Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per pasaulį ant geležinkelio bėgių: penki įspūdingiausi traukinių maršrutai

Nors daugeliu atveju traukinys nėra greičiausia transporto priemonė, kartais verta rinktis ir jį. Ne tik dėl nostalgiško bėgių dundėjimo, bet ir už nedidelio langelio besikeičiančių nuostabių vaizdų. Jei dar neišsirinkote kur keliauti, pristatome penkis įspūdingiausius traukinio maršrutus pasaulyje.
Traukinys
9289 kilometrų ilgio „Transsibiras“ garsėja ne tik tuo, jog yra ilgiausia geležinkelio linija pasaulyje.

1. Septynios laiko zonos vienu prisėdimu

9289 kilometrų ilgio „Transsibiras“ garsėja ne tik tuo, jog yra ilgiausia geležinkelio linija pasaulyje, bet ir dėl to, jog padeda pažinti kitokią Rusiją.

Jungiantis šimtus vietos miestų ir kaimų, geležinkelis tuo pačiu suteikia galimybę vienos kelionės metu kirsti net septynias laiko zonas.

Nors iš Maskvos galima vykti į prie Japonų jūros įsikūrusį Vladivostoką, vien Rusija maršrutas neapsiriboja: važiuodami šia linija nesunkiai pasieksite Pekiną, Šanchajų ar Tokiją.

Žiemą keleivių skaičius gerokai sumažėja, tačiau šaltieji mėnesiai yra puiki proga pasimėgauti sniegu padengtos gamtos vaizdais.

green-lake

Canadianrockiestrains.com nuotr./„Rocky Mountaineer“ maršrutas, jungiantis du itin svarbius miestus – Banfą ir Vankuverį.

2. Dvi dienos tipiško Kanados grožio

Sakoma, kad su tikruoju Kanados grožiu geriausia susipažinti žvelgiant pro traukinio langą. Tam puikiai tiks „Rocky Mountaineer“ maršrutas, jungiantis du itin svarbius miestus – Banfą ir Vankuverį.

Kelionės metu išvysite visus vietos kraštovaizdžiui būdingas elementus: gigantiškų pušų miškus, sniegu padengtus kalnus, stiklo skaidrumo ežerus ir juodos lavos skardį. Beveik tūkstantį kilometrų įveiksite per dvi dienas, kadangi naktį keleiviai apnakvyndinami Kamloops mieste įsikūrusiame viešbutyje.

dhr_4

Stictravel.com nuotr./ Jalpaiguri ir Daržilingo miestus jungiančia geležinkelio linija.

3. Debesis skrodžiantis geležinkelis

Nors Jalpaiguri ir Daržilingo miestus jungiančia geležinkelio linija riedantis traukinys buvo pramintas „žaisliniu“, jis atlieka labai rimtas funkcijas – skrosdamas stačius kalnus pakyla į dviejų kilometrų aukštį.

Garo variklį išsaugojusi transporto priemonė buvo įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą, o skriedami 78 kilometrų ilgio maršrutu galite mėgautis nuostabiais vaizdais: apačioje liekančiais debesimis, arbatos plantacijomis ir kalnų kaimeliais.

Deviantart.net nuotr./Tailande traukinys
Deviantart.net nuotr./Tailande traukinys

4. Pasivažinėjimas turgaus prekystaliais

Važiavimas Tailando Maeklongo geležinkeliu tikrai privers sulaikyti kvapą, tačiau ne vaizdingų panoramų dėka. Penkiolikoje stotelių besiilsintis traukinys kerta ir vieną didžiausių jūros gėrybių turgų Tailande.

Čia dirbantys vietiniai jau įprato prieš atvykstant garvežiui nuo bėgių patraukti prekystalius ar ant žemės išdėliotas gėrybes. Nors traukinys rieda vos 30 km/h greičiu, sustojus apsipirkti derėtų būti itin atsargiems.

Houseofravel.co.nz/Kelionė traukiniu
Houseofravel.co.nz/Kelionė traukiniu

5. Australijoje traukinys – ir transportas, ir pramoga

„The Ghan“ pavadintas ir beveik 3000 kilometrų besitęsiantis traukinio maršrutas leidžia Australiją pažinti nuo pietinėje pakrantėje įsikūrusio Adelaidės uosto iki šiaurėje stūksančio Darvino miesto.

Kelionę prašmatniu traukiniu lydi kontrastai – rausvas dykumas keičia vaiskiai mėlynas dangus. Tokios išvykos metu ne tik nukaksite iš taško A į B, bet ir sustojus garvežiui sudalyvausite ekskursijose po įspūdingiausias šalies vietas.

Egzotinių kelionių specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius