-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energetikos ir technikos muziejuje – paroda „Indija ir Nepalas: meilė ir sapnas“

Kartais susiruošti naujai kelionei padeda smulkmena. Tokiu įkvėpimu gali tapti ir, pavyzdžiui, kelionių fotografijos paroda. Viena jūsų dėmesio lauks nuo vasario 9 d. Vilniuje Energetikos ir technikos muziejuje, kurio sienas nuspalvins pietų Azijos margumynai. Keliautojai Laurynas Sužiedėlis ir Vaida Simonavičiūtė pristatys autorinę fotografijų parodą „Indija ir Nepalas: meilė ir sapnas“.
Kelionės akimirka
Kelionės akimirka / Lauryno Sužiedėlio nuotr.

2014 metų liepos 14 dieną palikę savo darbus, uždarę namų duris ir nusileidę laiptais žemyn, jaunuoliai ištiesė nykščius. Nuolat judėję pietryčių kryptimi, jie pasiekė Australiją. Iš viso kelionė truko dvejus metus, per kuriuos buvo kirstos 15 valstybių sienos. Ilgą laiką kartoję, kad visos aplankytos šalys yra įspūdingos ir nepalyginamos, grįžę namo keliautojai drąsiai teigia, kad visur gerai, bet Indijoje geriausia.

Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka
Asmeninė nuotr./Laurynas Sužiedėlis ir Vaida Simonavičiūtė

Būtent Indijos subkontinente vienerių metų laikotarpiu darytos fotografijos ir bus eksponuojamos parodoje. Čia bus galima išvysti netikėtų šių šalių kasdienybės momentų, kuriuos visus sujungs dvi pagrindinės temos: meilė ir sapnas. Meilę bei užuojautą pabrėžia dauguma pasaulio religijų, tad ji, bent jau teoriškai, mums turėtų būti nesvetima.

Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka
Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka

Tačiau idėja, jog visi reiškiniai neturi pastovios, nepriklausomos egzistencijos (kitaip tariant – visa mus supanti realybė yra kaip sapnas ar iliuzija) yra būtent Indijos kultūroje atsiradusios Budizmo tradicijos esmė. Indijos ir Nepalo žėrinčios spalvos, stulbinantys kontrastai bei nesuvokiami paradoksai galbūt bent trumpai akimirkai perkels į sapno atmosferą ir privers pagalvoti: „Ar tai tikra?“.

Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka
Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka

„Patys pastebėjome, kaip keičiasi mūsų santykis su šia kultūra bei jos gyventojais. Iš pradžių atrodžiusi baugi, vėliau ji tapo puikiai pažįstama ir netgi miela.

Nors Nepale patyrėme žemės drebėjimą, Indijoje mus apvogė net keturis kartus, praleidome nesuskaičiuojamą kiekį valandų pigiausiuose byrančiuose autobusuose bei pelyjančiuose viešbučiuose, tačiau tai yra vieta, kur sugrįšime dar ir dar. Artimiausias kartas bus vasario 9 dieną Energetikos ir technikos muziejuje“, – pasakojo parodos autorius L.Sužiedėlis.

Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka
Lauryno Sužiedėlio nuotr./Kelionės akimirka
Lauryno Sužiedelio nuotr./Kelionės akimirka
Lauryno Sužiedelio nuotr./Kelionės akimirka
Lauryno Sužiedelio nuotr./P1270009
Lauryno Sužiedelio nuotr./Keliautojai ne tik patys fotografavo, bet ir tavo vietinių nuotraukų herojais

Paroda vyks Energetikos ir technikos muziejuje, Rinktinės g. 2, Vilniuje, nuo 2017 m. vasario 9 iki kovo 9 dienos. Parodos atidarymas – vasario 9 dieną 17 val. (įėjimas į parodos atidarymą nemokamas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius