Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo sekso apsėdimo kenčianti Turkija uždraudė rūkyti kaljaną

Turkijoje įsigaliojo naujas rūkymo draudimo įstatymas – nuo šiol turistai nebegalės rūkyti taip mėgstamo šiuose kraštuose kaljano nei bare, nei kavinėje, nei restorane. Rūkyti kaljaną uždrausta visose viešosiose Turkijos vietose, prie kurių priskiriami ir viešbučiai bei terasos, skelbia portalas Turist.rbc.ru.
Prie kaljano prasėdima valandų valandas ir tabako skonis išlieka gaivus ir geras
Prie kaljano prasėdima valandų valandas ir tabako skonis išlieka gaivus ir geras / Be sienų nuotr.

Kaljano rūkymo draudimas – tai dar vienas turkų valdžios žingsnis kovoje su tautos priklausomybe nikotinui bei kitokiems rūkalams. 2009-aisiais, kuomet Turkija uždraudė rūkyti cigaretes viešosiose vietose, kaljanų barai ir juos siūlančios kavinės iš karto tapo itin populiarios. Ypatingai jas pamėgo užsienio turistai. Pastebėję tai, daugelis kavinių ir restoranų savininkų ėmė siūlyti kaljanų rūkymo paslaugą. Tačiau nuo šiol ir turkams ir šalies svečiams teks pamiršti šią smagią Osmanų imperijos laikams būdingą laiko praleidimo pramogą.

Savo ruožtu sveikatos apsaugos ekspertai mano, jog Turkija labiau kenčia ne nuo rūkymo, o nuo „apsėdimo seksu“, skelbia dienraštis „Die Welt“, kuris cituoja garsų turkų analitiką Mehmetą Ali Birandą. Remiantis oficialia turkų statistika, šalis pirmauja pasaulyje pagal internetinių porno svetainių peržiūras, sistemingai auga sergančiųjų AIDS, be to, Turkija virto vienu iš pagrindinių nelegalios prostitucijos centrų.

Dėl viso šito, pasak p. Birando, kalta vietos valdžios vedama politika, sumažinusi legalių viešnamių skaičių šalyje. Būtent todėl, analitiko nuomone, turkų turistai garsėja kaip sekso piligrimai į Ukrainą ir Baltarusiją, o pati Turkija virsta „moterų turgumi“. Be kita ko, daugelis sekso vergių, kurios parduodamos į buvusią Osmanų imperiją, kilusios iš post sovietinių valstybių.

Be kita ko, ir šiaip lipšnūs ir perdėm įkyrūs turkai pastaruoju metu tapo dar dėmesingesni šviesaus gymio turistėms, kurias dažnai supainioja su tam tikrų paslaugų teikėjomis. Todėl vis dažniau paprastos turistės iš Lietuvos ir kitų Šiaurės Europos valstybių susiduria Turkijoje su „sekso maniakais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius