Penkios įspūdingiausios tulpių žydėjimo šventės, kurių nevalia praleisti

Nors kiekvieną pavasarį Burbiškio dvare vykstanti tulpių žydėjimo šventė sužavi ne tik lietuvius, bet ir užsieniečius, ja apsiriboti tikrai neverta. Pasaulyje tokie festivaliai – itin dažni, o užsienio gėlių laukai tiesiog užgniaužia kvapą. Pasakojame apie penkias įspūdingiausias tulpių žydėjimo šventes.
Nyderlanduose šiuo metu prasideda tulpių žydėjimo šventės
Nyderlanduose šiuo metu prasideda tulpių žydėjimo šventės / Shutterstock.com

1. Spalvota duoklė Olandijai

JAV, Mičigane įsikūrusio Olandijos miesto pavadinimas sufleruoja, jog čia didelis dėmesys skiriamas europiečių palikimui. Būtent todėl kiekvieną pavasarį vietos laukai, šaligatviai ir sodai pražysta tulpėmis. Be tūkstančių spalvotų žiedų čia akis glosto amerikietišku prieskoniu pagardinti tradiciniai olandų šokiai, meno dirbinių mugė ir pašėlęs karnavalas. Tiems, kurių dar neįtikinome, primename, jog „Tulip Time“ festivalio metu galėsite stebėti ir filmus primenančius iškilmingus paradus.

Shutterstock.com/Tulpių apsuptyje – Kanados parlamentas
Shutterstock.com/Tulpių apsuptyje – Kanados parlamentas

2. Tulpių lauke – karas ir pasakos

Kanados gamta ypatinga – čia žavi kalnai, slėniai bei milžiniški ežerai, tad nenuostabu, jog milžiniškoje šalyje atsiranda vietos ir tulpių laukams. Netoli sostinės Otavos vykstantis didžiausias tokio tipo festivalis pasaulyje vilioja ne tik margaspalvių žiedų jūra, bet ir kitomis pramogomis: suaugusiųjų smalsumą patenkins Antrojo pasaulinio karo laikų technikos paroda, o mažieji džiaugsmą atras pramogų parke, kuriame galės įsiamžinti su mėgstamiausių pasakų personažais.

Shutterstock.com/Melburnas
Shutterstock.com/Melburnas

3. Melburno pašonėje – milijonas žiedų

Norėtumėte sudalyvauti dvejose tulpių žydėjimo šventėse per metus? Tai įmanoma, jei į festivalius keliausite skirtinguose Žemės pusrutuliuose. Kol JAV ir Europa spalvingomis gėlėmis džiaugiasi balandžio-gegužės mėnesiais, Australijoje Tesselaar tulpių fiesta vyksta rugsėjį. Sakoma, kad čia kiekvieną rudenį išsprogsta apie milijoną skirtingų žiedų. Tiesa, jie - ne visi vienodi, kadangi apskaičiuojama bent 100 skirtingų rūšių. Beje, šventės teritoriją nuo Melburno skiria vos valanda kelio automobiliu, tad turėsite progą nušauti du zuikius vienu šūviu!

Shutterstock.com/Kašmyro (Indija) tulpių laukai
Shutterstock.com/Kašmyro (Indija) tulpių laukai

4. Žiedai su kalnų prieskoniu

Vieną gražiausių Indijos regionų Kašmyrą pavasarį verta aplankyti dar labiau. Šrinagaro mieste įsikūrusiame žymios vietos politikės Indiros Gandhi memorialiniame sode vykstantis tulpių žydėjimo festivalis vilioja beveik dviem milijonais ryškiaspalvių žiedų. Tulpių laukai įspūdingesni atrodo dar ir todėl, jog plyti didingų kalnų fone – toks vaizdas nebūdingas Europoje vykstančioms šventėms. Tiesa, šiemet į tulpių žydėjimo festivalį vargu ar pavyks spėti, tačiau kitų metų fiestai pradėti ruoštis verta jau dabar.

Shutterstock.com/Amsterdamo tulpynai
Shutterstock.com/Amsterdamo tulpynai

5. Šimtas kilometrų tulpių

Amsterdamo tulpių festivalis patiks tiems, kurie iš rutinos gali ištrūkti tik savaitgaliui. Šventė, prasidedanti kovo pabaigoje ir besitęsianti iki pat gegužės, leidžia apžiūrėti pamėgtas gėles skirtingu jų žydėjimo metu. Paprastai keliautojai renkasi iš dviejų vietų – Keukenhof sodo arba Flevoland laukų. Pastaruosiuose, nors ir mažiau žinomuose, laukia ilgiausias gėlių maršrutas, besitęsiantis net 100 kilometrų.

Pažintinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius