Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Angliją turistus traukia ne tik didmiesčiai, bet ir romantiški kraštovaizdžiai

Kotsvoldas – regionas centrinėje Anglijoje. Sakoma, kad būtent šis kraštovaizdis ir architektūra įkvėpė anglų rašytoją J.R.R.Tolkieną sukurti savo garsiąją knygą „Žiedų valdovas“, o kaimeliai su XVII a. statytais namukais vadinami Kotsvoldo Venecija.
Filmo „Karaliaus sugrįžimas“ personažas burtininkas Gendalfas
Filmo „Karaliaus sugrįžimas“ personažas burtininkas Gendalfas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kasmet čia atvyksta nemažai turistų, kuriuos ypač žavi išpuoselėti sodai. Kiftsgeito Korto sodų šeimininkė Annie Chambers džiaugiasi, kad Anglijoje labai palankus klimatas ir derlinga žemė: kai žiemos ne per daug šaltos, o vasaros ne per daug karštos, aplinka labai tinkama kurti tobulus sodus.

Sodininkė prieš keletą metų metė darbą Londone ir sugrįžo į Kotsvoldo rojaus kampelį. Netrukus ji savo sodą atvėrė lankytojams. Pasak moters, žmonės labai žavisi neįprastais augalais, kurie čia puikiai veši.

„Čia visada gyveno ūkininkų bendruomenė, jie prižiūrėdavo savo laukus, gyvatvores, pasodino daugybę medžių, čia daug aukštumų, nuo kurių atsiveria puikūs vaizdai. Mums labai pasisekė, kad čia gyvename“, – džiaugėsi sodo šeimininkė.

1966 m. Kotsvoldas buvo pripažintas vienu gražiausių Anglijos regionų, nenuostabu, kad kadaise net romėnai čia buvo įsikūrę. Vienos iš Kotsvoldo pilių šeimininkės ledi Elizabeth Ashcombe pasakojimu, romėnai čia atsikraustę pradėjo auginti avis ir vilna aprūpindavo visą Romos imperiją.

Vienas populiariausių turistų traukos taškų Kotsvolde – Brodvėjaus bokštas. Nuo 16 metrų aukščio bokšto atsiveria nuostabi panorama. Beje, pats bokštas – tikra XVIII a. architektūrinė užgaida, pastatyta be jokio tikslo. Romantika šeimininką paskatino pastatyti bokštą tik tam, kad pademonstruotų džiaugsmą gyvenimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius