Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios savo grožiu prikaustančios pasaulio vietos

Nors žmogus dažnai laiko save didžiu kūrėju, su motina gamta jam nėra ko lygintis. Pasaulyje visa galybė didingų ir nepaaiškinamų stebuklų, kurie sutraukia minias smalsuolių ir nesiliauja jų stebinti: pradedant ryškiai raudonais Kinijos paplūdimiais ir baigiant spalvingais it vaivorykštė kalnais. Sužinokite apie gražiausius gamtos kūrinius.
Ujunio druskožemis
Ujunio druskožemis / Shutterstock.com

1. Terasa virš debesų

Japonijos kurortas Tomamu, įžymus ne tik savo nuostabia gamta ir gydomųjų galių turinčiomis karštosiomis versmėmis, bet ir absoliučiai unikalia Unkai terasa, kurioje galima išvysti pro šalį plaukiančius debesis. Status ir pavojingas keliukas dangaus link vingiuodavo dar senovėje, tačiau tada privilegiją pajausti gamtos didybę turėjo tik žiniuoniai ir šventieji, o paprasti mirtingieji ją gavo tik šiais laikais.

Turistams Unkai terasa atvira visą vasarą, bet pasiseka ne visiems, kadangi dėl prastų oro sąlygų, vietovė kartais būna tokia apniukusi, kad matomumas siekia vos keletą metrų. Tačiau jei lankysitės šiltą dieną, į viršų kilkite ankstų rytą, vietiniai sako, kad tada dėl didžiausios debesų koncentracijos ir kylančios saulės spindulių, pasitinka pats gražiausias vaizdas.

Shutterstock.com/Unkai terasa
Shutterstock.com/Unkai terasa

2. Druskos lygumos, lyg iš kitos planetos

Bolivijos lankomiausia vieta – žadą atimantis didžiausias pasaulyje Ujūnio druskožemis. Jis toks didžiulis, kad plotas siekia net 11 tūkst. kv. m, o vaizdas, kuriame telpa įvairiaspalvės įlankos, kalnai bei vulkanai, leidžia pasijusti lyg kitoje planetoje.

Anksčiau čia telkšojo Minchino ežeras, jam išsekus susiformavo 10 mlrd. tonų druskos plantacijos. Tai ne šiaip sau ypatinga vietovė, visai šalia rasite išskirtinę Peskado salą, apaugusią kaktusais ir galiausiai, turėsite galimybę naktį praleisti viešbutyje iš druskos, kuriame įrengti ne tik prabangūs apartamentai, bet ir restoranai.

Shutterstock.com/Unkai terasa
Shutterstock.com/Unkai terasa

3. Ryškiai raudoni Kinijos paplūdimiai

Liaohe upės deltoje Kinijoje, smalsuolius iš viso pasaulio traukia Raudonieji paplūdimiai. Teritorija nusidažo ryškiai purpurine spalva, dėl šarmingame dirvožemyje augančių Soduotės piktžolių, iš pradžių, balandžio – gegužės mėnesiais, jos būna žalios, o vėliau pakeičia savo spalvą. Didžioji dalis grožybių yra saugomos Shuangtai Hekon gamtos rezervate, tačiau nedidelis ruoželis paliktas ir turistams.

Vaikščiojant mediniu lieptu besitęsiančiu virš augalų, galima ne tik gėrėtis raudonų atspalvių kilimais besidriekiančiais ligi horizonto, bet ir stebėti migruojančius paukščius. Teigiama, kad būtent čia galima išvysti net 236 skirtingas jų rūšis.

Shutterstock.com/Roraima kalnas
Shutterstock.com/Roraima kalnas

4. Tris valstybes jungiantis kalnas

Gana neįprastoje vietoje, kur susikerta Venesuelos, Gajanos ir Brazilijos valstybių sienos, išsikišęs iš žaliųjų atogrąžų miškų Amazonės džiunglėse stypso didingas Roraima kalnas. Jo viršūnė siekia debesis, tad beveik visada ji paskendusi migloje.

Jau 2 bilijonus metų skaičiuojantis gigantas laikomas seniausiu kalnu visame pasaulyje, o mokslininkams vis dar nepavyko atskleisti visų jo paslapčių. Unikalią gamtą ir gyvūniją slepiantis milžinas, vietinių dar vadinamas „Stalviršiu“, dėl savo plokščio paviršiaus, nuo kurio matosi visus keliautojus pakerintis kraštovaizdis.

Shutterstock.com/Vaivorykščių kalnai
Shutterstock.com/Vaivorykščių kalnai

5. Vaivorykščių kalnai

Vaivorykščių kalnynas išsidėstęs vidurio Kinijos Gansu provincijoje yra tikrų tikriausias natūralios gamtos paminklas. Įspūdingą kalnų masyvą sudaro purpurinių, kaštoninių ir gelsvų spalvų mineralų ir uolienų juostos, kurios primena kinų tautosaką. Ryškios spalvos susidarė iš mineralinių nuosėdų bei raudono smiltainio dar prieš 24 mln. metų.

Didingas jų grožis geriausiai atsiskleidžia saulėtą dieną, o pasak legendos, vaivorykštė parodo kur gyvena drakonas. Ją išvysti reiškia didžiulę sėkmę, tad į vietovę kasmet plūsta vis daugiau egzotikos ištroškusių turistų.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius