Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmai, įkvepiantys kelionėms: adrenalino antplūdis Brazilijos gaujų apsuptyje ir romantiška žvejyba Jemene

Savaitgaliui – tradiciškai keli filmai, suteiksiantys galimybę pakeliauti, pažvejoti, pasimaudyti šiltuosiuose kraštuose ir susipažinti įdomiais žmonėmis. Patogiai įsitaisykite ant sofos, pasiruoškite didelį puodelį arbatos ir pasirinkite savaitgalio kelionės kryptį.
Kadras iš filmo Everything is Illuminated
Kadras iš filmo Everything is Illuminated

„Dievo miestas“ (City of God)

Dievo miestas – tai Brazilijos sostinės Rio De Žaneiro skurdus priemiesčio rajonas. Jame užaugę Roketas ir Mažasis Ze pasirenka visiškai skirtingą gyvenimą, nors abu neišvengia kriminalinio pasaulio verpetų. Mažasis Ze – negailestingas žudikas ir gaujų lyderis. Baukštusis Roketas nežudo, bet jo ginklas – fotoaparatas.

Filmas nusipelnė net keturių „Oskaro“ nominacijų – geriausio režisieriaus, geriausios ekranizacijos, geriausio operatoriaus ir geriausio montažo, pretendavo į „Auksinį gaublį“ geriausio užsienio filmo kategorijoje.

Filmas sukurtas pagal populiarųjį autobiografinį 700 puslapių Paulo Linso romaną „Dievo miestas“. Šią knygą rašytojas sukūrė per aštuonerius metus, apklausinėdamas 1960 – 1980 metų įvykių dalyvius bei liudininkus. Filme vaidina neprofesionalūs aktoriai. Režisierius surengė vaikams ir paaugliams 8 mėnesių kursus, kad šiek pramoktų vaidybos meno ir pasiruoštų filmavimui.

VIDEO: City of God trailer

„Nepaprasta kelionė“ (Everything is Illuminated)

Džonatanas kolekcionuoja ir išsaugo šeimos atmintį: nuotraukas, atvirukus, dirbtinius dantis, saujas žemių – visa tai sudėta į atskirus maišelius ir pakabinta ant sienos. Dabar Džonatanas siekia dar tolimesnių atsiminimų. Jis keliaus į Ukrainą ir ieškos moters, kuri 1942 m. išgelbėjo nuo nacių jo senelį. Pasižiūrėkite kaip susiduria kultūros ir kaip kelias nuveda į netikėtas vietas. Jiems ir jums viskas paaiškės.

VIDEO: Everything Is Illuminated Trailer

„Paplūdimys“ (The Beach)

Keliautojas Ričardas ieško nuotykių, todėl nedvejodamas geria gyvačių kraują ar rūko “žolę” viename Bankoko viešbučių su keistuoliu nepažįstamuoju, kuris kliedi apie nepaprastai gražią salą, nuostabų paplūdimį, kur smėlis baltas, o vanduo tyras it krištolas... Ričardas nusprendžia keliauti į “rojų” ir prikalbina vykti žavią prancūzų porelę. Trijulei pavyksta nusigauti iki svajonių paplūdimio, tačiau labai greitai paaiškėja, kad čia rezgamos intrigos, liejasi kraujas...

VIDEO: The Beach Movie | Amateur Trailer

„Europudingas“ (L’Auberge Espagnole)

Tai filmas apie jauną prancūzą, daugiakultūrėje Barselonoje apsigyvenantį kartu su italu, anglu, danu, belgu, vokiečiu ir ispanu. Jis atvyko išmokti ispanų kalbos, tačiau kur kas daugiau sužino apie save. Adam Roy teigimu, filmas priverčia susimąstyti apie buvimą jaunu ir dar svetur, ir kiek laisvės jaunam žmogui suteikia atsidūrimas toli nuo namų.

VIDEO: L'Auberge Espagnole trailer english

„Lašišų žvejyba Jemene“ (Salmon fishing in Yemen)

Tai – romantinė komedija apie žvejybą ir žmonių santykius. Alfredas yra lašišų žvejybos ekspertas Didžiojoje Britanijoje. Vyras gauna įgyvendinti neįmanomą vieno Šeicho žvejybos projektą. Šeichas turi viziją: padaryti įmanoma lašišų žvejybą dykumoje. Žvejybos ekspertas iš pradžių su humoru žiūri į šį utopinį projektą, bet vėliau rimtai imasi šio darbo. Jam padeda žavinga konsultantė vardu Harietė. Jiems dirbant kartu prie šio projekto tarp jų užsimezga šilti santykiai.

VIDEO: Salmon Fishing In The Yemen - Official Trailer HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius