Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija kurs specialius „rezervatus“ pašėlti mėgstantiems turistams

Graikijos kurortų valdžia svarsto galimybę visoje šalyje sukurti specialias zonas tiems turistams, kurie neįsivaizduoja savo poilsio be alkoholio ir girtų linksmybių, skelbia „The Guardian“.
Graikija kurs specialius „rezervatus“ už miesto pašėlti mėgstantiems turistams
Graikija kurs specialius „rezervatus“ už miesto pašėlti mėgstantiems turistams / 123rf.com nuotr.

Imtis šių kraštutinių priemonių graikų valdžia sugalvojo po to, kai per šią vasarą šalies kurortuose pašėlusių girtų pasilinksminimų metu žuvo keletas užsienio turistų. Štai visai neseniai Kretos saloje, Malijos kurortiniame mieste vietiniai gyventojai mirtinai uždaužė girtutėlį britų turistą. Pasirodė, jog muštynes savo elgesiu išprovokavo pats britas.

Turistinių „rezervatų“ kūrimo klausimą graikų kurortų valdžios atstovai svarstys šį rudenį Atėnuose. Prie iniciatyvos jau prisijungė Zakinfo, Kretą, Korfu, Rodo ir Koso administracijos. Per susitikimą Atėnuose planuojama priimti specialų įstatymą, reglamentuosiantį tokių specialių zonų kūrimą. Skelbiama, jog Graikijos turizmo ministerija taip pat palaiko šią idėją.

Jei per rudenį vyksiantį susitikimą „turistinių rezervatų“ idėja bus palaiminta, tai jau kitąmet į specialias aptvertas teritorijas už kurortinių miestų ribų persikels klubai, diskotekos, barai ir keturračiai, bei jų važinėjimo trasos.

„Mes negalime paversti Graikijos ištisa bakchanalija, kur kiekvienas daro tai, kas jam ar jai šauna į galvą“, – teigia Krito meras: „Dieną jie atrodo kaip mieli vaikai, tačiau vos spėja sutemt, jie prisigeria ir visiškai praranda savo žmogaus pavidalą. Tegu „ritasi“ į specialias „zonas“ ir ten daro, ką nori... Žmonės jau sotūs iki kaklo, jie reikalauja, kad valdžia imtųsi priemonių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius