastatas restauruotas net keletą kartų ir šiuo metu priima smalsuolius iš viso pasaulio.

Shutterstock.com/„Taj Lake Palace“
Shutterstock.com/„Taj Lake Palace“

4. Geriausias pasaulyje viešbutis

„Conrad Maldives“ – išties ypatingas viešbutis, esantis Rangali saloje. Jis net du kartus laimėjo geriausio pasaulyje viešbučio titulą ir vieną kartą geriausio kurorto. Įdomiausia jo vieta – „Ithaa Undersea“ restoranas esantis 5 m gylyje po vandeniu, o nuostabiausia tai, kad už papildomą mokestį jis gali virsti apartamentais su šampanu vakarienei ir pusryčiais į lovą.

Maldyvų pasididžiavime telpa ne tik povandeniniai apartamentai, bet ir 50 prabangių vilų, 79 egzotiniai bungalo nameliai ir net 7 pasaulinio lygio restoranai bei 4 barai. Na, žinoma, tai tikrai nėra pigus pasirinkimas, tad viena naktis gali kainuoti apie 2 tūkst. eurų.

Shutterstock.com/„Hobbit Hotel“
Shutterstock.com/„Hobbit Hotel“

5. Hobito viešbutis

Hobito viešbutis tikra vaikų ir filmo „Žiedų valdovas“ gerbėjų svajonė. Jis įsikūręs Woodlyn parke, Naujojoje Zelandijoje. Svečiams suteikiama galimybė miegoti nedidukuose Hobito nameliuose, kurie primena uolas. Tai nėra aukščiausios klasės apartamentai ir ten tikrai nerasite prabangos būdingos 5 žvaigždučių viešbučiams, tačiau trokštantiems paprastumo ir nuotykių vieta puikiai tinkama.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nestandartiškai mąstantis kaunietis pelkėje pastatė išskirtinį namą: „Tai – mano urvas“

Parko aplinka išskirtinė, jame nutūpęs milžiniškas lėktuvas, stūkso didžiulis laivas ir net traukinio vagonai. O vakare lankytojams rengiami šou pasirodymai, kurių metu galima ne tik geriau pažinti vietinę kultūrą, bet ir gamtos ypatumus.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius