Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tai, ko dar nežinojote apie tolimąją Malaiziją

Tikrai ne vieną mūsų egzotiškoji Malaizija žavi savo nuostabaus grožio horizontais, atogrąžų gamtos salomis ir unikalia vietos gyventojų kultūra. Tačiau be išties ypatingų vaizdų, šalyje galima rasti ir keistų kūrinių, tokių kaip žėrinčio stiklo šventykla, viešbutis, įsikūręs pačioje netikėčiausioje vietoje – buvusioje naftos platformoje ar Kvala Lumpūro bokštai dvyniai. Taigi būtent šiuos valstybės stebuklus ir pristatome, kad besisvečiuodami nepamirštumėte jų aplankyti.
 Arulmigu Sri Rajakaliamman šventykla
Arulmigu Sri Rajakaliamman šventykla / Kelioniuakademija.lt nuotr.

1. Žėrinčio stiklo šventovė

Netoliese Malaizijos pietinės sienos su Singapūru, Džohor Baru mieste stovi absoliučiai unikali tiek savo architektūra, tiek savo atsiradimo istorija, Arulmigu Sri Rajakaliamman šventykla.

Itin tarp turistų populiari šventykla stebina savo žvilgesiu, tiesiogine šio žodžio prasme, kadangi pastatas yra dekoruotas 300 tūkst. įvairiausių spalvų stiklo gabalėliais. Vaizdas išties pritrenkia, o įėjus į vidų dėl ant lubų pakabintų didžiulių sietynų net akina.

Kadaise tai buvo tik nedidukas pastatas, tačiau kai jį paveldėjo dvasininkas Sri Sinnathamby ir keliaudamas po Bankoką susižavėjo iš toli saulės šviesą atspindinčiu stiklo grožiu, sugrįžęs į gimtinę ėmėsi darbo.

Pinigus, skirtus šventyklos renovacijai, jis surinko iš aukų ir sukūrė neįtikėtiną architektūros šedevrą, kuriame vienu metu gali apsilankyti apie 1500 žmonių. Atsinaujinusi induistinė šventovė duris atvėrė 1996 m. ir nuo to laiko stebina keliautojus, norinčius pasigrožėti trapaus stiklo mozaikomis dekoruotu statiniu.

2. Kadaise naftos platforma, o šiandien viešbutis

Esate girdėję apie žirafų, povandeninį, Hobito ir kitus keisčiausius viešbučius, bet ar kada įsivaizdavote apgyvendinimo įstaigą, įsikūrusią ant jau nebeveikiančios naftos platformos? Ši idėja kilo „Seaventures“ kurorto savininkui, supratusiam, kad gamtos visai nepuošiančios, apleistos platformos gali puikiai pasitarnauti jo verslui.

Netradicinę buveinę galima rasti netoliese savo natūralios gamtos grožiu garsėjančios Sipadan salos. Atogrąžų stebuklu dar vadinama sala labai parūpo Malaizijos vyriausybei ir ši uždraudė visus gamtai kenksmingus veiksnius jos apylinkėse, įskaitant ir nuolatinį apgyvendinimą.

Kelioniuakademija.lt nuotr./„Seaventures“ viešbutis
Kelioniuakademija.lt nuotr./„Seaventures“ viešbutis

Kadangi teritorija gerai žinoma ne tik dėl unikalių vaizdų, bet ir todėl, kad yra viena iš penkių geriausių nardymui skirtų vietovių teritorijų, viešbutis ant vandens tapo genialiu sprendimu. Valdžia kasdien išduoda vos 120 leidimų nardymui ir ekskursijai po salą, o daugiausia jų gauna, žinoma, viešbučio svečiai. Taigi visai nekeista, kodėl jie būna nepaprastai patenkinti, nors ir gyvena be baseino, sporto salės ar SPA paslaugų.

3. Bokštai milžinai

Malaizijos valstybė nusprendė atsidurti pasaulio dėmesio centre, savo sostinėje pastatydama pastatus, pretenduojančius tapti aukščiausiais visoje planetoje. Nors milžinai šį garbingą titulą turėjo gana neilgai, jų svarba Malaizijai nesumažėjo.

1992 metais, tik prasidėjus statybų darbams, buvo pastebėta, kad pastatų pagrindas nėra pakankamai tvirtas. Tačiau iš sudėtingos situacijos išsisukti padėjo inovatyvūs sprendimai, darbininkai į žemę įgręžė daugybę 120 m polių, į juos pripylė visą galybę tonų cemento ir taip sukūrė giliausią dirbtinį pastato pagrindą žemėje.

Kelioniuakademija.lt nuotr./Petrono bokštai
Kelioniuakademija.lt nuotr./Petrono bokštai

Neįtikėtina tai, kad bokštus dvynius jungia 58 m ilgio ir 750 t svorio tiltas, kuris kabo 170 m aukštyje. Jis buvo gaminamas Pietų Korėjoje, o tik vėliau dalimis gabenamas į Kvala Lumpūrą. Dvynių statybos šalyje turėjo itin didelę reikšmę, taigi nieko keisto, kad tilto pakabinimą transliavo šalies nacionalinė televizija. Gigantiškus, 88 aukštus turinčius, kūrinius aplankyti tikrai verta, bus į ką paganyti akis tiek stebint jų didybę iš lauko, tiek vaikščiojant po vidų.

Egzotinių kelionių į Malaiziją specialistai – kelioniuakademija.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius