Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 kuprinėtojų kelionių krypčių 2014 metais: Vilnius – geriausias

„Jei perskaitę šį tekstą nepatirsite milžiniško kelionių niežulio, geriau pasitikrinkite savo pulsą, ar nesate miręs“, – taip tekstą pradeda „Off track planet“ autorė Anna Starostinetskaya. Intriguojančio vietų dešimtuko pabaigoje autorė įrašo ir Vilnių bei pavadina skyrelį „Best Overall“ – absoliučiai geriausias. Tai gidas mėgstantiems užsimesti kuprinę ant pečių ir patraukti, kur akys mato.
Žiemiška naktis Vilniuje
Žiemiška naktis Vilniuje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Brazilija. Garsiausia.

123rf.com nuotr./Rio de Žaneiras iš viršaus
123rf.com nuotr./Rio de Žaneiras iš viršaus

Į Braziliją keliauti smagu nuolat, tačiau futbolo fanatikams 2014 metai išskirtiniai. Tai antras kartas, kai Brazilija organizuoja Pasaulio futbolo čempionatą, o pati šalis tiesiog persisunkusi šia sporto šaka. Nuo birželio 12 dienos iki liepos 13-tos visa Brazilija tiesiog susirgs sporto manija. Tad jei vyksite ten, pirmiausiai nepamirškite atsarginių balso stygų savo mylimai komandai palaikyti. 

Lodzė, Lenkija. Meniškiausia. 

Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./Lodzė – pramonės miestas
Aurimo Kuckailio/15min.lt nuotr./Lodzė – pramonės miestas

Gal tai ir nebus pirmas iš pasirinkimų, į kurį trauks meno mylėtojai, tačiau pažadame, kad Lodzė šiais metais pristatys neįtikėčiausius gatvės meno projektus. Bandydama atsikratyti sovietinės pilkumos, Lenkija su Lodze priešakyje pristato įvairiausius gatvės meno renginius ir gražina aplinką pirmiausiai iš išorės. Tokie menininkai kaip Etamas Cru aukščiausius miesto pastatus verčia į siurrealistines figūras ar spalvotus laukinius gyvūnus. Tik peržiūrėti tai nuotraukose – neužtenka. Reikia būtinai nuvykti į Lodzę ir pamatyti viską savo akimis. 

Tulumas, Meksika. Daugiausia nuotykių

wikimedia.org/Tulumas
wikimedia.org/Tulumas

Prieš važiuodami čia, paruoškite savo plaučius smagiam pasinardymui jūroje. Tulume išvysite puikių vaizdų po vandeniu, tačiau ši vieta tikrai nepateko į sąrašą dėl koralų ar žuvų.  Nardydami „Angelita cenote“ vietovėje susidursite su upe po jūros vandeniu. Taip, taip – upė vandenyne. Be to, šis vandens ant vandens vaizdas labai tikroviškas. Jis susidaro dėl vandenilio sulfato sluoksnio, kuris atskiria sūrų vandenį nuo gėlo. Tad užsimaukšlinkit ant pečių deguonies balionus ir pasiruoškite atsidurti kitokioje realybėje.

Rostas, Norvegija. Geriausia iš abiejų pasaulių

wikimedia.org/Rosto salos Norvegijoje
wikimedia.org/Rosto salos Norvegijoje

Jei keliaujate į Norvegiją žiemą, tai tikriausiai nesitikite nieko kito, kaip tik nušalti užpakalį. Tačiau tik ne Roste. Įsitaisęs Lofoteno salose, viduryje šalto poliarinio rato, Rostas niekada neužšąla. Žinoma, tai ne klimatas, kuriame galite vaikščioti su šlepetėmis, tačiau ir trim kailiais dangstytis nuo speigo Roste neteks. Šioje vietoje renkasi daugybė šiaurės paukščių, kurie gyvena didžiausiose uolų kolonijose pasaulyje. Iš Norvegijos žemių į šias salas žmonės atkeliauja pažvejoti, pasidairyti į paukščius ir atšilti nuo stingdančio žiemos šalčio.

Dženė, Malis. Stulbinanti architektūra.

wikimedia.org/Dženė
wikimedia.org/Dženė

Jei iki soties prisižiūrėjote akmeninių Europos pilių, išvykite į Dženę ir paskęskite dulkėse. Neįtikėta architektūra čia tokia, kokios dar niekur kitur nematėte. UNESCO pasaulio paveldo vieta – tai didžiausios molio mečetės pasaulyje namai. 

Galisija, Ispanija. Žaliausia.

E. Garnelytės nuotr./Galicijos pakrantė
E. Garnelytės nuotr./Galisijos pakrantė

Kiekvienas Ispanijos regionas nuo greitai šnekančių andalūziečių žemių iki Katalonijos savaip unikalus. Galisija labiausiai žinoma dėl savo žalumos. „Tūkstančio upių žemė“ apaugusi vienais tankiausių miškų Pirėnų pusiasalyje. Kai jau prisiurbsite pakankamai deguonies ir atsigausite gražioje Galisijos žalumoje, galėsite grįžti į tą klasikinę Ispaniją – su pilimis, tapomis ir karštomis ispanėmis. 

Sočis, Rusija. Sportiškiausias.

Alfredo Pliadžio nuotr./Sočis nuslūgus žiemos žaidynių šurmuliui
Alfredo Pliadžio nuotr./Sočis nuslūgus žiemos žaidynių šurmuliui

Nors Rusijoje žiemos olimpinės žaidynės jau ir pasibaigė, tačiau visa infrastruktūra, slidinėjimo kurortai ir barai, pilstantys degtinę, išliko. Viso pasaulio akys iš karto po olimpinių žaidynių nukrypo į kitą Juodosios jūros kurortą Krymą, o visą regioną krečia tikrai neramūs laikai. Visgi, olimpinėms žaidynėms išleisti milijardai trauks turistus iš viso pasaulio dar ilgai. 

Mongolija. Atokiausia.

Festivalio dalyvio Erico Lusito nuotr. /Sovietų imperijos pėdsakai. Mongolija
Festivalio dalyvio Erico Lusito nuotr. /Sovietų imperijos pėdsakai. Mongolija

Mongolija visada buvo ten kažkur... Ir nuolat ši šalis patenka į juokelius apie nežinomą žemę nuo pat to karto, kai numirė galingasis Čingischanas. Visgi moderni Mongolija šiais laikais tapo kur kas geriau pasiekiama nuotykių ieškotojams, norintiems patyrinėti bekraštes stepes. Pilna netikėčiausių vienuolynų, spindinčių ledynų ežerų ir nykstančio laukinio gyvenimo, Mongolija svaigina ir Gobio dykuma, ir tundromis. 

Koh ta Kievo sala, Kambodža. Gražiausi paplūdimiai

wikimedia.org/Kambodžos salos
wikimedia.org/Kambodžos salos

Jei mėgstate namus medžiuose, lėtą gyvenimo ritmą ir vakarienes iš vietoje užaugintų daržovių bei sugautų jūrų gėrybių, jei mėgstate suptis hamake, tai Koh ta Kievas turėtų jums labai tikti. Tailando įlankoje įsitaisiusi mažytė sala nakvynei gali pasiūlyti tik stovyklavietes paplūdimiuose arba namelius medžiuose. Na ir, žinoma, žvejyba, žygiai aplink salą, meilė gyvenimui...
 

Vilnius, Lietuva. Geriausias iš visų

Rūtos Strakšaitės nuotr./Šviesų žaismas naktiniame Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Šviesų žaismas naktiniame Vilniuje

„Lietuva istoriškai nuolat buvo draskoma įvairių okupantų – visi čia spėjo pabūti. O kad geriau susipažintumėte su šalies istorija, Vilniuje galite aplankyti KGB muziejų“, – rašo teksto autorė.

Naktį čia yra dvi vakarėlių gatvės – Islandijos ir Vokiečių. Abi yra netoli viena kitos ir su kebabinėmis aplinkui, kurios visada pamaitins išėjus iš baro. O pačių vakarėlių pasirinkimas didelis – nuo ramių iki sausakimšų europietiškų klubų ir barų. Keliauti per miestą autobusais tikrai paprasta ir patogu. Be to, čia rasite bronzinę skulptūrą Frankui Zappai. 

Kas dar geriau, kad po nakties atsibudę su pagiriomis, visada galėsite Vilniuje atsigerti vandens iš čiaupo. Šis miestas turi vieną švariausių vandens sistemų Europoje. Viską susumavus, šis didelis miestas nuolat atsiranda pigiausių gyventi miestų sąrašuose, kas paverčia Vilnių kiekvieno kuprinėtojo svajone. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius