Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Top 5: geriausios Kambodžos salos ir paplūdimiai

Kambodža – kontrastinga Pietryčių Azijos valstybė. Skurdas ir prabanga, draugiški vietiniai ir elgetaujantys vaikai, išpuoselėtas senųjų šventyklų miestas Ankoras ir chaotiška sostinė Pnompenis. Kambodžą verta aplankyti dėl turtingos istorijos, nuostabaus maisto, aktyvaus naktinio gyvenimo ir paplūdimių. Pristatome salas, kurias būtina aplankyti Kambodžoje.
Koh Rong
Koh Rong sala / Shutterstock nuotr.

1. Geriausi Kambodžos vakarėliai, tik Koh Rong saloje

Dar visai neseniai į Koh Rong salą turistus traukė nameliai prie džiunglių ir nuostabūs balti paplūdimiai. Šiandien vis dar galima rasti puikius takus pasivaikščiojimui, tačiau vietovė dėl pigios nakvynės virto „kuprinėtojų“ traukos centru.

Čia gausu vakarėlių, muzikos iki ryto ir net nemokamų gėrimų. Visą parą veikiantys barai į šią salą traukia tuos, kurie nori dieną gulėti paplūdimyje, o naktį šėlti šokių aikštelėje.

2. Koh Rong Sanloem – sutverta poilsiui

Shutterstock nuotr./Koh Rong Sanloem
Shutterstock nuotr./Koh Rong Sanloem

Rojaus kampelis, skirtas ilsėtis ir tinginiauti. Tyla ir išskirtiniai paplūdimiai sukuria ramią atmosferą, tad kokybiškas poilsis čia garantuotas. Visą dieną galima tiesiog gulėti balto smėlio paplūdimyje, atsipalaiduoti po palme su knyga rankose, nardyti ar plaukioti irklentėmis, o dieną baigti stebint įspūdingą saulėlydį.

3. Kambodžos gamtos pažinimas Koh Thmei saloje

Shutterstock nuotr./Koh Thmei
Shutterstock nuotr./Koh Thmei

Ši sala Ream nacionalinio parko dalis, tad joje galima sutikti beždžionių, driežų ir daugiau nei 100 skirtingų rūšių paukščių bei jau nykstančias Azijos žvejojančias kates, kurios gyvena tik mangrovės miškuose. Koh Thmei saloje galima apsigyventi ekologiškuose, saulės energija aprūpintuose mediniuose nameliuose. Dienomis būtina išvaikščioti visus salos kampelius, stebėti paukščius, nardyti ar plaukioti kanoja. Verta žinoti, kad čia vis dar yra apleistų paplūdimių, o palei pakrantę plaukioja delfinai.

4. Koh Tang – nardytojų rojus

Shutterstock nuotr./Koh Tang
Shutterstock nuotr./Koh Tang

Nuo žemyno iki šios salos penkios valandos kelio. Įdomus faktas, kad čia vyko paskutinis Vietnamo karo mūšis tarp JAV ir Khmerų rėžimo. Na, o šiandien ši sala negyvenama, tačiau joje įkurta nedidelė Kambodžos kariuomenės bazė. Skaidrus pakrančių vanduo, nesudrumsta jūros gyvybė Koh Tang paverčia tobula vieta nardyti.

5. Perkrova nuo darbų Koh Totang saloje

Shutterstock nuotr./Koh Totang
Shutterstock nuotr./Koh Totang

Norintiems pabėgti nuo rutinos ir pamiršti kasdienybę, būtina aplankyti Koh Totang. Šioje saloje tik vandenynas, dangus ir gamta. Ji iš visų pusių apsupta nuostabaus koralinio rifo. Čia uolėta pakrantė išsiskiria spalvota jūros gyvūnija ir augmenija, gražūs paukščiai ir atokūs smėlio paplūdimiai. 1,3 kilometro ilgio ir 500 metrų pločio saloje nei elektros, nei interneto. Tad joje pavyks išvengti nuolatinio el. pašto tikrinimo ir pabėgti nuo pasaulio.

Egzotinių kelionių į Kambodžą specialistai – kelioniuakademija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius