Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepamirštamas žygis: penki įspūdingiausi pasaulio slėniai

Kai lietuviškos girios jau išvaikščiotos, metas egzotiškesniems vaizdams. Žygiuojant po kalnus ir pievas tolimuose kraštuose norėsis ne kartą prisėsti pailsėti, tačiau didingos panoramos atmintyje įsirašys ilgam. Šįkart pasakojame apie penkis gražiausius pasaulio slėnius.
Kalalau slėnis
Kalalau slėnis / 123rf.com nuotr.

1. Pro automobilio langą – dykumos ir ledynai

„Kelionių akademijos“ nuotr./Ladakas
„Kelionių akademijos“ nuotr./Ladakas

Nors Ladakas istoriškai bei kultūriškai svarbus Tibeto regionas, šiuo metu jis priklauso Indijai ir Kinijai. Kad ir kas bebūtų šių apylinkių savininkas, tiesiog būtina aplankyti čia plytintį Nubra slėnį – vieną iš ne tokių dažnų vietų Žemėje, kurioje vienu metu matosi ir dykumų smėlis, ir apledėjusios kalnų viršūnės.

Slėniu vingiuoja ir vienas aukščiausių mašinoms skirtų kelių pasaulyje Khardung La, į viršų besistiebiantis net 5602 metrus. Važiuojant tokiu taku tikrai nesinorės nuo lango atitraukti akių!

2. Slėnyje pasiekiama utopija

„Kelionių akademijos“ nuotr./Barun slėnis Nepale
„Kelionių akademijos“ nuotr./Barun slėnis Nepale

Barun slėnis Nepale – viena mažiausiai civilizacijos paliestų vietų Aukštuosiuose Himalajuose. Didingų, siekiančių pusdevinto kilometro aukštį, kalnų pašonėje glaudžiasi gyva galybė gyvūnų rūšių, tarp kurių aptinkami ir sparčiai nykstantys dūminiai leopardai bei mažosios pandos. Gilūs tarpekliai, sraunūs kriokliai ir gėlėmis nusėtos pievos sukuria magišką atmosferą, tad nenuostabu, jog slėnis neretai tapatinamas su utopine, rašytojo Dž. Hiltono išgalvota Šangrilos vietove.

3. Pavojingiausiame kelyje – uolos ir kriokliai

„Kelionių akademijos“ nuotr./Kalalau slėnis
„Kelionių akademijos“ nuotr./Kalalau slėnis

Ketvirtoji pagal dydį Havajų sala Kauai garsėja Kalalau slėniu. Ši vieta – tikras žygeivių džiaugsmas, kadangi čia vingiuoja 18 kilometrų ilgio kelias, apsuptas aukštų uolų ir nedidelių, vienas po kito dygstančių krioklių. Čia gausu didžiulių riedulių, nuo kurių pliumptelėjus į skaidrų vandenį tikrai atsigaivinsite po ilgo žygio. Nors šis takas kartais pavadinimas vienu pavojingiausių pasaulyje, nuo ekskursijų jame reikėtų susilaikyti tik lietinguoju sezonu – nuo lapkričio iki kovo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius