-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 paslapčių, kurių kelionėje lėktuvu jums niekada neišduos skrydžių stiuardesės

Intriguojantį dešimtuką sudarė Afkinsider.com komanda. Stiuardesės ir stiuardo darbas dažnai atrodo romantiškas ir įdomus, tad pats laikas išsiaiškinti, kas lieka už lėktuvo salono širmos. Neabejojame, kad šis dešimtukas neišbaigtas ir lėktuvo palydovai turi daug daugiau paslapčių, bet kol kas pateikiame šiuos dešimt dalykų, kurių neišduoda stiuardesės.
Stiuardesės darbe turi savų paslapčių
Stiuardesės darbe turi savų paslapčių / 123rf.com nuotr.

1. Jie išpila lauk visą likusį atkimštą vyną

Leidžiantis lėktuve negali būti jokių atkimštų, iki pusės nugertų butelių, tad skrydžio palydovai, prieš leidžiantis išpila visą likusį neišgertą vyną. Žinodami šią paslaptį juk daugelis keleivių neatsisakytų papildomos taurės.

2. Tikslingai nukeliama vakarienė

Jei jūs lėktuve užmiegate, stiuardesė turi palikti jus ramybėje, o juk tai reiškia mažiau darbo. Dėl šios priežasties skrydžio palydovų komanda dažnai (ypač naktiniuose skrydžiuose) atideda vakarienę kuo vėliau, kad daugiau keleivių užmigtų. 

3. Jūs galite paragauti verslo klasės maisto skrisdami ekonomine klase

123rf.com nuotr/Skrydžio įgula
123rf.com nuotr/Skrydžio įgula

Pirmiausiai lėktuve yra aptarnaujami verslo klasės keleiviai, o tik po to visi likę. Tad labai dažnai skrydžių palydovai gali jums pasiūlyti ir nesuvalgytų verslo klasės pietų. Verta pasiteirauti. 

4. Gražūs drabužiai – bilietas į verslo klasę

Lėktuve likus laisvų vietų, jūs galite būti perkelti į verslo ar pirmąją klasę. Visgi stiuardai tikrai verslo klasėje nenori matyti įprastai apsirengusių, suplukusių žmonių. Tad gražūs, dalykiški drabužiai kartais gali būti jūsų bilietas į verslo klasę.

5. Skrydžio palydovai negauna pinigų, kol lėktuvo durys neužsidaro

Jei kartais pastebėjote, kad skrydžio palydovai su jumis elgiasi ne taip maloniai įlaipinimo metu, tai tik dėl to, kad daugelis jų užmokestį gauna po to, kai užsidaro lėktuvo durys. Dėl tos pačios priežasties stiuardesės dažnai bando kuo greičiau sukrauti lagaminus į bagažo skyrelius virš galvos ir skubiai paruošti lėktuvo keleivius skrydžiui.

6. Lėktuve jie saugo įstatymo raidę

Mandagiai elgdamiesi ir dėvėdami megztukus skrydžių palydovai neatrodo grėsmingai, tačiau būtent jie lėktuve turi visas valdžios gijas savo rankose. Paprasčiausias atsisakymas sėstis į savo vietą nusileidimo metu, išlipus iš lėktuvo, gali jus supažindinti su tikra policija.

7. Esate įsitikinę, jog žinote, kas yra oro duobės?

Skrydžių palydovai patyliukais juokiasi, kai girdi keliautojų istorijas apie „išgyventas baisiausias oro duobes“ ir „pavojingus, kratančius skrydžius“. Per trisdešimt metų daugybės milijonų skrydžių istoriją tebuvo keli atvejai, kai žmonės prarado gyvybę dėl stiprios turbulencijos. O ir šie daugiausiai nebuvo prisisegę saugos diržų. 

8. Mylėtis lėktuve galima

Jei tikrai aistra užvaldė taip, kad negalite ištverti iki skrydžio pabaigos, nieko nelegalaus kartu užeiti į lėktuvo tualetą. Liūdna tik tai, kad skrydžių palydovai beveik visada pastebi tokias situacijas ir maloniai paprašo palikti tualetą. 

9. Jie iš tiesų nenori jums duoti kavos

Kava reiškia tai, jog jūs visą kelią būsite budrus, prašysite atsigerti, užkasti, tada kilsite į tualetą ir t.t. Tai stiuardesėms papildomas darbas.

10. Lėktuvo įgula specialiai atideda skrydį

Būna ir taip. Juk uždarius lėktuvo duris lėktuvo palydovai ir pilotai gauna pinigus. Ir jiems mokama daugiau, jei skrydis užsitęsė. Tad kartais lėktuvo įgula pagudrauja ir specialiai užlaiko lėktuvą oro uoste. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius