Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pasiūlymai, ką veikti egzotiškajame Balyje, keliaujant su vaikais

Indonezijai priklausanti Balio sala – vis labiau populiarėjanti egzotinių kelionių kryptis. Turistai čia vyksta norėdami pažinti autentišką kultūrą, pasigrožėti ugnikalnių suformuotu kraštovaizdžiu, įspūdingomis ryžių terasomis, netikėčiausiose salos vietose pastatytomis šventyklomis. Visgi, turintiems atžalų kyla klausimas: ar egzotiškasis Balis tinkama kryptis atostogoms su vaikais? Pateikiame jums sąrašą veiklų, kurios tikrai sužavės jaunuosius keliautojus viešint Balio saloje. Keliaukite drauge su šeima ir suderinkite tolimosios kultūros pažinimą su pramogomis.
Safaris
Safaris / Shutterstock nuotr.

Naktinis safaris

Galimybė neiti miegoti naktį – štai kas džiugina vaikus! Ypatingai, jei sapnus pasiūlysite iškeisti į nuotykių kupiną naktinį safarį. Įspūdingas Balio saloje esantis parkas pasitinka lankytojus šūkiu: „Tai ne zoologijos sodas, tai safaris!”. Teritorijoje gyvena daugiau nei 60 rūšių gyvūnų, ir visus juos galėsite išvysti savo akimis.

Ekskursijos metu lankytojams siūloma šerti zebrus, apžiūrėti riaumojančius liūtus ir pasalūniškus tigrus, grožėtis drambliais, kupranugariais ir dar daugybe gyvūnų rūšių. Įdomu tai, jog į šią naktinę programą įtraukti ir įvairūs dresuotų gyvūnų pasirodymai, šokėjų su ugnimi šou bei naktinė vakarienė. Ši pramoga, be jokių abejonių, sužavės tiek jūsų vaikus, tiek jus pačius!

Karstymasis medžių viršūnėmis

Shutterstock nuotr./Džiunglės
Shutterstock nuotr./Džiunglės

Pasimėgaukite įspūdinga Balio gamta iš netikėtos perspektyvos. Iškeiskite pasivaikščiojimus jūros pakrante į medžių viršūnes! Beveik pačiame Balio salos centre esantis pramogų parkas – Botanikos sodo teritorijoje.

Jį sudaro net septynios trasos, suskirstytos lygiais: nuo lengviausio iki itin sunkaus. Skriekite džiunglėmis lyg tikri tarzanai! Įveikę trasas jausitės pavargę, tačiau tikrai laimingi. Juk ne kasdien pasitaiko galimybė karstytis džiunglėse, esančiose Balio saloje.

Ekskursija po šokolado fabriką

Shutterstock nuotr./Sokolado fabrikas
Shutterstock nuotr./Sokolado fabrikas

Dauguma ekskursijų po įvairius muziejus vaikus dažnai vargina. Vis dėlto, pašnipinėti, kaip gaminamas vienas iš labiausiai mėgstamų skanėstų – būtina! Balyje esanti Čarlio šokolado fabrikas savo išvaizda nė iš tolo neprimena to, kurį matėte filme. Subtilūs, unikalios architektūros statiniai sukonstruoti iš bambukų ir dažnai lyginami su smurfų nameliais.

Ekskursijos metu apžiūrėkite, kaip meistrai gamina stebuklingąjį šokoladą iš vietinių salos pupelių, paragaukite skirtingų skonių. Šiame fabrike yra ir nedidelė muilo gaminimo studija. Tikrai verta dėmesio ekskursija, norintiems turiningo laiko su šeima bei išskirtinių nuotraukų prie unikalių smurfiškų namelių.

Vandens atrakcionų parkas

Shutterstock nuotr./Vandens parkas
Shutterstock nuotr./Vandens parkas

Balio saloje tikrai karšta, o visi žinome, jog vaikai nuo karščio gali tapti irzlūs. Puiki alternatyva – vandens atrakcionų parkas. Sakoma, jog Waterbom Bali vandens parkas – pats geriausias visoje Azijoje, o pasaulyje patenka į garbingąjį penketuką.

Milžiniškame, beveik keturių hektarų, plote, gausybė nusileidimo takelių, tinkamų tiek mažiems vaikams, tiek suaugusiems. Siūloma šokinėti guma, dirbtinių bangų pagalba plaukti banglente. Parko teritorijoje yra keletas restoranų, barų, lankytojai gali mėgautis SPA paslaugomis, masažu. Puiki diena su šeima garantuota.

Beždžionių miškas

Shutterstock nuotr./Beždžionių miškas
Shutterstock nuotr./Beždžionių miškas

Indonezijoje – daugybė architektūros stebuklų. Visgi, salynas garsėja ir nuostabia laukine gamta. Kai kuriuos įstabius kampelius ypatingai pamėgo turistai. Vienas jų – Balyje esantis Šventasis beždžionių miškas. Šiame parke įsikūrusios įspūdingos šventyklos ir vis dėlto, daugiausiai dėmesio pritraukia tikrosios girios šeimininkės – beždžionės.

Šių gyvūnėlių pilnas miškas, jie pratę prie turistų, todėl nesielgia baikščiai. Ir visgi, viešint šioje girioje nepatartina miško dievaičių beždžionėlių šerti ar glostyti, nes nors, iš pirmo žvilgsnio, tai mieli padarėliai, reikia nepamiršti, jog beždžionės – laukiniai gyvūnai. Šventasis Beždžionių miškas – puiki turistinė vieta Balyje, keliautojams su vaikas. Kol jūs grožėsitės įstabiomis šventyklomis, vaikai juoksis stebėdami pašėlusias beždžionėles.

Egzotinių kelionių į Balį specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius