Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios nuotraukos, kuriomis privalu papuošti savo albumą

Ko gero kiekvienas keliautojas savo albume rastų nuotrauką, kurios fone puikuojasi Eifelio bokštas ar vienas iš Venecijos kanalų. Nors daugumą dažniausiai fotografuojamų objektų galima rasti Europoje, fotoaparato ar išmaniojo telefono išsitraukti nepamirškite keliaudami ir už senojo žemyno ribų.
La Diga, Seišeliai
La Diga / Kelioniuakademija.lt nuotr.

Pristatome penkias vietas, kurias įamžinti turėtų kiekvienas turistas.

1. Džeimso Bondo pamėgtas bokštas

Kiz Kulesi Turkijoje neveltui vadinamas Mergelės bokštu – sklinda legendos, kad čia tėvas buvo paslėpęs dukrą, kurią norėta nunuodyti.

Statinio paskirtis pasikeitė kiek vėliau, viršūnėje įkūrus restoraną, nuo kurio Bosforo sąsiauris atsiveria kaip ant delno.

Netoli Stambulo pakrantės stūksantį 23 metrų aukščio bokštą įamžinti mėgsta ne tik turistai, bet ir Holivudo prodiuseriai – čia buvo kuriamas vienas iš Džeimso Bondo filmų.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Kiz Kulesi
Kelioniuakademija.lt nuotr./Kiz Kulesi

2. Tango šokėjams skirta gatvė

Buenos Airėse įsikūrusios El Caminito gatvės ilgis nesiekia nė 100 metrų, tad alėja garsėja tikrai ne dydžiu. Fotografai ją pamėgo dėl vienas šalia kito besiglaudžiančių ryškiaspalvių pastatų. Tiesa, čia akį traukia ne vien architektūra – ant šaligatvių nuolat sukasi tango šokėjai, o iš restoranų bei kavinių sklindanti garsi muzika kviečia pasilikti ilgiau ir paskanauti argentinietiško vyno.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Tango gatvė
Kelioniuakademija.lt nuotr./Tango gatvė

3. Staltiese apklotas kalnas

Pietų Afrikos Respublikos Lygumoje iškilęs Stalo kalnas taip vadinamas dėl savo neįprastos formos – plokščias viršus iš tiesų primena virtuvės baldą. Daugiau nei kilometro aukščio viršūnė mėgstama ne tik Keiptauno gyventojų, bet ir svečių.

Turistai fotoaparato stveriasi tuomet, kai kalnas panyra į vietinių „staltiese“ pramintą debesį. Čia traukia įsimylėjėliai – kiekvieną mėnesį viršukalnėje susituokia bent viena pora.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Stalo kalnas
Kelioniuakademija.lt nuotr./Stalo kalnas

4. Sala fotografams ir poilsiautojams

Kodėl Seišelių salyne įsikūręs La Digas yra labiausiai fotografuojama pasaulio sala, ko gero klausimų nekyla. Baltas smėlis ir krantus skalaujantis žydras vanduo primena tipiškus atostogų atvirukus.

Nors salos plotas siekia vos 10 kvadratinių kilometrų, čia galima išvysti tikrą laukinę gamtą. La Digą aplankyti verta ne tik dėl kerinčių vaizdų – tropinio klimato dėka degintis galima ištisus metus.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Gugenheimas
Kelioniuakademija.lt nuotr./Gugenheimas

5. Eksponatus pranokstantis muziejaus pastatas

Gugenheimo vardu pavadinti net penki muziejai skirtingose pasaulio šalyse. Pats įspūdingiausias jų stovi Niujorke. Nors viduje glaudžiasi žymiausių dailininkų kolekcijos, pats statinys ne ką mažiau vertas meno kūrinio vardo.

Aptakios galerijos formos išsiskiria įprastų dangoraižių fone, o žvelgiant iš viršaus aštuoni raityti aukštai primena spiralę. Perspėjame – būtų nuodėmė nepasidaryti asmenukės viename žymiausių pasaulio muziejų!

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius