Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolumbija – be galo įdomi šalis atostogoms

Kolumbija – tai šalis gerai žinoma dėl garsiojo, legendomis apipinto, narkobarono Pablo Escobaro, narkotikų mafijos, korupcijos ir didelio nedarbo. Bet taip pat ne vienas svajoja apie šalies gamtos grožį ir kitus teikiamus malonumus, nes tai išties nuostabi, savyje net 41 mln. gyventojų talpinanti, Pietų Amerikos valstybė.
Cano Cristales upė
Cano Cristales upė / Shutterstock.com

Tad keletas idėjų jūsų atostogoms pavojingoje, bet kartu ir be galo įspūdingoje Kolumbijoje.

1. Visų vaivorykštės spalvų upė

Ar kada matėte vandenį, kuriame susijungtų geltonos, mėlynos, žalios, juodos ir net raudonos spalvų dėmės su tūkstančiais jų atspalvių? Jei ne, tai galite išvysti apsilankę Kolumbijos Serrania De La Macarena nacionaliniame parke. Būtent jame teka Cano Cristales upė, kuri kartą per metus, tarp lietingojo ir sausojo periodų, nusidažo visomis vaivorykštės spalvomis. Taip yra dėl dugne augančių samanų ir dumblių, kurie pakyla į viršų ir nuspalvina visą vandenį, kai jiems tamsiame dugne pritrūksta saulės šviesos.

Gana ilgą laiką keliauti prie gamtos stebuklo buvo labai pavojinga dėl tose vietovėse besislapstančių partizanų. Nors dabar situacija yra kiek geresnė, vis vien rekomenduojama naudotis kelionių agentūros paslaugomis ir vykti tik su lydinčiu asmeniu.

O ir patekti ten nėra taip paprasta, reikia atsidurti La Macarena miestelyje, kurį lengviausia pasiekti tik lėktuvu, o iš ten galima joti arkliu, asilu, arba net pėdinti pėsčiomis.

Tačiau geriausia rinktis greitesnįjį būdą, taip sutaupysite laiko ir unikalią Cano Cristales upę pasieksite vos per 4-5 val.

Shutterstock.com/Tatakoa dykuma
Shutterstock.com/Tatakoa dykuma

2. Amžinai saulėta dykuma

Išsiilgusiems gamtos puikus pasirinkimas Tatakoa dykuma, esanti pietų Kolumbijoje. Tai nedidukė, vos 300 kv. m ploto vietovė, viduje slepianti nemažai įspūdingų gamtos kūrinių. Joje gausu geologinio irimo proceso sukurtų paminklų: keistų formų uolų, kanjonų, arkų ar monumentų, kurie stebina ne tik savo formomis, bet ir pilkais, oranžiniais ar ryškiai raudonais atspalviais.

Teigiama, kad čia dangus toks skaidrus, jog įmanoma išvysti net 88 žvaigždynus.

Įdomu tai, kad lankantis šalyje liūčių sezono metu, atvykus į Tatakoa dykynę, jausite visą dieną kaitinančius saulės spindulius. Taip yra dėl vietą supančių kalnų, kurie nuveja lietaus debesis ir suteikia sausą klimatą.

Žinoma, dėl to nukenčia augmenija, kuri nėra gausi, daugiausia čia auga rausvas uogas sirpinantys kaktusai ir apvytę krūmokšniai. Tačiau egzotikos tikrai suteikia aplink šmirinėjantys laukiniai ožiai, besirangančios gyvatės, ropinėjantys vorai, driežai ir net skorpionai.

Vietovė pritraukia daugybę romantikų ar paprastų dangaus mylėtojų, kadangi jos viduryje yra įsikūrusi observatorija, kurioje su specialia technika galima stebėti žvaigždes. Teigiama, kad čia dangus toks skaidrus, jog įmanoma išvysti net 88 žvaigždynus. O dieną, kai pavargsite pėdinti per didžiulį karštį už labai mažą kainą galėsite išsimaudyti baseine, iškastame pačiame dykumos viduryje.

Shutterstock.com/Guatapes akmuo
Shutterstock.com/Guatapes akmuo

3. Akmuo milžinas

Kolumbijos pasididžiavimas, 1940 m. net paskelbtas nacionaliniu paminklu, į šalį pritraukiantis tūkstančius turistų yra Guatapės akmuo. Jis stebina ne tik įspūdingu vaizdu nuo viršaus, kur atsiveria visos apylinkės ir užburiantis milžiniškos užtvankos vaizdas, bet ir savo aukščiu, kuris siekia net 2,1 km.

Nors tiksliai to niekas nepaskaičiavo, manoma, kad prieš 70 mln. metų susiformavęs objektas galis sverti apie 11 mln. tonų. Nors tai išties neįtikėtino dydžio uola, į jos viršų pakilti gali visi to norintys smalsuoliai. Viename iš akmens šonų yra 644 laiptukai, o drąsuoliams įrengtos net dvi kopimo trasos, vedančios viršūnės link.

Keliautojų taip pat laukia kalno papėdėje įsikūręs restoranas, kuris garsėja patiekalais iš upėtakių, o netoliese esančioje užtvankoje, galima mėgautis aktyviu vandens sportu.

Senais laikais uolą garbino čia gyvenę indėnai ir vadino ją „mujara“, o dabartinį pavadinimą gigantiškas gamtos kūrinys gavo nuo Guatapės kaimo, kurio pašonėje stūkso.

Egzotinių kelionių į Kolumbiją specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius