Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieštaringai vertinamos „bikinio oro linijos“ krauna pinigus Vietnamo verslininkei

Idėja skrydžių palydoves aprengti vien mažučiais maudymosi kostiumėliais ir taip reklamuoti savo įmonę Vietnamo verslininkei Nguyen Thi Phuong Thao atnešė neregėtą sėkmę – ji pretenduoja tapti pirmąja Vietnamo istorijoje milijardiere moterimi, rašo Nextshark.com.
Seksualiais bikiniais apsirengusios „VietJet Air“ skrydžių palydovės
Seksualiais bikiniais apsirengusios „VietJet Air“ skrydžių palydovės / Youtube.com stop kadras
Temos: 2 Bikinis Vietnamas

Oro linijų „VietJet Air“ paslaugos įprastos – bendrovė organizuoja keleivinius skrydžius įvairiomis kryptimis. Daugiausia – Vietname ir į kaimynines Azijos šalis. Tačiau vienu dalyku ši įmonė išsiskiria – tai skrydžių palydovės. Tiksliau – jų apranga: įmonė reklamuojama publikuojant bikiniais apsivilkusių palydovių nuotraukas ir vaizdelius.

„Seksualių“ oro palydovių idėja kilo vietos verslininkei Nguyen Thi Phuong Thao. Mintis „išrengti“ orlaivių palydoves kai kuriems iki šiol kelia prieštaringus jausmus: netrūksta žmonių, kurie „VietJet Air“ kaltina seksizmu.

Prieš keletą metų įmonei buvo skirta 1000 dolerių bauda už tai, kad penkios grožio konkurso dalyvės vilkėdamos tik bikinius kompanijos „VietJet Air“ reiso metu šoko havajietiškus šokius.

Tačiau, kol šunys loja, karavanas eina tolyn ir krauna pinigus oro bendrovės direktorei. 

Kaip skelbia „Bloomberg“, 45 metų Nguyen Thi Phuong Thao netrukus gali tapti pirmąja savo šalyje milijardiere. Dėka N.T.P.Thao idėjos vos per kelis metus „VietJet Air“ pasiglemžė daugiau nei 30 proc. Vietnamo skrydžių rinkos. 

Keliautojai noriai renkasi skrydžius šios oro bendrovės orlaiviais ir iš tiesų mėgaujasi skrydžiu – būtent taip „Mėgaukis skraidymu!“ skamba „VietJet Air“ šūkis. Skleisti žinią apie įmonės išskirtinumą padeda ir dar viena rinkodaros priemonė – kalendoriai, kuriems pozavo seksualiosios skrydžių palydovės.

Priminsime, jog tai nėra naujiena šioje srityje – panašius kalendorius jau daug metų leidžia ir Airijos žemų sąnaudų oro bendrovė „Ryanair“. Tačiau šios įmonės orlaiviuose neišvysite bikiniais apsirengusių palydovių, siūlančių jums gėrimus ir demonstruojančių, kaip prisisegti saugos diržus. O būtent tai ir siūlo „VietJet Air“.

Youtube.com stopkadras/VietJet Air aviakompanijos šokėjos
Youtube.com stopkadras/VietJet Air aviakompanijos šokėjos

Nebijo kritikos

Pirmąjį savo milijoną N.T.P.Thao uždirbo sulaukusi vos 21-erių pardavinėdama fakso aparatus ir lateksą. Tuo metu ji dar studijavo finansus ir ekonomiką Maskvoje.

Į kritiką dėl per ne lyg seksualios oro palydovių aprangos, verslininkė nekreipia dėmesio. 

Pasak jos, „kiekvienas turi teisę rengtis tai, ką nori: ar bikinį, ar tradicinį vietnamietišką rūbą ao dai“. 

„Nematome problemos dėl to, kad žmonės sieja lėktuvą su bikiniu. Jei tai daro juos laimingus, laimingi esame ir mes“, – tikina kompanijos „VietJet Air“ vadovė, valdanti 90 proc. šios įmonės akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius