Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penkios vietos nepamirštamai sutikti Naujuosius metus

Iki Naujųjų metų liko visai nedaug, o Jūs vis dar nenusprendėte, kaip išlydėsite senuosius? Pamirškite kaskart per televiziją rodomus žiburėlius ir kalnus mišrainės. Metas krautis lagaminą ir apsilankyti ten, kur jūsų šventė bus ypatinga.
Naujametiniai fejerverkai Sidnėjuje
Sidnėjus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1. Sidnėjus: šventė su rūkančiais aborigenais

Kol jūsų artimieji dar tik ropščiasi iš patalo, švęsdami Sidnėjuje, Australijoje, jau galite siųsti asmenukes įspūdingų fejerverkų fone. Juk australai Naujuosius metus pasitinka vieni pirmųjų pasaulyje!

Kasmet pagrindinėse miesto aikštėse vidurnaktį susirenka tūkstančiai žmonių, ir kartu atlieka dar nuo aborigenų dienų išlikusią rūkymo ceremoniją, apsaugančią nuo piktųjų dvasių. Nemėgstančių šurmulio laukia alternatyva – iš 36-ajame aukšte įsikūrusio „Blu Bar“ restorano, danguje žaidžiančios spalvos atsiveria tarsi ant delno.

2. Las Vegasas: vakarėliai žvaigždžių draugijoje

Naujųjų naktį niekas negali pralenkti vakarėlių sostine vadinamo Las Vegaso, JAV. Lankantis niekada nemiegančiame mieste turėsite progą ne tik išbandyti sėkmę prie ruletės stalo, bet ir kaip reikiant pasilinksminti – palydėti senuosius metus į gatves kaskart susirenka daugiau nei 300 tūkst. žmonių. Tačiau šventės metu muzika skamba ne tik alėjose ir skveruose, bet ir geriausiuose miesto klubuose. Sklando gandai, jog šiemet viename iš jų, „Hakkkasan“, šokti privers Fergie ir Calvin Harrins.

3. Rio de Žaneiras: fejerverkai vandenyne

Pamirškite šventines kepures ir storus šalikus – Rio de Žaneire įsikūrusiame Kopakabanos paplūdimyje jų tikrai neprireiks. Čia gruodžio pabaigoje termometro stulpelis šokteli iki 30°C. Žymiajame pajūrio ruože Naujųjų naktį mėgausitės ne tik gėrimais bei sambos ritmais, bet ir atostogų metu atsipalaidavusių vietinių draugija. Romantikams patariama apsistoti viešbutyje su vaizdu į vandenyną, ir vidurnaktį pasitikti stebint virš bangų šokančias fejerverkų liepsnas.

4. Keiptaunas: septynios valandos su Afrikos artistais

Jei Naujųjų išvakarėse viešėsite Keiptaune, būtinai apsilankykite garsiojoje Viktorijos ir Alberto krantinėje. Čia paskutines sekundes suskaičiuos pagrindinis miesto laikrodis, o greta įsikūrusiame amfiteatre net septynias valandas truks artistų pasirodymai. Tiesa, šalies sostinėje netrūksta ir nakties linksmybėms pasiruošusių barų ir klubų, o pasiilgę smėlio ir vandens, fejerverkus gali stebėti išsitiesę itin švariuose paplūdimiuose.

5. Valparaisas: aprangos kodas – geltoni apatiniai

Naujųjų naktį išvydę daugybę žmonių, ant džinsų užsitraukusius geltonus apatinius, nenustebkite – taip Čilės gyventojai bando prisivilioti sėkmę. Atvykę į Valaparaisą nepraleiskite progos ne tik susipažinti su vietos papročiais, bet ir iš širdies pasilinksminti. Pagrindinėje Sotomajoro aikštėje išgirsite žymiausias Lotynų Amerikos grupes, o išsirinkę aukščiausią tašką itin kalvotame mieste galėsite mėgautis vienu įspūdingiausių fejerverkų šou visame žemyne.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius