Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolorado valstija turizmą skatins marihuanos legalizavimu

Koloradas jau artimiausiu metu laukia nebūto turizmo suklestėjimo – kelionių ekspertai pranašauja valstijai naują karštinę, tiesa, šį kartą ne „aukso“, o „žolės“. Turizmo bangą valstijoje turėtų sukelti valdininkų svarstoma peticija, jei ji būtų priimta, pirkti ir rūkyti „žolytę“ Kolorado valstijoje galės ir turistai, ne tik vietiniai gyventojai. Marihuana taptų prieinama lengvai ir visiems, sulaukusiems 21-erių, skelbia „The Daily Mail“.
Marihuanos suktinė
Marihuanos suktinė / Cnbc.com nuotr.

Valdininkai nutarė būtent tokiu būdu valstijoje skatinti turizmą bei sumažinti šešėlinį lengvųjų narkotikų pardavimą. Kokį „žolės“ kiekį valdininkai leis įsigyti keliautojams, kol kas neaišku, tačiau visas pardavimo ir platinimo taisykles Kolorado valdžia žada paruošti ir paskelbti iki vasario 28-osios. Prižiūrės lengvųjų narkotikų platinimą Mokesčių ir rinkliavų departamentas, kuris jau ir dabar prižiūri azartinius lošimus bei alkoholio pardavimą.

Be to, teigiama, jog Kolorade įsigyta marihuana turi valstijoje ir pasilikti, t.y. narkotikas turėtų būti čia pat suvartotas. Jau greitai Kolorado oro uostuose turėtų atsirasti užrašai „Jūs negalite išsivežti marihuanos namo“. Šio užrašai turėtų perspėti turistus užmirštuolius apie už valstijos ribų jų laukiančius sunkumus dėl vežamų narkotinių medžiagų. Juk kitose valstijose bei daugelyje pasaulio valstybių net lengvųjų narkotinių medžiagų vartojimas, saugojimas ir platinimas laikomas nusikaltimu.

Turistus lengvaisiais narkotikais jau ne pirmus metus vilioja Nyderlandai. Tačiau pastaruoju metu norėta uždrausti narkotinių medžiagų pardavimą užsieniečiams. Tai sukėlė gyventojų ir vietos valdžios pasipiktinimą. Visuomenė tikino, jog kone visas olandų turizmas laikosi ant liberalių taisyklių marihuanos ir haliucinogeninių grybukų. Štai ir JAV esantis Koloradas bandys atgaivinti valstijos turizmo rinką bei paskatinti naujų keliautojų atvykimą į valstiją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius