Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kryme turistus puola vietinė mafija

Krymo kurortai tampa „karštaisiais taškais“, mat vietos mafija nenori prarasti savo pajamų ir poilsiautojus į paplūdimius įleisti nemokamai, kaip kad turėtų būti pagal vietos valdžios nustatytą tvarką. Paplūdimiuose dabar dažnai kyla kivirčų ir muštynių, o „nepaklusnių“ turistų automobilių padangos dažnai perduriamos ir sugadinamos, skelbia Travel.ru.
Juodosios jūros pakrantė Kryme
Juodosios jūros pakrantė Kryme / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Netoli Sudako veikia „komunalinių bendrovių darbininkų mafija“, kurie visų norinčių pakliūti į paplūdimį prašo susimokėti po 20 grivinų. Kapselės, Bugazo ir kituose paplūdimiuose rinkliavas iš turistų renka nelegalūs „verslininkai“, kurie neleidžia poilsiautojų į paplūdimį tol, kol tie nesusimoka.

Tačiau Krymo valdžia šiemet nutarė, jog Juodosios jūros pakrantė turėtų būti nemokama ir prieinama visiems, todėl uždrausta rinkti bet kokias rinkliavas iš turistų.

Kai poilsiautojai pradeda apie tai kalbėti, pinigų rinkėjai paplūdimiuose ima bartis ir kelti triukšmą, tačiau vos iškvietus miliciją, jie visi stebuklingai kažkur dingsta.

Panaši padėtis ir kai kuriose automobilių stovėjimo aikštelėse prie istorinių vietų, kur nelegaliai imami mokesčiai už stovėjimą. Jei turistas atsisako mokėti, mat taip yra nustatyta vietos tvarkos, jam praduriamos padangos.

Netvarka pasiekė tokį lygį, jog vietos gyventojai ruošiasi išeiti piketuoti, mat smulkieji nusikaltėliai renka mokesčius ne tik iš atvažiuojančių turistų, bet ir iš vietos žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius