Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dešimt mėgstamiausių turtuolių atostogų krypčių

Turizmo agentūra „Brown and Hudson“ save pristato kaip išskirtinę įmonę, kuri savo atostogaujantiems klientams suteikia išskirtinę prabangą ir nepamirštamus potyrius. Jie sako dirbantys tik su išskirtinai turtingais žmonėmis, kurie mėgsta išskirtinai gražius dalykus.
Butanas
Butanas / 123rf.com nuotr.

Jeigu ir negalite leisti, vis tiek verta pažvelgti į šios agentūros sudarytą sąrašą, kuriose vietose mėgsta ilsėtis naftos baronai ir oligarchai, rašo „The Independent“.

1. Trumsė, Norvegija

123rf.com nuotr./Trumsė
123rf.com nuotr./Trumsė

Septintasis pagal dydį Norvegijos miestas, įsikūręs šalies šiaurėje, už 400 km nuo Poliarinio rato. Ši vieta yra ideali žiemos nuotykiams – baltųjų meškų stebėjimui, važinėjimuisi haskių traukiamais kinkiniais, gėrėjimuisi kvapą gniaužiančiamos Šiaurės pašvaistėmis virš tamsių Norvegijos jūros vandenų.

2. Peru

quasesertao.com nuotr./Maču Pikču
quasesertao.com nuotr./Maču Pikču

Į šią Pietų Amerikos valstybę turtuoliai vyksta su patyrusiais gidais, kurie parodo 700 metų senumo šventyklas, nuveda į senovinius inkų miestus ir supažindina su paukščių įvairove Amazonės miškuose.

3. Patagonija

Asmeninio albumo nuotr./Perito Moreno ledynas. Patagonija. Argentina.
Asmeninio albumo nuotr./Perito Moreno ledynas. Patagonija. Argentina.

Argentinoje ir Čilėje nusidriekęs regionas vilioja atšiauriausia ir išskirtiniausia gamta Pietų Amerikoje. Pasiryžę lipti į aukščiausias viršukalnes keliautojai apdovanojama pasakiškais vaizdais.

4. Apulija, Italija

123rf.com nuotr./Apulija
123rf.com nuotr./Apulija

Italijos „bato“ kulnas Apulija žavi baltutėliais pakrančių miesteliais, įsikūrusiais nuošaliuose paplūdimiuose su neįtikėtinai skaidriu vandeniu. Šiam regionui įtaką darė graikai, romėnai ir Bizantijos imperija, todėl kiekvienas jo aspektas – nuo architektūros iki kulinarijos – svaigina egzotika.

5. Brazilija

„Shutterstok“ nuotr./Kristaus statula Rio de Žaneire
„Shutterstok“ nuotr./Kristaus statula Rio de Žaneire

Jeigu turite pakankamai pinigų, galite vakarieniauti kaip karaliai prabangiuose San Paulo viešbučiuose, o kitą dieną važiuoti nusnausti ant hamako, ištempto tarp Amazonės miškų medžių. O gal norite su sraigtasparniu pakilti aukščiau už žymiąją Kristaus statulą?

6. Kenija

15min skaitytojų Tomo ir Simonos nuotr./Dramblių kaimenė
15min skaitytojų Tomo ir Simonos nuotr./Dramblių kaimenė

Maasai Mara rezervatas – mėgstamiausia vieta ištroškusiems ekstravagantiškų atostogų safaryje. Fantastiškas peizažas ir įspūdinga gyvūnų įvairovė privers norėti ten likti ilgam.

7. Uganda

123rf.com nuotr./Uganda
123rf.com nuotr./Uganda

Viena skurdžiausių pasaulio valstybių iš tikrųjų yra labai mėgstama turtuolių poilsiautojų. Bwindi nacionaliniame parke jie stebi gorilas arba keliauja aukščiausiu Afrikos keliu, kuris poetiškai vadinamas Mėnulio kalnais.

8. Mozambikas

123rf.com nuotr./Nardymas
123rf.com nuotr./Nardymas

Nardymas krištolo skaidrumo Mozambiko vandenyse – viena iš būtinų veiklų. Po vandeniu agentūros klientai gali ne tik apžiūrėti vaivorykštės spalvų koralinį rifą, bet ir fantastiškų spalvų tropines žuvis.

9. Butanas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Butanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Butanas

Į Butaną patekti nėra visai paprasta – vyriausybė kontroliuoja, kiek į šalį kasdien gali atvykti turistų. Būtent dėl to Butano gamta keri nesugadintu grožiu. Ir žinoma, kaina.

10. Vietnamas

123rf.com nuotr./Hojanas
123rf.com nuotr./Hojanas

Nuo balto smėlio paplūdimių iki ryškia žaluma alsuojančių ryžių laukų – ši pietryčių Azijos valstybė traukia ir paprastus kuprinėtojus, ir milijardierius, kurie įsikuria išskirtinės prabangos viešbučiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius