-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kodėl verta rinktis gausiai turistų lankomas vietas?

Neretai aplenkiame vietas, kurias jau pamėgo turistai. „Nieko autentiško“, „Taip nepamatysi tikrojo Tailando, Kambodžos ar Indijos vaizdo“, „Viskas sukurta turistams“ – kalbame tokiomis frazėmis ir galiausiai jomis patikime, nors iš tikro, nebuvome nei vienoje iš apkalbėtų vietų. Kiekvienas keliavimo būdas turi savų privalumų, na, o mes šįkart bandysime išteisinti gausiai turistų lankomas vietas.
Turistai
Turistė darosi asmenukę / Shutterstock nuotr.

1. Turistai pamilsta vietas ne be priežasties

Būna atvejų, kai miestai kone nuo pamatų sukuriami dirbtinai. Vos per keletą metų išdygsta galybė įsimintinų objektų, prašmatnių viešbučių ir restoranų. Tačiau dažniausiai tokie miesteliai atvykėlius ima traukti ne be priežasties. Galbūt čia yra balto smėlio ir skaidraus vandens paplūdimiai, galbūt - kalnai, nuo kurių lyg iš fantastinio filmo atsiveria nežemiškas kraštovaizdis ar gyvena žmonės, kurių kulinariniai gebėjimai žavi visą pasaulį? Šie dalykai masina minias, kurios galiausiai šias vietas paverčia turistų mekomis.

2. Galimybė gauti įprasto maisto

Po ilgų ir varginančių kelionių, po kasdien valgomo mūsų skrandžiams neįprasto maisto kartais taip norisi bent trumpam sugrįžti į mums pažįstamą kultūrą. Tam nebūtina neplanuotai anksčiau pirkti lėktuvo bilietą ir skubiai grįžti namo, kartais užtenka užsukti į vietinį restoraną ir užsisakyti vakarietiško maisto. Turistų gausiai lankomose vietose tikrai gausite itališko kapučino ar angliškus pusryčius. Galbūt tik tiek ir trūksta, kad vėl pasijustumėte gerai ir su nauja jėga grįžtumėte į netikėtumų pilną kelionę?

Shutterstock nuotr./Angliški pusryčiai
Shutterstock nuotr./Angliški pusryčiai

3. Susitikite su kitais keliautojais

Kai jūsų kelionė driekiasi per vietas, į kurias kasdien atskrenda vis nauji žmonės, susitikti naujų įdomių kompanionų vienas juokas. Štai Indijoje dar ir dabar galite prasilenkti su hipiais, prieš galybę metų įsėdusiais į spalvotą autobusą ir keliaujančiais laisvės keliais. Dalis jų netgi prisimena tuos laikus, kai paplūdimiuose stovėjo vien tik kokosų palmės, o dabartinių viešbučių nebuvo nė kvapo. Jie su mielu noru papasakos krūvą įdomiausių istorijų ir pavers jūsų kelionę dar įdomesne.

Shutterstock nuotr./Turistas Indijoje
Shutterstock nuotr./Turistas Indijoje

4. Viskas gerokai patogiau ir pigiau

Į populiarias vietas nusigauti yra gerokai pigiau. Dėl turistų gausos pinga tiek lėktuvų bilietai, tiek autobusai, traukiniai ar keltai. Viskas padaryta taip, kad turistai dėl nieko nesuktų galvos. Tiesa, panaši situacija ir su galybe kitų paslaugų. Štai reikia pasidaryti dokumentų kopiją, nusipirkti suvenyrų, išsinuomoti motorolerį – visas šias paslaugas rasite be didelio vargo.

Shutterstock nuotr./Motorolerių nuoma
Shutterstock nuotr./Motorolerių nuoma

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius