Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kazachstano – tiesioginiai skrydžiai į Lietuvą

Nuo balandžio 27 dienos Vilnių tiesioginiu skrydžiu bus galima pasiekti iš Kazachstano Almatos oro uosto. Pagal pasirašytą sutartį tarp kelionių organizatoriaus „SPA Travel“ ir skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ būtent tą dieną numatytas pirmasis skrydžio reisas tiesiogiai sujungsiantis Lietuvą ir Kazachstaną.
Lėktuvas
Lėktuvas / „SPA Travel“ nuotr.

Pasak „SPA Travel“ atstovo Tautvydo Kuzmos, reguliarūs skrydžiai ne tik padidins kazachų turistų domėjimąsi Lietuva, bet ir palengvins verslo atstovų keliones.  „Iki šiol Lietuva iš Kazachstano oro transportu buvo pasiekiama tik su persėdimais, o kelionė buvo nepatogi, ilga ir brangi. Tikimės, kad naujas reisas atvers platesnes galimybes glaudesniam šalių bendradarbiavimui tiek turizmo, tiek kitose srityse“, – pranešime spaudai cituojamas T.Kuzma.

Dar iki šių metų rudens Lietuvoje turėtų apsilankyti apie 3 000 kazachų turistų, kurie mūsų šalyje išleis iki 10 mln. litų.

Kazachstane ir aplinkinėse šalyse trūksta SPA centrų, todėl vietos gyventojai mielai vyksta į Europos šalis. Pagrindiniai šių turistų poreikiai yra sveikatinimo paslaugos. Lietuva su savo senais kurortais bei daugeliu SPA centrų turi ką pasiūlyti keliautojams iš Kazachstano. Nedidelė dalis kazachų turi planų vykti ir į pažintines keliones po kitas Baltijos šalis. 

„Kazachstanas yra svarbiausias Lietuvos politinis ir prekybinis partneris Vidurinės Azijos regione. Be verslininkų, intensyviai bendrauja abiejų šalių medikai, informacinių technologijų specialistai, aukštosios mokyklos ir kiti. Tiesioginį oro susisiekimą tarp Almatos ir Vilniaus sveikina ir gausi Kazachstano lietuvių bendruomenė. Manau, tiesioginis oro susisiekimas tarp Kazachstano ir Lietuvos atitinka mūsų ilgalaikius interesus“, – teigia Lietuvos ambasadorius Kazachstane dr. Rokas Bernotas.

Pagal Kazachstano turizmo asociacijos, tiesiogiai bendraujančios su daugiau nei 4 000 šalies kelionių organizatorių, skaičiavimus, dar iki šių metų rudens Lietuvoje turėtų apsilankyti apie 3 000 kazachų turistų, kurie mūsų šalyje išleis iki 10 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius